Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Detective Pikachu Returns

Detective Pikachu Returns

Pikachu og Tim slår pjalterne sammen igen på et nyt eventyr fyldt med sager, puslespil og sort kaffe.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Detective Pikachu var en af de sidste Nintendo 3DS-titler, og det var en, jeg gik glip af dengang. Heldigvis har Pokémon-franchisen taget sig af sin maskot, og fortsat rollen som detektiv med den mørke baritone stemme igennem en god live-action-film, der tilpassede det første spils historie mellem hovedpersonen Tim Goodman og hans buttede Pokémon-researchpartner med den karakteristiske hat på effektiv vis. Så selvom Detective Pikachu Returns gør et godt stykke arbejde med at opsummere førstnævnte i en åbningssekvens, behøver du ikke at vide mere end det, før du hopper ind i dette unikke Pokémon-efterforskningsspil.

Handlingen begynder to år efter begivenhederne med Substance R, der gjorde Ryme Citys Pokémon vilde, og med borgmesteren, der tildeler os en medalje som et efterforskningshold for vores arbejde med at bevare denne utopi af sameksistens mellem mennesker og Pokémon. Men en række mærkelige og tilsyneladende usammenhængende begivenheder fører os tilbage til et større plot, hvor vi får brug for vores evner til at observere og deducere. Samtidig er eftersøgningen af Tims (Pikachus tidligere detektivpartner) far stadig åben her, så de to plots bliver gradvist flettet sammen.

Detective Pikachu ReturnsDetective Pikachu ReturnsDetective Pikachu Returns

Men før vi redder verden, er der et par mysterier, der skal løses. Detective Pikachu Returns er en meget lineær efterforskningstitel, hvor Pikachu spiller rollen som detektiv, sidekick og holdleder. Handlingen præsenteres på en ret lineær måde, næsten som en række dialoger og refleksioner, som om det var en visuel roman, selvom det også kræver, at vi er opmærksomme på detaljerne i samtalerne og ikke efterlader noget spor, uanset hvor lille det er, uden at skrive det ned i vores undersøgelsesbog. Og sporene hentes fra omgivelserne og stederne i Ryme City samt fra menneskers og Pokémons vidneudsagn. Pikachu tager sig af væsnerne, mens Tim tager sig af menneskerne.

Dette er en annonce:

Ikke at det er en særlig udfordrende titel for en voksen, men de unge derhjemme vil finde god stimulans, for spillet kræver alligevel at man fokuserer sine sanser, og virkelig prøver at løse problemerne og forbrydelserne. Hver sag vil have flere tråde at følge, hvis vi skal finde den rigtige løsning, og det er heller ej for kort, så forvent at blive underholdt et godt stykke tid. Samtidig vil der også være små quests, der går ud på at hjælpe folk eller Pokémon med enkle mini-puslespil, som regel omkring en fast scene, hvor vi bevæger forstørrelsesglasset for at fremhæve spor og lede efter genstande, eller med enkle Quick Time Events.

Det er heller ikke en forudsætning, at man kender de snesevis af Pokémon-arter, der optræder i spillet, da en kort beskrivelse ofte giver et fingerpeg om, hvorvidt de skal betragtes som en del af den aktuelle sag. Vi har Pokémon fra næsten alle tidligere generationer, og deres fortrolighed gør det også hurtigere at gennemføre nogle efterforskninger og danne de endelige slutninger for at lukke sagen. Og så er der den pelsklædte hovedpersons karisma, med en grødet stemme, der godt kunne optræde i en film noir, og nogle kommentarer, der får selv os med gråt hår til at smile (det øjeblik om kaffe og højt kolesteroltal er bare "pure cinema").

Detective Pikachu ReturnsDetective Pikachu ReturnsDetective Pikachu Returns

Men detektivens efterforskningsproces er ret lineær, og Pikachu holder os altid fokuseret på vores aktuelle opgave. Vi kan ikke undersøge eller udforske uden for det område, spillet vil have os til at se på det tidspunkt, og der er ikke meget plads til fejl, da kameraet er fast og i bedste fald følger os i en side-scroll, ligesom det første spil gjorde på Nintendos håndholdte for fem år siden. Hvis vi kunne bevæge os rundt på scenen i dybden, kunne det tilføje en ekstra udfordring til søgningen efter spor, men desværre. Og karakterdesignet har heller ikke ændret sig siden 2018, bortset fra at det har fået en højere opløsning. Med Pokémon er der ikke noget stort problem, men modelleringen af personerne kunne godt bruge lidt mere udtryksfuldhed (hvilket også ville have givet mere dybde til afhøringer eller udsagn). Detective Pikachu Returns er for meget en "kontinuitets"-efterfølger, på godt og ondt, og jeg føler, at er lidt for mageligt, og slår sig til tåls med at tilbyde mere af det samme og ikke drage fordel af Nintendos nuværende hardware.

Dette er en annonce:

Men efterforskningen er god, og historien er heller ikke dårlig, og som en titel rettet mod unge Pokémon-trænere er Detective Pikachu Returns en god introduktion til spil af denne type.

Detective Pikachu ReturnsDetective Pikachu ReturnsDetective Pikachu Returns
07 Gamereactor Danmark
7 / 10
+
Simpelt men spændende alligevel, relativt engagerende narrativ henimod slutningen.
-
Grafikken er altså ikke pæn nok, begrænsede karakterer og scenarier, ringe kamera.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede teksterIndlæser mere indhold