Dansk

Sådan bliver du en succesfuld YouTuber eller streamer!

Skrevet af alex2life den 14 juni 2019 kl. 00:58

Så du vil gerne være en succesfuld YouTuber eller streamer? Her har du en håndfuld gode råd til, hvordan du kan gøre din drøm til virkelighed.

Først og fremmest skal du huske tilbage til folkeskolen, eller de fleste af jer er der nok stadig. Tænk på når dine lærere beder dig om at tænke kritisk, som når du analyserer digte eller laver små eksperimenter i natur/teknik. Evnen til at tænke kritisk skal du smide helt ud af vinduet.

Hver gang du støder på noget, hvor du får en bange anelse for, at du burde bruge din tænkevalnød lidt ekstra, så lad være. Det handler om ikke at lytte, men i stedet misforstå. Hvis du er ekstra god, gør du sidstnævnte med vilje, men det kræver virkelig, at du træner dig op til det. Det skal dog siges, at det for nogle kommer helt naturligt.

Det næste trin går ud på, at du skal have samme sprogbrug som en 7. klasses folkeskoleelev. Det er tid til at kalde alting for "bøsset", "super gay" osv. Alle de klassiske udtryk, som de fleste indser, at de burde droppe fra deres ordforråd, skal du i stedet beholde. Det handler her især om at ignorere den kontekst og historie, der knytter sig til de ord, vi bruger. Hvis nødvendigt, så spil dum.

Det tredje trin kræver også, at du husker tilbage. Vi skal tilbage, da du var en baby. Dengang hvor du faldt over dit eget legetøj, og selvom du ikke kom til skade, var verden så ond og grusom, at du ikke kunne andet end at vræle op over, hvordan verden var imod dig. Den følelse skal du bruge hver gang, nogen er kritiske over for dig og dermed indtage den ultimative offerrolle.

Det er fuldstændig ligegyldigt, om der er hold i kritikken eller ej. Se de to første trin, for du skal netop spille offer, hvis du kritiseres for disse. Folk kan da seriøst ikke forvente, at du overvejer dit sprogbrug eller tager stilling til, hvad du promovere!? Et godt tip er at skyde skylden over på nogle andre. Få dig eventuelt en rival.

Nu mangler du bare en fanbase, og det vigtigste er, at du får en masse følgere. Det kan gøre lige meget, hvor gamle de er, eller hvad deres holdninger er. Du skal derfor ikke bekymre dig, hvis du pludselig får brugere, der promoverer racisme eller lignende. Det er bare fedt med flere fans! Især brugeren "1488didnothingwrong", han er uden tvivl en flinker fyr! Du kan overveje at gøre ham til moderator, så din ven "ButtPoopPee" ikke skal gøre det alene.

Ej altså, har jo glemt noget af det vigtigste! Dit udstyr! For du skal jo også have noget at lave videoerne på. Du behøver ikke det vildeste udstyr, men få dit set-up til at se så imponerende ud som muligt. Du skal jo imponere folkeskolebørnene. Hvis du mangler udstyr, kan du prøve nogle forskellige teknikker. Tig dine forældre om penge, brug dine konfirmationspenge eller køb det på afbetaling, mens du ignorerer, hvad renten er.

Nu er vi kommet til et af de vigtigste punkter. Det er yderst kritisk, at du tidligt finder frem til, hvem din højreorienterede person skal være. Du skal konstant omtale denne med ironi uden at overveje, hvorvidt du på ingen måder skaber en kritisk vinkel, til det de siger, men i stedet bare bliver en sekundær platform, hvor de kan sprede deres ideer. Hvis du kan hjælpe med at normalisere ekstreme ideer, er det helt fjong.

Du kan også få taget billeder sammen med racister og nazister for bare, fordi du promoverer dem på din kanal, betyder det jo ikke, at du på nogen måder støtter dem eller deler deres holdninger. I er bare bedste venner, der sagtens kan ignorere, at den ene part ønsker at leve i en hvid etnostat. Nogle gange må man bare være enige om at være uenige, har jeg ret?

Hvis du har fulgt mine råd har du nu en ret stor fanbase bestående af primært børn og unge. Nu er det altså tid til at skifte din stil fuldstændig. Du kan begynde at lave tutorials til at lægge fliser og plante birketræer, eller du kan begynde at anmelde  ekstremt dyre produkter, så din fanbase bestående af børn og unge ikke kan andet end at forgude dig  for den rigdom, du tilsyneladende har hamstret. Det er vigtigt, at det enten er noget, der er helt urelaterbart eller ude af deres rækkevidde.

Tillykke, du er nu en succesfuld YouTuber eller streamer. Følg med næste gang, hvor jeg forklarer, hvordan du kan blive en højreorienteret politisk kommentator på sociale medier. Dette er den mere avancerede del, da du skal trænes til at bruge dårlige argumenter til at forsvare, når du  interviewer nazister fuldstændig ukritisk. Det tager vi dog til den tid.

(Undskyld det platte indlæg. Er bare så træt af at se ukritiske folk på YouTube, der på ingen måder overvejer, hvad det er, de spreder til deres fanbaser, som ofte består af børn. Bare se på hvor mange, der har boosted Rasmus Paludan på YT, fordi de har set videoerne for sjov. Der er flere danske folk på YouTube, der har gjort det til fast punkt at snakke om ham, fordi det var sjovt.)

HQ