Dansk
Gamereactor
hardware-tekster

Corsair MP600 PRO LPX

Corsair har designet et PCIe Gen4 NVMe-drev til PlayStation 5 - men fungerer det til prisen?

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Sony lukkede endelig op for muligheden for at ekspandere den ret begrænsede mængde plads på PlayStation 5-konsollen via etablerede, godkendte NVMe-drev sidste år, så længe at de mødte konsollens interne hastighedskrav. Mere specifikt er kravet cirka 5500MB/s eller hurtigere, og det er naturligvis muligt at gå langt, langt over, ligge omtrent de der 7400MB/s.

HQ

Ikke bare det, eftersom at det drev skal indsættes et sted i konsollen der ikke aktivt overfladekøles, så anbefales det at der er en form for indbygget køleløsning, såsom en heatsink, for at sikre optimal operationstemperatur.

Corsair MP600 PRO LPX

Der findes efterhånden en række solide bud fra et udvalg af producenter, men tager man baggrunden i betragtning, så burde Corsair være noget nær bedst udrustet til at stå bag et af de centrale anbefalede PS5-orienterede drev, og det er stort set også der vi finder os selv.

Drevet hedder MP600 PRO LPX, og er mere specifikt et PCIe Gen4 M.2 NVMe-drev, som er officielt kompatibelt med PlayStation 5 - det betyder at under udformningen og udførelsen af interne varme- og hastighedstests, så har drevet været i en PS5, i stedet for en helt anderledes kølet stationære PC.

Dette er en annonce:

Selve drevet er relativt standardiseret, som kun kan forventes, dog har Corsair påført en heatsink i aluminium, som kan aflaste drevet, og vedligeholde en konsekvent temperatur, men derudover er det... til en vis grad, hvad du forventer. Heldigvis er den her heatsink ikke en af de der bizart høje af slagsen, som eksempelvis Gigabyte har benyttet på deres Aorus-drev, men når nu den er testet på en PS5, så giver det vist også god mening.

Der reklameres med 7100MB/s reads og 5800MB/s writes, som er i den højere ende, men et stykke under Adata XPG Gammix S70's reklamerede read-hastighed på 7400MB/s, som vi dog ikke har mulighed for at verificere. Der benyttes 3D TLC NAND flash, og de lover desuden 1,600,000 timers brug.

For den gængse konsolbruger betyder det dog som sådan ikke så meget, så lad os i stedet slå fast, at i eksempelvis PC Mark 10, der ikke på den måde afslører hvordan den fungerer på en PS5, men giver os et udgangspunkt overfor andre, konkurrerende drev, så ramte 526 i deres Quick benchmark over Samsungs 980 PRO og lige under Western Digitals Black SN850 (du kan læse anmeldelser af disse her og her)

Corsair MP600 PRO LPX
Dette er en annonce:

Ydermere viste Sequential Read Speed-test i MB/s en hastighed på lige knapt 7000MB/s, som faktisk, sjovt nok, er lidt bedre end de testresultater vi har liggende fra Black SN850, noget der overraskede os. Ovre i Write-kategorien så vi 5769 MB/s på 1TB-versionen, og selvom at man teknisk set kan køre endnu hurtigere hvis man køber den langt dyrere 2TB-version, der lover 6550MB/s, så er det stadig uhyre hurtigt.

Udover det er de små ting, som at Corsair tilbyder fem års garanti på drevet, og at den mindre heatsink formår at fastholde en temperatur under pres på knapt 50 grader. Prisen er cirka 1699 for 1TB-versionen, og du betaler desværre, lidt mindre, for den førnævnte 1TB-version af SN850, cirka 1300 fandt vi et til. Det er dog også det eneste ankepunkt der er at nævne, for på alle leder og kanter leverer Corsair det de skal her.

09 Gamereactor Danmark
9 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster



Indlæser mere indhold