Dansk
Gamereactor
hardware-tekster

DJI RS 3 Mini

Hvis du er ude efter en langt mere seriøs gimbal, så er det her du finder den.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Hvis du gerne vil videreudvikle et videokoncept som ung, naiv skaber, så er der simpelthen ingen tvivl; brug en iPhone, eller en Samsung, eller sågar en OnePlus smartphone, og en Osmo Mobile 6 gimbal fra DJI. Videooptagelser fra smartphones er efterhånden så solide, at hvis sådan en moderne fætter kombineres med den stabilisering og alsidighed du får fra en gimbal, så kommer du et rigtig, rigtig langt stykke af vejen.

Men der findes naturligvis masser af situationer, hvor det bare ikke er nok, og for de professionelle der bare bliver nødt til at skyde med DSLR- eller full frame mirrorless-kameraer, så har DJI netop udvidet deres sortiment med en langt mere behændig gimbal - mød RS 3 Mini.

DJI RS 3 Mini
Dette er en annonce:

Princippet er på sin vis det samme. Du monterer dit kamera, tænder for din RS 3 Mini, og så vil dedikerede motorer sørge for at som du panorerer og bevæger dit kamera, så er den bevægelse flydende, dynamisk og sømløs. Desuden er der forskellige inputs på selve grebet, der tillader dig at styre motoren direkte, eller foretage andre manøvrer. Der følger også en tripod med, som gør den endnu lettere at bruge stationært.

Forskellen i forhold til de langt større og tungere RS gimbals er at denne "Mini" vejer bare 795 gram, men denne minimale vægt til trods kan den bare kameragrej der vejer op til 2 kilo. Det er altså et tungt kamera, med et tungt objektiv, ekstra lyd og muligvis en shoe-mounted mikrofon af en art. Det er seriøst grej, med andre ord, og alt det kan fæstnes til den her relativt lille gimbal - imponerende.

Der er ret hjælpsomme instruktioner på selve aluminiumsarmene, der hjælper dig med at fæstne netop dit kamera, og hvis det på en eller anden måde ikke er i balance, er det ret let at finde ud af hvor fejlen er henne. Det er dog slet ikke en lige så sømløs proces som hos Osmo Mobile 6, og selvom at der naturligvis skal være flere låse og mekanismer der passer på den samlede pakke, så er det samtidig en del af den ville ønske at det hele bare sad med en massiv magnet, om det så er fysisk muligt eller ej.

Heldigvis kan RS 3 Mini, når den så først er sat op med en smartphone (hvorfor er det overhovedet et krav?), så er der dog en kalibrering, der sikrer at den ikke er i ubalance. Det vigtigste er dog at den virker præcis som forventet, og du kan få nogle skud med en RS 3 Mini som simpelthen ikke ville have været muligt med andre mounts, om det er over skulderen eller på brystet. Jo, det er lidt sværere at tvinge kameraet i portræt, som kræver at du fjerner dele af konstruktionen, men samlet set er det hele relativt let at gå til.

Dette er en annonce:
DJI RS 3 Mini

RS 3 Minis lille display tilbyder Pan Follow, Pan Tilt Follow eller FPV, og alle disse modes virker relativt upåklageligt. Igen, DJI ved hvordan man skal sammensætte en god gimbal efterhånden, og der lader ikke til at være nogen centrale ofringer her. Jo, så skulle det være at Mini-udgaven ofrer det brede udvalg af accessories som den storre RS 3 og RS 3 Pro understøtter. Der er godt nok en NATO-port, men der mangler understøttelse af DJI Ronin eller andet transmissionsgrej. Til gengæld er det svært at brokke sig over batterilevetiden på godt 10 timer, som er mere end rigeligt til en dags optagelser non-stop.

RS 3 Mini er godt nok den mest alsidige og brugervenlige mirrorless gimbal vi har prøvet, men man skal godt nok passe ind i et meget specifikt segment. Du er professionel, men er ikke blevet udstyret med den tungere RS 3. Du vil gerne have lettere installation, men er ikke bleg for at justere i i hvert fald 15-20 minutter for at opnå perfekt balance. Du er hverken helt pro, eller helt amatør. Men til de her mennesker, som nok er et voksende segment i det hele taget, så er RS 3 Mini glimrende.

08 Gamereactor Danmark
8 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster



Indlæser mere indhold