Dansk
Gamereactor
hardware-tekster

Creative Pebble Pro

Små og med mange gode intentioner.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Creative har lavet PC-højttalere fra, ja ikke helt jeg blev født, men de har været med fra starten, og der findes ikke mange gamere fra min generation der ikke har hørt om Sound Blaster. Og de følger rent faktisk med tiden, og seneste skud er Pebble-serien der kommer i flere forskellige former og udgaver, dette er Pro-udgaven.

HQ

Pebble er en plastikskalsudgave af en af deres noget ældre produkter, og de er små, runde og kommer nu med RGB under sig. Der er både Bluetooth og kablet forbindelse med minijack, samt USB. Der er sågar en separat mikrofonindgang, og både USB-C og USB-C til USB-A kabel med.

Hver højttaler har en lille forstærker, DSP og en 2.25" fuldtoneenhed. Desværre er der gået marketingsgejl i den når de skriver at lyden er "3.5X gange rigere og dybere bas". Jeg ved ikke hvordan man måler "rig" bas, men eftersom at forgængeren ikke har opgivet nogen form for frekvensgang, så kan det hurtigt blive svært at måle, medmindre vi taler oktaver, og så giver det alligevel ingen mening. Der står intet om hvad enhederne er lavet af, hvad forstærker der bruges, eller hvad slavebasenhederne (ja, det hedder det altså på dansk) på bagsiden er, men et bud er samme materiale som fronten, og så en trykkammerkabinet-opbygning. Vi ved dog at det har "BassFlex" og "Clear Dialog" samt 10 watt RMS forstærkningseffekt, altså 5 watt i hvert. Det står ikke altid lige klart, men det er faktisk den samlede effekt der er 10 Watt, det er ikke per højttaler, og det samme gør sig gældende for tallet 20 watt, det er for begge højttalere, og det er spidsbelastning, altså kun i et kort øjeblik.

Creative Pebble Pro

Det hele styres fra en drejeknap på den højre højttaler, hvor også knappen til Bluetooth befinder sig. Da højttalerne er vinklet 45 grader for at kunne ramme ørerne bedre giver det en nem betjening. Kablet er i øvrigt 1.8 meter langt hvilket er ret meget, og jeg husker ikke at have set andre systemer med så lange kabler.

Dette er en annonce:

De er pæne, og det største problem er at de forbindes med kablet forbindelse og det er ikke ligefrem noget kønt kabel, i mit tilfælde var det dog langt nok til at det kunne gemmes væk. Man kan også vælge at give dem strøm via en USB-C PD-port, og Creative sælger sjovt nok en strømforsyning der passer, men ellers får den fint strøm fra din computer over USB-C. Der er også en mikrofon- og hovedtelefon tilslutning, men når man ikke engang gider at skrive hvad forstærkningskredsløb der bruges må jeg nok anbefale ikke at bruge det. Jeg har i øvrigt også stadig svært ved at forstå hvordan at de kan afgive lyd over USB, for det må betyde at der er en DAC inbygget, som ikke er nævnt eller specificeret noget sted.

En sjov detalje; med en ekstern 30 Watt PD-strømforsyning får man faktisk højere belastningsevne, 30 Watt totalt, med 60 Watt spidsbelastning. Så hvis du vil have det maksimale ud af systemet skal du enten finde en selv eller købe en med. Lidt mærkelig måde at gøre det på.

Creative har naturligvis også noget software til at styre tingene, men det er på ingen måde nødvendigt. Det retter sig primært imod dem der ønsker at slutte en mikrofon til og styre det i øvrigt fine RGB-lys hvis man synes der er for langt over til knappen på fronten af den højre højttaler. De står til 595 kroner, og det er hvad der svarer til en billig bærbar Bluetooth-højttaler disse dage.

Bassen er fin, der er naturlige grænser for hvor meget fire små enheder kan bevæge sig, men det er absolut tåleligt til almindelig computerbrug, og særligt indhold med meget tale. Der er lidt mere rumklang end jeg kan lide, men det er nok med vilje. Jeg ved heller ikke hvad signal/støjforholdet er, men man kan godt høre at tingene ikke er blyindkapslet eller monokonstruktioner internt. Og så er RGB-delen ikke hel på niveau med hvad man ser på tastaturer og den slags, men det er fint, det er ikke lige mig uanset hvad.

Dette er en annonce:
Creative Pebble Pro

Der er pluspoint for at der kan laves et reelt stereoperspektiv, og så at man har forsøgt at tunet lyden til noget der minder om neutralt, altså at mellemtonen ikke er totalt druknet. Jeg er dog ikke helt enig i tuningen, og savner en EQ feature i softwaren, men så er det godt at Winamp stadig findes, bare surt at jeg streamer al min musik. Selvom at det er en fuldtoneenehed er der mere fyldige og rundhed i klangen på mellemtonen end i diskanten, der dog lyder knapt så hård som den her slags systemer normalt gør.

Det er begrænset hvad man kan få for det her budget, men selvom at jeg sagtens kunne finde mange ting jeg gerne ville gøre om, så tror jeg bare heller ikke at det i den her prisklasse bliver ret meget bedre end det her.

08 Gamereactor Danmark
8 / 10
+
Mange tilslutninger, nem opsætning og brug, fornuftigt lyd for et par PC-højtalere.
-
RGB er fuldstændig lige meget, der vil altid mangle ordentlig bas.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster



Indlæser mere indhold