Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Corsair iCue H150i Elite LCD

I en verden hvor alle laver solide kølere skal man tilbyde lidt mere end de andre - og det forsøger Corsair så sandelig at gøre.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Tricket denne gang er et stort og massivt display på selve pumpehuset. Der er muligheder for både lys, statiske og dynamiske billeder samt forskellige effekter. Faktisk vil man - måske -komme til at bruge lidt mere tid på tilpasningen end man lige ønsker at indrømme.

HQ



Det er et 2.1" IPS LCD display med 480x480 pixels, 600 NITS, 30fps med 24-bit farver. Ja, det er ærlig talt lidt overdrevet. Det kan tages af hvis displayet skal udskiftes.


Selve pumpen påstås at kunne skære 6 grader af temperaturen, men som de fleste nok ved kommer det stærkt an på om det er noget off-brand eller en Noctua.

Corsair iCue H150i Elite LCD



Kølepladen er udført med 128 finner per tomme, og er ekstremt - i mangel af bedre ord - fintskåret. Bagsiden er sjovt nok også i kobber (det er hele stykket) og fastgjort med otte standardskruer - dog ikke i kobber. Men eftersom at der helst ikke skal være fugt i systemet, så burde det ikke medføre galvanisk korrosion, som jeg lige husker fysiktimerne. Samtidig gør skruerne det nemt at åbne for dem der er ambitiøse, men kønt er det ikke, men man bør ikke åbne pumpen medmindre at man virkelig ved hvad man laver

. Den, og resten af pumpehuse,t er forbundet med lækre kabler i nylonbeklædning.

Dette er en annonce:

Jeg er personligt lidt mere til stof, men smag og behag. 

Selve køleelementet er pænt, i aluminium, men også meget standard. Jeg undrer mig over at man til den her pris ikke har en form for beskyttelse til skruerne, det har man i Corsairs egen Hydro-serie, så man ikke skruer igennem blæserne og ind i radiatoren - hvilket ikke koster mange ører at lave, og er ret genialt. Mit bedste bud er at det skyldes at de to serier ikke bliver lavet af samme underleverandør. 



Blæserne der medfølger er Corsairs nye ML RGB Elite-serie, og på trods af at marketingsmaterialet fortæller om de otte LED-dioder i hver blæser, så er det banebrydende nu altså brugen af magnetisme i stedet for kuglelejer, hvilket reelt betyder uopslidelige blæsere og minimeret støj - andet end luften. Da H150i er 360mm-udgaven er der tre 120mm, og den store H170i har så tre 140mm udgaver, og den lille H100i har to 120mm blæsere. Det er dejligt med blæsere der kører magnetisk i stedet for traditionelle kuglelejer, særligt med moderne blæsere der ofte kan kører med høje omdrejningstal når der skal arbejdes igennem.

Corsair iCue H150i Elite LCD



Der medfølger en iCUE Commander Core, der kan kontrollere op til seks omgange blæsere og op til seks omgange RGB - så er man fuldt dækket ind hvis det er RGB-blæsere der er ens foretrukne narkotikum. Der er som med så meget andet mulighed for "Zero RPM Mode", hvor al køling stopper, men det er jeg principielt imod at bruge, der er trods alt meget der køles passivt, og har brug for løbende frisk luft. Men fint for dem der er ekstra sensitive for støj. Men, med et større kabinet der kan man hurtigt komme op på mere end seks blæsere, så 8otte havde været bedre i min optik.



Dette er en annonce:

Corsair er stadig glade for deres iCue software, og det er fint, men 800MB for et stykke driver-software er ikke ok, særligt ikke når man forsøger at afvikle sit styresystem fra en dyr NVMe der ofte har begrænset kapacitet. Mit husholdningsbudget holder i hvert fald ikke til 4TB NVMe-drev i tide og utide. Den er blevet noget mere enkelt i sit grafiske udtryk med tiden, og det er fint, men jeg forstår stadig ikke at det skal fylde så meget på min computer.

Til gengæld er den stadig glad for at være et totalsystem, der giver dig alle de tal og grafer du kan drømme om, og det trækker op. 

Det hele koster 2200 kroner for at være mere præcis - av, av, av. Og det er ikke engang en uartig pris nu til dags, det er det værste. 

Corsair var en af de første til at have kølere med en LGA 1700-monteringsbøjle med, og den er således Intel Alder Lake-parat ud af kassen. Der er washers med, og det er dejligt, det er sådan noget der ofte er sparet væk på billigere produkter. 

Monteringen er ret standard, der er er dog kun illustreret topmontering, og de anbefaler at konfigurationen er at blæserne blæser ind i kabinettet. Det har jeg det lidt ambivalent med, for selvom at jeg er fan af positivt tryk i kabinettet, så øger det også temperaturen inde i kabinettet, og hvis man har et grafikkort der tager luft fra kabinettet, og ikke udefra, så kan det give forøget GPU-temperatur.

Corsair iCue H150i Elite LCD

Der er også en USB headersplitter med. Det er jeg måske ikke så stor fan af at bruge, jeg har kun gjort det enkelte gange, og det har aldrig virket ordentligt, så herfra må det anbefales at man undgår den hvis muligt - men det er pænt af dem at smide den med i kassen.



Støjniveauet var acceptabelt med en måling på 31dB ved normal belastning og 41dB ved maksimal syntetisk belastning.

 Varmen lykkedes, men kun lige, og ramte 96 grader på 12900K'erens P-kerne, og 86 på E-kernerne når der var maksimal belastning på, imens begge lå omkring de 20 grader ved idling. Det siger også lidt om hvor kraftig H150i'eren er, og hvor meget varme 12900K'eren kan pøse igennem. 

På den ene side er det en god køling af 12900K, dens varme er bare et generelt problem for alle kølere, uanset mærke, men omvendt så kan man også med rimelighed forlange at man for 2.200 kroner kan køle sin CPU så meget at man er væsentligt længere væk fra grænsen på de magiske 100 grader. 


08 Gamereactor Danmark
8 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

1
Corsair iCue H150i Elite LCD

Corsair iCue H150i Elite LCD

GADGET-TEKST. Skrevet af Kim Olsen

I en verden hvor alle laver solide kølere skal man tilbyde lidt mere end de andre - og det forsøger Corsair så sandelig at gøre.



Indlæser mere indhold