Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

B&O Beoplay EQ

B&O har lanceret deres første sæt in-ears med aktiv støjreduktion, og resultatet er som forventet.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Hvorimod Bang & Olufsens Beoplay-serie konsekvent har ramt plet, når det gælder on- og overear-hovedtelefoner, så har det straks været en mere broget omgang, når det gælder inears. Og hvorfor? Jo, fordi prioriteterne bare er anderledes end de normalt er.

HQ

Både E8 og de dertilhørende E8 Sport formåede ikke at levere på B&O-præmissen, nemlig at hvis man ønsker at være dobbelt så dyre som et sæt AirPods Pro, så skal man også levere det bedste af det bedste.

Bang & Olufsen har nu taget kritikken til sig, og lancerer nu EQ, deres første inears med aktiv støjreduktion, og ydermere er det ret tydeligvis deres forsøg på at komme anmeldere og kritiske forbrugere i forkøbet med alt hvad den kan trække.

B&O Beoplay EQ

Så hvad er EQ så? Man er ikke et sekund i tvivl når man samler etuiet op, og det er selvom at den traditionelle læderindbinding faktisk mangler. Det er først og fremmest lidt trist, men den her frostbehandlede aluminiumsoverflade er næsten lige så luksus. Det er utrolig kompakt, har en slidstærk gummibase i bunden med Qi-opladning, og takket være stærke magneter i både låg og til hver enhed, så føler man sig øjeblikkeligt i trygge hænder.

Dette er en annonce:

Selve enhederne er store, som i Sennheiser Momentum-store, som vil betyde at du skal kunne acceptere det der satellit-look. Men de sidder dog ret godt, og selvom de vejer 8 gram per enhed, så føles de ikke lige så tunge som de faktisk er. Du får desuden en række silikonespidser med i pakken, og en Comply-spids, der er lavet i en afart memoryfoam ala Sonys WF-1000XM4. Comply-spidserne er direkte glimrende, og er blandt de mest naturligt isolerende og velsammensatte spidser man kan få på markedet, og kombineret med IP54-certificering mod støv og vand, så mangler der som sådan ikke noget her.

B&O Beoplay EQ

Du styrer med et touch-panel på hver af de to enheder, og det fungerer på overraskende vis en del bedre end frygtet. Med det mener vi at du via den venstre kan tappe imellem tre ANC modes, og på den højre kan du styre afspilning eller aktivere en valgfri assistent. Det fungerer næsten altid, og det føles mere responsivt end de fleste andre touch-brugerflader vi før har set. Det forhindrer os ikke i at foretrække at "klemme", som på AirPods Pro eller One Plus Buds Pro, men virker, det gør det.

Det hele er så småt ved at gå op i en højere enhed, og det fortsætter. Der er Bluetooth 5.2 her, som gør at de kan være parret til to enheder samtidig. Desuden er der AAC og SBC, samt understøttelse af aptX Adaptive. Det er alt sammen bare ord, men det vigtige at slå fast her er at EQ hører til blandt de bedst lydende inears på markedet - præcis som håbet. Sammen med Bowers & Wilkins PI7 og Sonys WF-1000XM4, så er dette en audiofils drøm, og der er både dybde, bredde og dimension i lyden. Det er nok desuden af de tre det sæt der kræver mindst tilpasning og indstilling, for direkte ud af æsken er der glimrende separering af lydlag, og den ikoniske varme man får fra B&O-grej.

Dette er en annonce:
B&O Beoplay EQ

I forhold til ANC, eller aktiv støjreduktion, så sidder der seks omnidirektionelle mikrofoner og en DSP chip kun til ANC-styring, og den har til formål at løbende justere niveauerne, så det hele passer til det nuværende støjniveau. Oversættelse; det fungerer glimrende, og er nok den mest helstøbte ANC-oplevelse vi har haft, nok igen på linje med Bowers & Wilkins og Sony, der hele tiden støder hovederne mod hinanden i kampen om den bedste lydmæssige oplevelse i et sæt inears. En uventet glæde ved de her mikrofoner er dog måden hvorpå den sorterer støj fra når du er i et opkald. EQ'ernes DSP-chip forstår tydeligvis at separere lydlag, så opkald går klarere og tydeligere igennem end hos konkurrenterne hos de to førnævnte mærker. Ikke bare det, mikrofonerne gør også at du selv går klarere igennem i den anden ende.

Vi så cirka otte timers blandet brug på opladning, og med etuiet snakker vi 21-22 timer før du skal en tur til stikkontakten. Du kan som sagt oplade på alle Qi-plader, et absolut must. Og med det; så er vi heldigvis det samme sted som vi ofte står med B&O's hovedtelefoner, snarere end med deres inears. EQ koster 3000 kroner, som er lidt mere end B&W's PI7, og en tusbas' mere end Sonys glimrende bud. Men de er også direkte fantastiske, så det opvejer lidt hinanden.

09 Gamereactor Danmark
9 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

0
B&O Beoplay EQ

B&O Beoplay EQ

GADGET-TEKST. Skrevet af Magnus Groth-Andersen

B&O har lanceret deres første sæt in-ears med aktiv støjreduktion, og resultatet er som forventet.



Indlæser mere indhold