Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Devil May Cry 5

Devil May Cry 5: Special Edition

Capcoms første skridt ind i den nye generation er forsigtigt, men dog langt fra uvæsentligt.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Har du set frem til et nyt spil til din next-gen konsol, har du måske allerede udelukket Devil May Cry 5 Special Edition og tænkt, det blot er en simpel remaster af et spil fra den forrige generation - et spil, der ikke for alvor når nye højder på den forbedrede hardware. Men Capcom har faktisk gjort et glimrende arbejde med at opdatere spillet, og endda gemt et par trumfer i ærmet for at gøre den samlede pakke endnu mere attraktiv.

Devil May Cry 5 var et stærkt comeback for serien. Et spil med en medrivende historie og tre spilbare karakterer med hver sin unikke spillestil. Selvom jeg ikke var fan af spillets anden halvdel (banerne blev en smule ensformige og monotone), så drog Capcom fordel af RE-spilmotoren og skabte en solid oplevelse, hvor combo-angreb i sidste ende var vejen frem. Du kan læse vores tidligere anmeldelse, hvis du vil mere i dybden med grundmekanikkerne.

Spol nu tiden frem til november 2020 og den spirende PlayStation 5 og Xbox Series X-æra. Mange efterspurgte Vergil som en spilbar karakter, og her er han endelig. At gå mere i dybden med ham vil dog være at bevæge sig for dybt i spoiler-territoriet. Men hvad vi med ham får, er en form for B-historie, hvor du kan spille hele spillet som denne karakter. Der er et par få nye mellemsekvenser til at placere ham i historien, men ellers er det meste videoindhold fjernet i denne spildel. Der er heller ikke noget nyt post-game indhold, men du kan dog bevare dine orbs, liv og Devil Trigger fremskridt fra hovedspillet, skulle du prøve kræfter med Vergil.

HQ
Dette er en annonce:

Det er ikke just nemt at spille som Vergil - han er utrolig stærk, men det kræver bedre timing at undgå angreb, og der skal godt med plads til, før han for alvor kan slippe sin fulde styrke løs. Hans arsenal består af Yamato-kantanaen, Mirage Edge-sværdene og Beowulf-handskerne, en dødelig trio når det kommer til at kombinere angreb fra distancen og helt tæt på. Som før handler det om at skifte våben i realtid, hvis du vil opnå den eftertragtede SSS-combo, spillets sande mål. Vergils dæmon form er en sværdsvingende V dobbeltgænger (en spilbar karakter fra hovedspillet) med muligheden for at fremkalde V's bæster. V's kampstil var ikke synderlig populær blandt DMC eksperter, så den er ikke specielt brugbar her heller, men dæmonkamp på fuld kraft er stadig lige dødbringende.

Der har hersket en smule forvirring omkring, hvorvidt Capcom ville gøre det muligt at spille hele hovedspillet igennem som kun én af de tre originale karakter. Dette er ikke tilfældet, og den normale story mode har stadig prædefinerede karakterer til hver mission.

Vergil kommer dog også til det originale Devil May Cry 5 som DLC, så hvorfor skal du vælge next-gen versionen af spillet? Grafikken er det oplagte svar. Denne Special Edition er et godt eksempel på, hvad man kan forvente af den nye generations hardware. Spillet tilbyder en række grafiske valgmuligheder, og de fleste konfigurationer fungerer glimrende på PS5 med kun nogle få frame rate drops. For mig fungerede 1080p / 60fps med ray-tracing slået til bedst, da de visuelle forbedringer her er mærkbare samtidigt med ydelsen stadig er i top. DMC 5 er et mørkt spil, der dog læner sig mere op af fremmede universer end helvede på jord. De beskidte gader og Qliphoths klamme rødder nyder virkeligt godt af de nye lys- og refleksionseffekter, og føles meget mere levende i denne version.

For jer med et 4K TV, er der mulighed for at gå med den maksimale opløsning, men så sænkes frameraten til 30, og jeg føler, at ray-tracing og lavere opløsning i sidste ende er et bedre valg. På modsat vis, kan du også slå ray-tracing helt fra og køre spillet i hele 120 fps, men jeg havde ikke en understøttende skærm at teste det på.

Dette er en annonce:

Jeg var en lille smule skuffet over, at Capcom ikke drog bedre nytte af DualSense-controlleren, men det var nok at forvente af et remastered spil, der heller ikke er eksklusivt til Sonys platform. Haptisk feedback føles blot som normal HD vibration, og de responsive skulderknapper reagerer ganske vist på Neros sværd, men det er knap nok bemærkelsesværdigt.

Devil May Cry 5Devil May Cry 5

Når det kommer til indhold, er der mere end Vergil, for eksempel sværhedsgraden Legendary Dark Knight. Her er der skruet helt op for volden, og store grupper af fjender spawner i hvert eneste niveau, selv i prologen. De ekstra monstre er hverken specielt intelligente eller hårdføre, men de har det med at omringe dig og gøre det djævelsk svært at udføre dine normale combo-angreb - til gengæld kan du godt regne med at få flere point end nogensinde før. Som forventet er Bloody Palace spildelen, der før skulle downloades gratis, denne gang inkluderet i pakken, så du kan allerede godt begynde at glæde dig til de mange røde orbs.

Capcoms første skridt ind i den nye generation er et sikkert et af slagsen. Devil May Cry 5 var et spil med rum til forbedring, og denne Special Edition leverer. Tilføjelsen af Vergil, den nye Legendary Dark Knight Mode og kombinationen af mere flydende og skarpere grafik er årsag nok til at se dette som et rigtigt next-gen spil.

Devil May Cry 5Devil May Cry 5
Devil May Cry 5
08 Gamereactor Danmark
8 / 10
+
Det perfekte spil for combo-junkier, nu med endnu en karakter. Synlige visuelle forbedringer. Legendary Dark Mode er den ultimative test.
-
Level designet er en smule fantasiløst i spillets anden halv
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Brugeranmeldelser

  • Nike
    Det er efterhånden nogle år siden vi sidst har set noget til Devil May Cry serien. Vi fik ganske vist Ninja Theory rebooten DMC: Devil May Cry i... 9/10

Relaterede tekster

1
Devil May Cry 5Score

Devil May Cry 5

ANMELDELSE. Skrevet af Andreas Juul

Ventetiden har været lang, men nu er det længe ventede femte kapitel i Devil May Cry-serien langt om længe ankommet!Indlæser mere indhold