Dansk
Gamereactor
hardware-tekster

DJI Mavic 3 Classic

Billigere pris, fantastisk drone.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Tidligere på året anmeldte vi DJI's Mini 3 Pro, en mere tilgængelig måde at få glimrende videooptagelser fra en letvægtsdrone, der ikke krævede alt for meget at hverken styre, eller at få tilladelse til at flyve. Så lad os nu sige at du er blevet bidt af det, og du ønsker måske et mere naturligt næste skridt på rangstigen på vej mod en mere professionel produktion. Ja, så har DJI nu netop lanceret lige præcis det du leder efter - mød Mavic 3 Classic.

HQ

Mavic har altid været DJI's centrale "prosumer"-serie af droner. Den større, tungere, mere robust og generelt et mere intimiderende bæst, og prisen stiger ret så markant fra Mini til Mavic for at sige det lige ud. Cirka 15.000 skal du af med for en standard Mavic 3, men Mavic 3 Classic? Ja, den står dig i bare 12.000. Det er lidt af en besparelse, og selvom at der selvfølgelig er centrale ofringer, så placerer det nu Mavic 3 som en naturlig efterfølger til Mini-serien.

DJI Mavic 3 Classic

Men forskellen er øjeblikkelig; Mavic 3 Classic vejer 895 gram, dens batteri føles tungere og mere substantielt i hånden, de udfoldelige vinger har mere modstand i hængslerne, larmen fra rotorbladene ved igangsættelse er øjeblikkeligt mere bemærkelsesværdig - det her er bare en mere "seriøs" drone, og til glade hobbyister der ikke som sådan skal bruge brede, skarpe 4K/60fps billeder til arbejdsbrug, så er der ikke meget fidus i at investere det ekstra i en Mavic. Du kan få en Mini 3 Pro med et Fly More kit (som fortsat er en essentiel accessory hvis du spørger os) og stadig have penge til overs.

Så Mavic 3 Classic handler om kameraoptagelser, det handler om kameraoptagelser som du har en investeret interesse skal være bedre end gennemsnittet. Okay, så hvad er det for et kamera. Ja, en af de centrale ofringer her er den dobbelte kameralinse, eftersom Classic-varianten har en enkelt 20 megapixel 24 millimeter f./2.8 CMOS-sensor, der bruger Hasselblad HNCS som farvetuning. Den her linse kan optage 10-bit HDR i 5.1K/50fps, 4K/120fps eller 1080p/200fps i formaterne H.264 eller H.265. Det er en masse tal og værdier, og det korte og det lange er at lige meget om der er tale om mere direktionel action-præget optagelse, eller mere statiske billeder, som vi eksempelvis laver i vores EV Hour-videoer, så er Mavic 3 Classic et klart step-up. Den større sensor hiver mere lys ind, der er bedre stabilisering generelt, og farvekalibrering og dynamisk rækkevidde er milevidt overlegen. Der er bare ikke rigtig noget sammenligningsgrundlag her.

Dette er en annonce:

Der er også en række fordele ved det lidt større chassis. Hvert batteri giver dig 46 minutters flyvetid, et estimat jeg dog vil påpege er lettere optimistisk, men jeg fik stadig cirka 35 minutter ud af hvert batteri. Der er samme Cruise Control-funktion, samme omnidirektionelle sensorer der stopper dronen i at styrte ind i diverse objekter, samme ActiveTrack 5.0 - det er en klassisk DJI-drone, og det er så sandelig en kompliment.

DJI Mavic 3 Classic

Det er meget smart at Mavic 3 Classic er kompatibel med den eksisterende RC-controller, men den har så samme problemer, særligt i forhold til bibeholde et stærkt signal ved rækkevidde. Det oplevede jeg lidt på en tur til Norge med Mini 3 Pro, og det er ærgerligt at se det problem vende tilbage i et dyrere produkt, selvom at det selvfølgelig er skønt at DJI understøtter deres legacy-grej.

Men samlet set er Mavic 3 Classic en triumf, og endnu et bevis på at DJI er de ubestridte mestre. Den vil spille en afgørende rolle for os fremadrettet, og kan let anbefales til alle der ønsker at gøre mere ud af deres videoer.

Dette er en annonce:
09 Gamereactor Danmark
9 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster



Indlæser mere indhold