Dansk
BRUGERANMELDELSE

Pokémon Diamond/Pearl

Mange af jer ved hvor stor en pokémon fanatiker jeg er, og denne anmeldelse vil sikkert også blive læst af et par stykker. Det er nemlig min første. hvis du er en af dem, ligesom jeg, der har spillet sig igennem stort set alt hvad der hedder pokémon vil dette eventyr ikke overraske dig. Vi vidste at grafikken ikke vill forbedres det helt store. Vi vidste at lyden ville hænge på de små 'dam-dam-dam-duum-dam-dam-dam' når vi gik ind i en kamp. Men vi vidste også at dette ville væe nok for spilet. Dette er pokémon som vi kender det. Intet mindre, intet mere. Velkommen til min første anmeldelse på Gamereactor.net!

Selve eventyret starter ud i byen Twinleaf Town, hvor du som en 11-årig dreng eller piger skal starte dit pokémon eventyr for til sidst at blive pokémonmester. Dette er set hundrede gange før, og du bliver nok heller ikke specielt overrasket når jeg nævner de 3 starter pokémoner, som består af en ild, vand og gras type. Én af disse 3 pokémoner vil blive din følgessvend igennem hele pokémon eventyret, og forhåbentligt også din 'bedste ven'. Du skynder dig ned til din mor, som fortæller dig at Rowan, den lokale professor i din hjemby, gerne vil tale med dig. Hvorefter du skynder dig hen til ham for at se, at han ikke er der. Du får nu at vide af en af hans medarbejdere, at han er ude for at studere pokémoner. Du går derefter over til din ven i byen, og fortæller ham/hende (kommer an på om du vælger pige eller dreng) om situationen du stpr i. Og da ven også er 11 år, og står i den samme situation som dig, vælger han/hun at følges med dig for at finde Rowan. I vælger at gå op til den lokale sø, og derfra finder i en briefcase. Men pludselig bliver du angrebet af en flok Starlyer! Du beslutter dig for at åbne briefcasen, selvom det er blevet dig forbudt. Dette er trods alt en nødsituation. Inde i briefcasen befinder der sig 3 pokéballs med hver sin pokémon; Chimchar, Piplup og Turtwig. Det er nu op til dig at vælge hvilken en du vil bruge. Gad vide om denne pokémon vil blive din starter?

nu vil jeg ikke sige mere, da der også skal være noget glæde ved spillet for dig.

Hele ideen med pokémon er som vi kender den, at fange, træne og bytte de små nuttede væsener som udelukkende er til for at dræbe hinanden. Der er dog stadig intet blod med i Pokémon serierne, og det gælder også disse to nye eventyr. Ideen er simpelthen så (undskyld jeg bander) pisse god! Men det bedste er ikke sagt om dette spil endnu. Gameplayet. Ak ja. - Troede du virkelig jeg ville glemme at nævne det? Nå, men gameplayet er, som altid, helt igennem perfekt. Dette skal Gamesfreak aldrig lave om på, da det er helt fantastisk sat op. Kampene kører stadigvæk på den gamle turbaserede 'sten-saks-papir' metode, men virker fin i betragting af den lette tilgang til selve touch-screenen.

Hvorfor dette spil ikke får 10/10 af mig har gode grunde. De er simple. Men de er der. grund nr. 1: Grafikken, den kunne have været SÅ meget bedre, og synes nogengange at være helt forældet i semmenligning med DSens andre gode titler såsom mario 64 etc. Grund nr. 2: Lyden, den er stadigvæk pisse irriterende i længden. Jeg blev, og bliver stadigvæk, ofte lettere irriteret over dem dårlige 'dam-dam-dam-duum-dam-dam-dam-lyd' hver gang jeg går ind i en tilfældig kamp. Det er disse små monomenter som i længden trækker ned i Pokémon Diamond & Pearl spillene, som stort set er det samme. Dog med muligheden for at kunne fange lidt forskellige pokémoner i de 2 forskellige spil. Dette lugter desværre langt væk af optrækkeri bare for at tjene penge. Mit råd vil være at holde sig til én af titlerne, medmindre du er en stor fan, og med dette mener jeg meget stor, da der stort set ingen forskel er på spillene.

Til slut vil jeg dog også påstå at disse 2 spil er de bedste RPGer til din DS indtil videre. Pokémon forbliver på succeslinjen med disse 2 nye titler, men formår aldrig helt at være revolutionerende. Køb det! Her er over 100 timers solid underholdning, og med muligehden for at gå WiFi holder spillene i en evighed.

Grafik: 6/10
Gameplay: 10/10
Lyd: 5/10
Holdbarhed: 10/10

Samlet karakter: 8.8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10