Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

DJI Osmo Mobile 6

DJI gør det igen, og leverer et produkt der er bedre på alle tænkelige måder.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Måske er det værd at slå fast fra starten af, at DJI's Osmo Mobile 6 ikke er noget gigantisk tigerspring fra sidste års OM 5 (ja, de har skiftet serienavn igen). Den basale funktionalitet er decideret uændret, lige så er den inkluderede hardware i æsken og den centrale monteringsmekanisme. Du bruger den, med andre ord, på samme måde. Det betyder dog ikke at der ikke er små raffinementer hist og her, der kun forlænger DJI's allerede kilometerlange forspring.

Du får stadig en gimbal, din monteringsmagnet der fungerer til stort set samtlige semi-moderne smartphones på markedet, en pose til hele kittet og en tripod til bordoverflader. Der er stadig samme skruehul, der i øvrigt er industristandard, i bunden, der er samme udvalg af smarte knapper på selve enheden, der gør det lettere at skifte fra portræt til horisontal, fra billede til video og meget mere, og der er samme geniale DJI Mimo-app.

DJI Osmo Mobile 6

Det betyder dog ikke at DJI har hvilet på laurbærene her. Først og fremmest har de droppet de LED-lys der tidligere indikerede batterilevetid på siden, og har givet os et lille bitte display, der ikke bare mere direkte kan orientere om resterende batteri, men samtidig agere oversigt over hvilken indstilling din Osmo Mobile 6 er i. Der er Follow, Tilt Locked, FPV og SpinShot, og der selvom at disse ikke er "nye", så er det nyt at du så gnidningsfrit kan skifte imellem den direkte fra enheden, uden at skulle rode med software. Der er faktisk en god oversigt med eksempler på DJI's hjemmeside her.

Den anden centrale nyheder på hardware-fronten, er at i stedet for at have zoom-slider på siden, så er der nu et decideret scroll hjul. Dette gør det langt, langt mere naturligt at zoome ind gradvist, hvor du bedre selv kan afgøre hastigheden mens du filmer. Det lyder insignifikant, men det gør faktisk meget for kvaliteten af de glidende overgange. Ikke bare det, hjulet kan også klikkes, og derfra skifter du til manuelt fokus.

Dette er en annonce:

Derudover er der små ekstra ting, som gør livet lidt lettere. Det nye joystick føles en del bedre, og tillader mere granulær kontrol sammenlignet med sidste års OM 5, den nye 3-axis motor er lidt mere resistent overfor ubalance og rystelser, dog er den stadig lidt for porøs, og ActiveTrack 5.0 er nu endnu skarpere end før.

DJI Osmo Mobile 6

Og så er der Quick Launch, og selvom at det ikke lyder af meget, så gør det faktisk en enorm forskel. Idet du låser op for selve armen på Mobile 6, så tænder den, og rykker armen til en position hvor det er let at klippet telefonen fast. Det betydet at hvorimod man med OM 5 måske ville bruge 30 sekunder på at gøre klar, så er Osmo Mobile 6 klar på fem sekunder. Det betyder noget, hvis ens skud forsvinder gradvist.

OM 5 var et mesterstykke, men samtidig giver alle Osmo Mobile 6's tilføjelser og ændringer så uendeligt meget mening. For cirka 1400 kroner er det her nærmest et helt produktionsstudie i lommen, og kan anbefales til alle der ønsker at få mere ud af det de filmer på farten.

Dette er en annonce:
10 Gamereactor Danmark
10 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede teksterIndlæser mere indhold