Dansk
Gamereactor
nyheder
Hitman: Absolution

Den dårlige cocktail?

Lang Lørdag med Emil

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Det sker fra tid til anden, at mainstream nyhedsmedier spærrer øjnene op for computerspil. Oftest når historien er særlig god eller relevant på en lettilgængelig måde.

Egentlig er dette jo ikke noget problem, men grundet mediernes brede fokus, store krav til produktion af indhold og krav om breaking news, så er det ikke altid nemt at få fakta rigtigt. Eller særlig attraktivt. Vi har jo været inde på det før (se lederen af Gamereactor #128) vedr. Horisonts pinlige dækning af Anders Breiviks forhold til computerspil, der var under lavmålet for journalistisk dækning. Et af de journalistiske principper er netop at fremlægge og udfordre et standpunkt set fra begge parter, og den åbensindede vinkling var ikke at spore i DRs bestræbelser.

I den foregangne uge var mainstream-medierne ude og rode i spiljournalistikkens skuffe igen, da man midt i E3s hav af informationer havde opsnappet nyheden om, at udviklerne bag Hitman-serien vistnok flyttede til Canada. Det kunne onsdagens udgave af Politiken i hvert fald rapportere under rubrikken "En stor dansk lejemorder forlader landet."

Det er bare ikke helt rigtigt, for nyheden baserer sig på en annoncering fra november sidste år, hvor Square Enix udsendte en pressemeddelelse om, at man også åbnede et studie i Canada, der sideløbende med det danske studie skulle producere fremtidige spil i Hitman-serien. Den vinkling af historien om at Hitman forlader Danmark er ikke berettiget, den er rent ud sagt noget sludder - Hitman bliver jo ikke canadisk, der er blot tale om et samarbejde mellem et studie i Canada og i Danmark, og det er da kun godt for serien. Det fik vi i øvrigt afklaret med et enkelt spørgsmål hos IO Interactive (læs det her i næste uge), så hvis Politiken ikke havde jagtet den helt store overskrift, kunne dagbladet faktisk have bidraget med velovervejet og grundig spiljournalistik.

Desværre læser tv-medierne spalte op og spalte ned af avisernes "grundige" research, og TV2 News havde på baggrund af Politikens skriverier grebet historien om Hitmans lancering, hvor at man på fjernsynet kunne høre historien om lanceringen af et nyt Hitman-spil og få opfattelsen af at spillet udkom selv samme dag, hvilket jo ikke var tilfældet. I den anledning var jeg selv i TV2 News-studier og tale overordnet om Hitman-serien og på den måde agere "ekspert" på området. Det gør jeg gerne, for jeg synes, at det er skønt, hvis hr. og fru Danmark ude ved kakkelbordene også lærer lidt nyt om, hvad der rør sig i en milliardbranche, der beskæftiger og beriger rigtig mange mennesker dagligt. Senere fik TV2 News dog korrigeret deres indslag en anelse, så det hele blev lidt mere i tråd med virkeligheden.

Men det er meget beklageligt, at mediernes afdækning af spilbranchen skal være på et i bedste tilfælde overfladisk niveau. For spilmediet fortjener at komme ud til så mange mennesker som overhovedet muligt, selv dem der kun finder marginal interesse i det. For med en spillekonsol i 40 procent af alle danske hjem er der immervæk mulighed for at skabe interesse om emnet, men derfor skal man jo stadigvæk have fakta rigtig og præsentere emnet med substans og oprigtighed.

Som journalist ved man jo kun så lidt, men det skal præsenteres som om man med rette kan kommunikere et hvilket som helst emne med autoritet og oprigtighed.

Beklageligvis har den bedste mediedækning af computerspil på dansk fjernsyn altid været Troldspejlet efter min ydmyge mening. Det må og skal kunne gøres bedre.

Hvad mener du? Er det i orden at få overfladiske spilnyheder i 19-nyhederne, eller ville I helst være fri?

Relaterede tekster

Hitman: AbsolutionScore

Hitman: Absolution

ANMELDELSE. Skrevet af Emil Ryttergaard

Den danske skaldepande med hang til blodige mord er tilbage fra seks års ferie. Emil anmelder Hitman: Absolution.

8
De 7 bedste Hitman-baner

De 7 bedste Hitman-baner

ARTIKEL. Skrevet af Callum Alexander

Elsker du Hitman? Vi har plukket én bane til hver dag i ugen. Læs med her og nyd en nostalgisk gennemgang af højdepunkterne.



Indlæser mere indhold