Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Blue Sona

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Det er ikke ligefrem let at finde sin egen hylde på mikrofonmarkedet efterhånden, og i disse Twitch-tider er der særligt nærmest et utal af producenter der kaster sig hovedkuls ind i manegen med enten USB- eller XLR-baserede produkter, der går direkte efter efter at sidde på en mikrofonarm hos den næste streaming-gigant.

Men vi kender jo allerede Blue, ikke? Vi kender Blue for de har jo lavet Yeti, den mikrofon som først var at finde på alle amatør Youtube-brugeres skriveborde da platformen eksploderede for alvor for cirka 10 år siden. Blue har nu lanceret Sona, en relativt dyr XLR-mikrofon i smagfuldt design, og med fokus på simplicitet og kvalitet fremfor alt.

Vi skal måske starte med at slå fast at en Sona kommer til at stå dig i hvert fald 3000 kroner, lader det til. Det er mere end Røde PodMic, en Shure SM7B eller den gennemsnitlige Elgato-mikrofon.

Blue Sona

Okay, så hvad kan den? Jo, først og fremmest er den uhyre specifik i sit design. Der er tale om en såkaldt "end-address cardioid" - det betyder at den er så utrolig direktionel, og udelukkende skabt til at fange et enkelt lydsignal fra en enkelt retning. Det er ikke nogen pseudo-samtale podcast-mikrofon. Den er til én person, og det betyder at al baggrundsstøj, som i det hele forsvinder som dug fra stiv sol.

Dette er en annonce:

Den fanger i frekvensen 40Hz-18Khz, og trækker enten 24 eller 48 volt igennem en valgfri XLR-interface. Den fås med et eksternt popfilter, men kommer med et ekstra, og har en ret sej direktionel mount, der gør at den både kan skrues på en arm via en standardiseret port, men samtidig positioneres ret direkte.

Med andre ord; smagfuldt design, funktionalitet over pompøst udseende og solide specifikationer. Så langt, så godt.

Blue har et andet és i ærmet her, og det er en indbygget +25dB ClearAmp, det er en forstærker der giver førnævnte decibel boost. Det betyder i de fleste tilfælde at du har et bredere spektrum at arbejde i, men det giver i det hele taget bare en sprød lyd på alle leder og kanter.

Blue Sona
Dette er en annonce:

Desuden er der en intern shock mount, eller et stødophæng, så betyder at selve kapslen, eller mikrofonen, er isoleret. Derfor er Blue Sona ganske solidt udrustet til ikke at lade sig påvirke af eventuelle rystelser.

Det er de små ting, uden tvivl, men hele ideen er at disse teknologier skal gøre det lettere at få den bedste lyd. Og glimrende må man sige at den er. Der eksisterer side om siden med Røde XDM-100, som i øvrigt er USB-C, men Blue leverer her en magtdemonstration i sprød, lækker lyd, som næsten ikke kræver set-up overhovedet.

09 Gamereactor Danmark
9 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede teksterIndlæser mere indhold