Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Colin McRae Rally 2005

Colin McRae Rally 5

Codemasters sætter vognen i næste gear. Alan Vittarp Rasmussen har givet den gas i mudder og grus for at vinde mesterskabet.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Mens Rallisport Challenge 2 blæste sig ind i spilleres hjerte med sin actionspækkede indgangsvinkel til rallygenren, satte Colin McRae sig på den mere seriøse side af begivenhederne. I seriens fjerde ombæring ramte Codemasters hovedet på sømmet med deres kælen for styringen. Bilens fire hjørner blev draget med ind i dansen, og vognenes fysik sad lige i øjet. Nu er endnu et år revet ud af kalenderen og kodedrengene er tilbage med gas på kedlerne. Tingene er blevet poppet lidt op, uden det føles overdrevet, men der er trods alt ikke sket meget siden sidste ombæring.

HQ

Denne gang bliver der givet frit spil på karriereflodens bølger. Vi driver forbi en masse forskellige udfordringer, i skikkelse af en række turneringsformer. Denne gang giver vi nemlig slip på de lidt stramme rallytøjler, og bevæger os ud i flere biltyper som løbsformer. Formålet er naturligvis at give noget modspil til en titel såsom Rallisport Challenge, og præsentationen af karrieretræet har da også visse ligheder. Forløbet er ikke lineært, man har som oftest en håndfuld udfordringer ved hånden, og ud for disse skal man planlægge vejen mod toppen. Selv om variationen ikke er så slående som visse af konkurrenterne, er det alligevel rart at der bliver leflet lidt for bredden. Samtidigt sker det ikke uden at gå på kompromis med spillets force, nemlig det simulationsagtige præg. Er man vant til at hive bilerne rundt med afsindig powersliding og overjordisk fysik, vil man ramme realismens hårde betonmur.

Som tidligere kan bilerne virkelig få den store ommodellering. I kamp med naturens luner vil vognens skrøbelige metalskelet lægge våben og overgive sig. Er man ikke påpasselig vil man trille af sted i et forvredet vrag, med fri udluftning gennem gabene huller fyldt med glasrester. Ganske underholdende kan man også få motoren til at gå helt ud. Nu kan man ellers trykke på en knap, og høre motoren vride sig i et forsøg på at komme tilbage til livet. Ikke nok med at konceptet fungerer rigtigt lækkert, så er det også implementeret i resten af begivenhederne. De mange skader tager naturligvis deres indhug i vognens ydelse, og vil over en længere løbsserie kunne blive en afgørende faktor. Man får selvfølgelig mulighed for at reparere bilen på prædefinerede tidspunkter, men tiden er begrænset; og har man været en rigtig motorbølle - ikke tilstrækkelig. Derfor skal man køre taktisk - både sørge for at file sekunder af tiden samtidig med at man ikke filer karrosseriet af vognen.

Styringen er igen en kamp mellem den underliggende belægning og bilens fire hjørner. Det kræver finmotorik og timing at hive sig helskindet igennem. Der er tydelig forskel på de forskellige underlag, både når det gælder dækkenes tag samt i den lydmæssige gengivelse. Det føles rigtigt - som om bilen reelt set har tyngde. Her kan man ikke bare drøne igennem med speederen i bund ved første gennemkørsel. Men det gør også oplevelsen af en perfekt gennemkørsel så meget desto bedre. Fornemmelsen når man sniger sig gennem knivskarpe sving, og giver gas på det perfekte tidspunkt er lige i øjet.

Colin McRae 5 råder over et imponerende antal baner - over 300 er der efterhånden blevet plads til. Omkring halvdelen af disse er dog genbrug fra tidligere. Det glemmer man dog når man suser igennem de flotte landskaber. Væk er de stationære, flade baggrunde, afløst af et langt mere detaljeret univers. Blade falder fra træerne, barrierer kan nedbrydes og publikum jubler når de passeres. Alt dette er med til at give spillet en højere grad af dynamik. En anden lidt mere poppet tilføjelse får man, når ens vogn støder frontalt sammen med træer eller andet. Her bliver skærmen sløret, og man mister for et kort øjeblik orienteringen. Dynamik får man også gennem implementeringen af Xbox Live, hvor op til otte personer kan muntre sig med at bekrige hinanden, og systemet fungerer ganske glimrende.

Dette er en annonce:

Lyden har de efterhånden obligatoriske Colin McRae rytmer, som beklæder de forskellige menuer. Mere kraft er der i motorens potente brummen, der forplanter sig i højttalernes basenheder. På mange områder er der tale om en finpudsning af et allerede veletableret spil. Spørgsmålet er om tilføjelsen af Live og grafiske forbedringer er nok til at retfærdiggøre et køb.

Colin McRae Rally 2005Colin McRae Rally 2005Colin McRae Rally 2005Colin McRae Rally 2005
08 Gamereactor Danmark
8 / 10
+
Utrolig lækker styring. Sprød, maskulin lyd. Flot grafik.
-
Meget genbrug fra sidste omgang.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

0
Colin McRae Rally 2005Score

Colin McRae Rally 2005

ANMELDELSE. Skrevet af Henrik Bach

Colin McRae 2005 skrider en smule for langt ud i svinget i denne omgang. Henrik er ikke helt tilfreds med resultatet.

0
Colin McRae Rally 5Score

Colin McRae Rally 5

ANMELDELSE. Skrevet af Alan Vittarp Rasmussen

Codemasters sætter vognen i næste gear. Alan Vittarp Rasmussen har givet den gas i mudder og grus for at vinde mesterskabet.



Indlæser mere indhold