Dansk
Gamereactor
artikler

Da vi alle blev "Heroic"-ske

Vi var til stede, da Heroic som det første danske hold tog Royal Arena med storm og vandt Blast Premier Fall Finals

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

kay, det ville lyde bedre på engelsk, og passe til Heroics tagline: #BeHeroic, at denne aften "We all became Heroic". Men da vi nu er danskere og relativt stolte af det, så må vi jo lige holde os til vores elskede modersmål. Ligesom vi satte fødderne på danske grund i Royal Arena og gjorde os klar til en fantastisk oplevelse.

Da vi alle blev "Heroic"-ske
Trofæet som alle kæmper om

Dagen startede med det sædvanlige show hvor Alexandre "Archarom" Maia igen i år sørgede for at gejle publikum op. Lad mig lige sige, den mand er lige så hyperaktiv i virkeligheden som på scenen. Han sørgede for at køre publikum igennem så alle var parate til heppe og huje og lave alskens tumulter: Kort sagt hypede han så vi var klar til at get our freak on.

Dette er en annonce:

Og så gik det løs. Første punkt var en hyldest til Danmark hvor Archarom scorede billige men gode point ved at spille den danske nationalsang i bedste Jimi Hendrix stil og folk lod sig charmere og brølede med på "Der er et yndigt land". Mens musikken gjaldede kom deltagerne til dagens showmatch på scenen: The Dream team, og The Denmark team.

The Dream team bestod af stort set kun top 20 spillere fra hele verden. Oleksandr "s1mple" Kostyliev, verdens ubestridte nummer 1, Ilya "m0NESY" Osipov, the Baby Goat (hvilket for tid og evigt vil være det navn han vil være kendt som, da onstage talent James Banks valgte at døbe ham det på scenen), Mareks "YEKINDAR" Gaļinskis, stjernerifler fra Team liquid, Fredrik "REZ" Sterner, fra NiP... og Jacob "Rub1n" fra Sørby Esport. Et af de unge nye håb fra Danmark, der igennem en fan afstemning fra Blast fik lov at være med
Denmark team var gamle kendinge. Peter "dupreeh" Rasmussen som ankerpunkt, Markus "Kjaerbye" Kjærbye som... hvad det end Kjaerbye laver, Patrick "es3tag" Hansen som humørbombe, og Nicklas "gade" Gade som overall elskværdigt og behageligt menneske og ... Andreas "Sukker" Storgaard fra Sørby Esport. Et endnu yngre håb (14 år) som skulle spille med på dette hold, også valgt igennem samme afstemning som Rub1n. Dream team var helt klart overvældende, men Denmark team var helt klart... Enormt søde og dejlige mennesker. Ikke at the Dream team ikke var det, men det virkede mere som om Denmark team gik mere efter en likeability-faktor.

Showmatchen foregik på Anubis og et af mine personlige highlights var da Sukker tog Monesy ned med en AWP. De to vidunderbørn mod hinanden. Et andet var da der var seer afstemning løbende der gjorde der skete mærkelige ting in-game, som no gravity eller Shotguns only. Det mest bemærkelsesværdige var dog da der blev erklæret "smoked off" hvorved der blev udløst røg i spillernes kabine. Royal arena var færdige af grin, for der er altså ikke noget mere komisk end at se verdens nummer 1 sidde og se forvirret ud på skærmen...eller rettere på den bunke røg der fuldstændig dækkede hvor hans skærm normalt stod.

Da vi alle blev "Heroic"-ske
Først gik det ud over Dream Team og S1mple...
Dette er en annonce:
Da vi alle blev "Heroic"-ske
... derefter var det Esh3tag i røg og damp

Da Denmark team kom bagefter, blev der kaldt support ind. Op på scenen trådte en hutteklædt figur. Vi håbede alle det var Dev1ce (der var blevet spottet dagen før i Arenaen som tilskuer), men ak. Det var bare Nicolas Bendtner. En ret fed gimmick, der dog ikke hjalp så meget. Det var dog yderst underholdende, da hele salen klappede, når Bendtner fik et kill - hvilket ikke skete specielt tit. Rent faktisk ville jeg mene at det var langt mere imponerende at se Sukker flække hoveder, men han har også hvis han kan holde niveauet end lang karriere som Pro spiller foran sig.

Highlight fra Denmark team: Sukker med Knife kill

Som forventet tog the Dream Team sejren og vi kunne nu efter denne lille seance gå videre til hovedretten. Jeg vil dog sige at showmatchen var langt bedre end dem jeg tidligere har været vidne til, da den helt klart var mere humoristisk end jeg har set det før, og selvom Bendtner helt klart faldt igennem (og de 2 danske nye talenter, Rub1n og Sukker på ingen måde gjorde), så gav det en fed stemning, der bare gjorde os endnu mere klar til se finalen: Faze mod Heroic

Der er intet formål for nogen at jeg gennemgår kampen slavisk. Det er blevet gjort til hudløshed af mange andre væsentligt større CSGO-nørder end mig. Hvad der virkelig er værd at bemærke er stemningen. For et år siden stod jeg i Royal Arena og så Heroic mod Astralis. Der var stemningen ond. Et uforløst had pga Coach bug mod Heroic og Cadian der lige var ude og spille en anelse for popsmart gjorde da Heroic gik på scenen dengang var folkets stemning imod dem. Men en syndsforladelse fra ESIC og en afslutning på et grimt forløb senere, plus en væsentlig mere ydmyg Cadian, så var tingene gjort op og vi kunne fokusere på det der i virkeligheden talte: sporten og en finale der var de 6000 heppende mennesker værdig.

Da vi alle blev "Heroic"-ske
Gamle kendinge kom og kiggede med, som Danny "zonic" Sørensen der her bliver interviewet af vores alle sammens (og især TV2 Zulus) Thomas Sønnichsen)

Da Faze og Heroic kom op ad gulvet i Royal Arena var der stort set kun en vidunderlig forventning til en fantastisk finale: Casper "Cadian" Møllers Heroic, med et udelukkende dansk hold mod Finn "Karrigan" Andersens lineup der er verdens nummer 1, og har i år vundet allerede 3 trofæer, deriblandt en major. Og der blev kæmpet om danskernes gunst. Cadian med sit sædvanlige crowd-control, og Karrigan med sin vanlige humor, da han holdte skilte op til kameraet hvor der stod publikum skulle heppe på ham, da han jo var ex-astralis.

Og kampen leverede. Som alle nok har set, så blev der råbt og skreget, der blev råbt af frustrationer og det var tydeligt hvor meget det her betød for holdene. Som kommentatorerne (ret overdrevet, men alligevel passende for de følelser spillerne gennemgik) råbte ud under kampen: THIS IS NOT A GAME! THIS IS LIFE! Og alle levede livet sammen med Heroic og Faze

Men alting har en ende. Ligesom denne kamp, hvor levende den end føltes. Til sidst kom Heroic ud som de sejrende. Der blev skreget i ekstase, der blev jublet, der blev væltet stole og skærme, der blev hoppet i jubel, og der blev grædt - og det var så kun beskrivelsen af Cadian, da resultat stod klart. Selv mod de langt mere erfarne, og også det hold der tidligere havde lammetævet Heroic i gruppespillet med et sønderknusende 2-0, selv mod et Faze der havde set fantastisk ud, så lykkedes det Heroic at vinde. Heroic er bare bedre når de er the under-dog Story.

Da vi alle blev "Heroic"-ske
En tydeligt berørt Cadian der bliver interviewet for gud hvilken gang.

Og sådan endte aftenen. Uden sure miner, uden andet end ros og respekt til de to hold. Og da vi stille forlod Royal Arena, mens oprydningsholdene kom ind og scenearbejderne begyndte at afmontere scenerne. Da stod Heroic stadig på scenen. Ikke for at modtage folkets hyldest. Ikke for at vise sig frem for pressen eller for at hovere. Men kun for at alle de børn og fans der var der kunne få deres autografer. Med smil og selvfølgelig velfortjent glæde. Men selv da de blev udraderede sidste år, så mødte de op på scenen for dem der havde ønsker til dem. I modgang og medgang. Denne gang er de vinderne af Blast Premier Finals. Men de er altid dem de er. De er - Heroic.

Da vi alle blev "Heroic"-ske
Tillykke til Heroic - vinderne af Blast Premier Fall Finals.


Indlæser mere indhold