Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Cars 2

Cars 2

Kald bare dette her for månedens overraskelse: et filmlicensspil der består køreprøven med bravour.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Skabelonen for et Cars-baseret spil burde ikke være raketvidenskab. Figurer der ruller på fire hjul, baner baseret på et par scener fra det store lærred, og så er du stort set færdig. Nok er det kedeligt som opvaskevand, men i det mindste efteraber det sin cinematiske modpart bedre end de fleste button-mashende lynspilmatiseringer.

Men den skabelon er der ikke nogen, der har givet til Avalanche Software (der ikke er relateret til de svenske Just Cause-udviklere), og i stedet har de strikket noget sammen, der faktisk er sjovt at spille. Selvom studiet har formået at gøre det før, med deres glimrende Toy Story 3-spil, er det stadig en overraskelse. Det er længe siden at vi har udskudt nattesøvnen for lige at tage én tur mere rundt om banen, og se hvilken ny spiltype eller bane, der ville blive låst op. Og vi ville aldrig have troet, at vi skulle sige dét om et licensspil.

Cars 2 er bygget rundt om det progressionssystem, der gennemsyrer mange spil disse dage: optjen Spy Points (filmen drejer sig om et Bond-agtigt plot), der åbner for nye biler i garagen og accelererer din vej gennem den bane-baserede historie, der har rigeligt med spiltyper og baner at løb at deltage i.

Cars 2
Dette er en annonce:

Der er de sædvanlige løb, men også en lang række spiltyper, der er bundet op på våbensystemet. Det er ren Mario Kart, men inden for Cars-universet, og det er helt naturligt at de er med, givet hvor stor vægt filmen lægger på dem. Og i et kort øjeblik føler man et vist chok over den massakre, der kommer ud af at have raketkastere og maskingeværer på banen - selvom total ødelæggelse af biler forklares og undskyldes med, at disse spiltyper foregår inde i en computerstyret træningssimulation, så er det stadig underligt at se eksploderende biler i en Pixar-titel. Som hvis Woody pludselig trak en pistol og skød Mr. Potato Head.

Men det er styringen og våbnene, som det meste af underholdingen i Cars 2 stammer fra. Ved første blik er banerne både for brede og lange, og selvom tutorialen er nydeligt delt op mellem flere løb, kan man hurtigt få det indtryk, at her ikke er meget udfordring at hente. Drifting ordnes ved at holde en knap nede og skubbe den ene stick i den givne retning, og selv da mister man aldrig herredømmet.

Men så bliver tingene pludselig interessante, da der lukkes op for alle styrefunktionerne. Der er en hoppemekanik, der lader dig flyve over mure og gennem bygninger efter genveje, ligesom den kan bruges til at undgå angreb. En række tricks kan startes med højre pind: tryk til siderne for at lave et side-slam, der både kan skubbe modstandere af vejen og bruges til at undgå skrammel på banen. Tryk frem for at køre på to hjul, så du bliver sværere at ramme og kan skære gennem skarpe kurver.

Cars 2Cars 2
Dette er en annonce:
Cars 2Cars 2

Og så kan du trykke bagud, hvilket vender din bil og lader dig køre baglæns. Hvis det bare var et blæretrick, ville det være sjovt nok i sig selv, men kombineret med de fremadrettede våben og et tap på skulderknappen for at vende kameraet, har du nu pludselig mulighed for at skyde de kørere, der er ved at indhente dig, samtidigt med at du drøner baglæns rundt på banen. Det er komplekst nok til at du føler dig som et multitaskende geni, når det lykkedes.

Og når disse muligheder nu er åbne for dig, indser du hvorfor banerne er så brede, da løbene hurtigt bliver præget af skub, hop, undvigelser og angreb. Banerne selv er fremragende designet - der er måske lidt for mange i og omkring boreplatformen, men det betyder bare at du sætter mere pris på den farverige variation, når du kommer til banerne i London og Tokyo.

Hver af dem har nok genveje til at det er værd at tabe et par løb bare for at udforske dem, og suse gennem Buckingham Palaces haver eller op på en delvist færdigkonstrueret racerbane på Japans motorveje. Men der er også nogle overraskende episke øjeblikke spredt gennem spillet - tag for eksempel et ræs gennem en lufthavn, hvor et skarpt sving i en mørk hangar sender dig direkte ud foran en landende jumpojet, så du må smyge dig mellem dens hjul. Eller en byggeplads, hvor containere smides tilfældigt på banen kun få meter foran dig.

Hver bane har også flere løbstyper end bare almindelig racing. Der er varianten med våben, og ud fra den springer der endnu flere, såsom et time attack, hvor du skal skyde fjender for at optjene mere tid, og en Hunter-spiltype, hvor du skal kæmpe mod bølger af fjender, der overraskende nok er mere involverende end man skulle tro.

Cars 2

At de alle sammen trækker på etablerede spillestile og kulisser, som vi har set i spil som Blur og Split/Second, er ikke nogen dårlig ting, og faktisk føles Cars 2 mere som et barn af de to end en fjern slægtning til Mario Kart, selvom her er en multiplayer-del til dem der ønsker det.

Der er ikke meget at klage over ved spillet, og det er kun den manglende fartfornemmelse, der rigtig udgør et problem. Og det bemærker man ikke, når man først er blevet opslugt af den overraskende hårde kamp om pole postition. Måske skulle udviklerne have skruet lidt ned for antallet af gange, vi hører one-linere fra vores figur under et løb, men det når dårligt nok op på et irriterende niveau, og er tydeligvis henvendt til et yngre publikum.

Her er ikke megen prætentiøsitet. Cars 2 er et sjovt spil, hvis progressionssystem og mange spiltyper gør, at der er rigeligt at give sig i kast med, og en positiv overraskelse for enhver, der havde forventet en papirstynd samling baner og intet andet. Der er endda en Free Play-modus til dem, der vil koncentrere sig om deres favoritløbstyper, og spillets multiplayer-del og gameplay er blevet skræddersyet, så det passer perfekt som underholdning for spillere, der vil have et godt og familievenligt spil, de kan spille mod deres børn. Det er et spil, der er indbegrebet af Pixar-ånden - det kan nydes af enhver, uanset alder. Lad din kynisme ligge ved garagedøren, og kom ind og hav det skægt.

Cars 2

Selvom Gillen naturligvis har spillet den engelske udgave, kan vi på den danske redaktion fortælle, at Disney har lagt et stort arbejde i den danske udgave. Og som vi har oplevet det så mange gange før i Disneys produktioner, er det derfor de rigtige danske stemmer, der venter til ivrige spillere herhjemme.

08 Gamereactor Danmark
8 / 10
+
Masser af løbstyper, der alle sammen fungerer, gode baner fyldt med genveje og flotte kulisser, masser at låse op for
-
Man savner fornemmelsen af fart, man skal tilbage til menuen for at vælge en ny bil
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

1
Cars 2Score

Cars 2

ANMELDELSE. Skrevet af Lee West

Cars 2 har taget en tur forbi PSP'en, og redaktionen er dybt uenige om spillets kvaliteter.

Cars 2Score

Cars 2

ANMELDELSE. Skrevet af Gillen McAllister - GR EU

Licensspil er sjældent lig med kvalitet, men kald bare dette her for månedens overraskelse: Cars 2 består køreprøven med bravour.Indlæser mere indhold