Dansk
Blog
Squad E - Move out!

Squad E - Move out!

Det er efterhånden umindelige tider siden jeg sidst skrev en blog på Gamereactor. Det er der forskellige grunde til, og dette lille indslag er som udgangspunkt ikke startskuddet på en ny række tekster. Til gengæld fungerer det som en venlig påmindelse til ligesindede fans af en bestemt spilserie.

For et par dage siden loggede jeg på min PS4 konsol og smuttede en tur forbi PSN Store. Faktisk var jeg på jagt efter demo'en til Pro Evolution Soccer 2019, men jeg var lidt for tidligt ude til at kunne hente den på daværende tidspunkt. I stedet faldt jeg over noget, der i den grad forbavsede mig og samtidig gjorde mig virkelig glad:

De flinke mennesker hos SEGA havde nemlig - fuldstændig uden min viden - besluttet at udgive en demo til det næste kapitel i Valkyria Chronicles-serien. Det selvsamme spil, som jeg for længst har forudbestilt.

I en tid hvor spildemoer nærmest er en uddøende race, er demoen til Valkyria Chronicles 4 en yderst imponerende én af slagsens. Jeg regnede med en relativt kort og simpel gennemgang af spillets mekanikker; måske et par øve-missioner og en håndfuld mellemsekvenser for at sætte mulige købere ind i spillets særprægede charme. Når man efter 2-3 timer når slutningen er alle (velkendte) funktioner og menuer tilgængelige, hvilket giver en mere helstøbt oplevelse, hvor intet synes låst bag kunstige begrænsninger (som ellers ofte er et varetegn for demoer af denne slags). Det er næppe 100% repræsentativt for det færdige spil, men jeg tør godt vove at sige, at det er tæt på.

Det sker tit, at efterfølgere til et populært spil mødes med undren, og nogle spilserier er derfor meget præget af forsøg på at prøve noget nyt og anderledes. Det samme skete til dels også med Valkyria-serien sidste år, da den lettere uskønne spin-off "Valkyria Revolutions" blev udgivet til sørgelige anmeldelser. Af samme grund er jeg virkelig glad for, at SEGA tilsynedladende har valgt at gå tilbage til rødderne med Valkyria Chronicles 4. Spillets grafiske udtryk, menuer og mellemsekvenser er i samme stil som det oprindelige spil og gameplayet er ligeså overraskende vanedannede som altid. Det ligner med andre ord allerede en sikker succes - især for tilbagevendende fans. Fik jeg nævnt, at jeg glæder mig?

Til sidst skal det nævnes, at der gemmer sig et par ekstra lækkerier til dem, der giver sig i kast med demoen til Valkyria Chronicles 4. Således indeholder det både en unik mission, der først låses op efter demoen er gennemført, og et (sikkert ubrugeligt) stykke udstyr, der kan overføres til det færdige spil.

Bravo!

HQ