Dansk
En "ikke" anmeldelse af Metro Exodus.

En "ikke" anmeldelse af Metro Exodus.

Kan du lide at kigge på aniumerede bryster der ”bevæger” sig?

 

Ja? Nej?

 

Det betyder ikke noget, men nu har jeg måske din opmærksomhed. Men lad os alligevel blive et øjeblik ved mit spørgsmål. For uanset om du kan lide animerede bryster der bevæger sig eller ej er det underlæggende spørgsmål alligevel det samme. Betyder det noget for dig i en gaming relation?

 

Hvad nu hvis jeg fortæller dig at nævnte bryster er dårligt animerede og bevæger sig 100% unaturligt og vigtigere endnu. Nogen på teamet har brugt tid på denne lille ting. At animere et bryst der ”bevæger” sig?

 

Indrømmet, jeg ved ikke noget om programmering. Måske tog det under 10 sekunder at animere et bryst og få det til at bloppe rundt under en animeret trøje.

 

Men måske de ti sekunder havde været bedre brugt på at kvalitetsteste produktet. I dette tilfælde er produktet ”spillet”. Eller ”filmen” om du vil. For selvom ”spillet” er klassificeret som et spil er der overraskende meget lidt ”spil” i spillet.

 

Det tog mig plus 9 timer at gennemføre og 7 af de timer var cutscenes, mindst og ikke bare cutscenes. Men cutscenes med super grimme animationer, super grim dialog og de dårligste stemme skuespillere man har kunnet fremskaffe.

 

Da jeg var barn fandtes der nogle russiske biler ved navn Lada. En Lada var i bund og grund en Fiat, bare uden rustbeskyttelse og et evident had til billister sådan overall.

 

Lada i den vestlige verden var hovedsagligt henvendt til tabere. Min onkel havde en Lada og grimme bukser. Han var naturligvis arbejdsløs og en kæmpe taber. Han kørte naturligvis Lada.

 

Her bør jeg nok indskyde at jeg er et ekstremt fordumsfuldt menneske og alting østblok anser jeg som lort. Alting! Grimme mennesker, grimt tøj og så videre. Det hele er noget lort.

 

Overraskende nok er det så at Metro Exodus er virkelig flot og her mener jeg, virkelig flot. Smuk og detaljeret grafik. Spillet er simpelthen decideret smukt synes jeg.

 

Der hvor det til gengæld går helt galt er når spillet skal noget. Alting er noget broken lort. Animationer er helt håbløse. Skud registreses sådan lidt, måske, måske ikke.

 

Lad mig illustrere. I spillet går man ned ad en grusvej. Så sidder man fast. Du kan nu trykke A eller D og komme forbi det du sad fast i. Det virker som om enhver sten er blevet animeret og man kan ikke træde over dem.

 

Det hele er noget brokent lort.

 

Men lad mig forklare, hvad jeg mener med ”brokent”.

 

På et tidspunkt får man lov til at køre i en bil og her skal nævnes at bil fysikken er aldeles okay. Je

g ville ikke orke at køre bilen i et Gran Turismo spil eller lignende, men det funger okay og bedre end i mange andre spil. ”Bilen” kan så også kun køre maks én kilometer i timen og bouncer helt vildt rundt på de dårlige veje fyldt med sten der er kalkuleret voldsomt større end de ser ud animerede.

 

Nå, men man trykker på ”M” for at kigge på sit kort. Dette betyder at din karakter vokser mindst en halv meter og nu kan du ikke længere se vejen du kører på. For dit udsyn er spærret af bilens loft.

 

Her vil jeg så tilbage til starten og de grimt animerede bouncende bryster. Det havde de tid til? Men ikke det her? WTF?

 

Jeg fandt så ud af at man kan klikke på ”M” et antal gange og på et eller andet tidspunkt så er det okay igen og du kan se vejen.

 

Her nåede vi så også til et punkt, hvor jeg begyndte at læse anmeldelser af spillet.

 

Jeg skippede anmeldelser der fremhævede historie, grafik og ting i den dur.

 

Historiens præmis er 100% okay synes jeg, men alting er eksekveret 100% grimt og slatent.

 

Her er en opsummeret historie.

 

Du har en kæreste og selvom du er en kæmpetaber og 100% rædselsfuld elsker hun dig. Hun drikker grumset vand til fester og på et tidspunkt begynder hun at bløde og hoste. Så nu skal du finde en kur der kan kurere hosten og blødning. Vi taler ikke vaginal blødning btw, hvilket kan fixes med en ble. Men hun hoster og bløder(måske)fra sine lunger. Indre blødninger = Bad. Medmindre det er vaginale blødninger.

 

En opsummering. Spillet er noget værre lort og jeg hader det hele.

 

Har gennemført det et par gange og havde en okay oplevelse. Den oplysning kan du greje som du vil.

 

Spillet er købt på Steam. Kan ikke huske prisen, men det er sikkert tit på tilbud og sikkert en del af en pakke deal, hvor du også får nogle andre dårlige spil med i prisen.

 

CPU – En gammel overclocket 6700k

 

Grafikkort – Vega 64

 

På extreme settings kører spillet med maks 30 fps, på Medium setings cirka 50-60 stykker.

 

Spillet er i enhver henseende noget rædselsfuldt lort på alle måder, men af en eller anden årsag kunne jeg godt lide det. Sådan da.

 

Måske på grund af de animerede bryster. Så køb spillet eller Google ”bouncing boobs” og se de 30 sekunder og spil et spil der er sjovt i stedet for.

 

Godt så!

HQ