Dansk
Gamereactor
artikler
Driver 3

DRIV3R

I den slipstrøm som GTA suverænt pløjede gennem spilmarkedet, dukker der nu endnu en slagsbror op.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Denne gang er det drengene fra Reflections, der hiver deres Driverkoncept op af mølposen, og giver det et ordentlig skud adrenalin og øretæver. Reflections har tidligere haft deres fedtede fingre indblandet i såvel Destruction Derby som Stuntman. To titler som excellerede i deres brug af fysik. Den lettere mentale Tanner er tilbage som anløben strømmer, som skyder først og slår bagefter. En ordentlig samling dyre vogne er blevet snuppet, og man er på sporet af banden der står bag. Det skulle naturligvis give anledning til nogle fede, overdrevne biljagter som får hjulene til at hvine af begejstring.

HQ

Det oprindelige Driver var en meget ambitiøs opsætning, som pressede datidens maskiner til det yderste. Driv3r er ligeledes en højt opsat titel, som vil få dit hardware til at gløde. Tre byer er hevet ud af virkelighedens gemmer, og presset ned i det virtuelle medie. Over 200 kilometer vej snor sit asfalt gennem Miami, Nice og Istanbul. Angiveligt skulle over 90.000 fotografier have hjulpet grafikerne på vej, i deres forsøg på at genskabe disse spraglede metropoler på skærmen. Dette er hjulpet på vej af en besætning hevet direkte ud fra Hollywoods kulørte sider. Michael Madsen, Mickey Rourke, Michelle Rodriguez, Ving Rhames og sågar aparte Iggy Pop har alle fundet sig til rette i den digitale dimension. Deres talenter bliver bundet sammen med nogle yderst imponerende CG-sekvenser, som tangerer cinematisk kvalitet. Man kan godt finde hagesmækken frem, imens man beundrer de filmiske klip og sekvenser, der fører een dybere ned i storbyens betændte sår.

Selv om det oprindelige Driver måske var unikt i sin fremførsel, så kommer man ikke uden om, at Driv3r foretager lidt af et knæfald. Reflections er nemlig bøjet af fra deres sikre vej indenfor bilens beskyttende karosseri, og bevæger sig nu ud på gaderne til fods. Som det er tilfældet med titler som GTA og True Crime, er Driv3r nu en hybrid mellem en 3. persons shooter og en racertitel. Det oprindelige fokusområde er dog bevaret, og udgør omkring 80% af det samlede forløb. Dette forløber også i fremragende stil. Den forrygende fysiske motor fra Stuntman er hevet frem, og har fået stoppet nye tricks i lommerne. Over 70 forskellige køretøjer står parkeret på mulighedernes holdeplads, og lokker med en bred vifte af køreegenskaber. Væk er andre titlers fokus på arcadekørsel - ind er i stedet hældt flydende realisme, som er trængt ind i titlens afkroge.

Her er ingen kære mor når man torpederer en lygtepæl eller en anden vogn. Bilen er et væld af individuelle skadesområder, som lystigt tager imod smerte. Kølerhjelme flyver, døre blafrer og kofangere krølles. Alt beregnes det løbende i stedet for blot at være en række præanimerede sekvenser. Oplevelsen varieres ligeledes alt efter om man kaster sig ind i en vogn, lastbil eller motorcykel. Der er sågar mulighed for at ryge ud på tur i en heftig gocart. Vejfornemmelsen er glimrende, styringen præcis og fysikken dybt utaknemmelig. Alt dette giver de mange køresekvenser en mere intens følelse, som virkeligt kan hive dybt i adrenalinens reserver. Det kombineres så med at man ofte er dybt presset for tid, hurtige hændelser farer forbi, og efterlader een dybt forvirret. Man levnes dog ikke tid til tvivl, og kan derfor ofte komme til at genspille de samme sekvenser et utal af gange. Et system der konstant balancerer på frustrationens knivsæg.

Mens køresekvenserne fungerer virkeligt godt, så er missionerne til fods til gengæld noget mere tvivlsomme. Det er tydeligt hvor Reflections har deres force, og man efterlades på nuværende tidspunkt med en lidt tør smag i munden. Systemet er uhyre generisk, styringen upræcis og bevægelserne stive. Især den upræcise styring er et problem, som både irriterer og frustrerer. Man kejter rundt, og ender med blot at skyde i fjendernes generelle retning. Selv om det selvfølgelig kun udgør en begrænset del af spillet, så er det stadig noget som trækker ned i helheden. Vi må håbe at udviklerne formår at finpudse systemet inden spillet smides på gaden. Et andet problem er af mere teknisk standard. Driv3r er et af de spil, hvor der virkeligt er forskel på CG og ingame. Faktisk i så høj grad, at spillet lider under det. Det ændrer dog ikke på det faktum, at det stadig er en ganske flot oplevelse. Baggrundene er varierede og verden utroligt stor. Det har så kostet i områder såsom pop-up, hvilket virkeligt kan være irriterende når man kører. Driv3r har mange forcer, og vil utvivlsomt blive en populær titel. Der er dog stadig områder, som godt kunne tåle lidt ekstra opmærksomhed.

Dette er en annonce:
Driver 3Driver 3Driver 3Driver 3

Relaterede tekster

0
Driv3rScore

Driv3r

ANMELDELSE. Skrevet af Thomas Tanggaard

Reflections sender ufærdigt og halvlunkent spil på gaden. Thomas har trådt speederen i bund og afsagt dommen.

0
DRIV3R

DRIV3R

ARTIKEL. Skrevet af Alan Vittarp Rasmussen

I den slipstrøm som GTA suverænt pløjede gennem spilmarkedet, dukker der nu endnu en slagsbror op.

0
Driv3r: Run the gauntlet

Driv3r: Run the gauntlet

NYHED. Skrevet af Jakob Møller

Så er sidste kapitel i den hollywood producerede mini-film, Run the gauntlet, omsider online og der er knald på.



Indlæser mere indhold