Dansk

Sofa samarbejde

Skrevet af Trolle den 15 september 2009 kl. 14:14

Eller couchco-op. Et udtryk som har sejlet ind og ud af spilbranchen længe, dog er der langt mellem snapsene.
Resident Evil 5 er uden tvivl det bedste co-op spil jeg har spillet siden Dark Alliance og Champions-serien, og jeg leder med lys og lygte efter titler der kan prale af den magiske co-op funktion. For der er intet som at sidde side om side med sin bedste spilmakker eller kæresten og opleve et spil på samme hold. Det er især en sandhed når en gamer når op i alderen: singleplayer-spil er stadigt sjove, men kravene er urimeligt høje for at en gamer som mig skal gide tage kostbar tid ud af kalenderen for at fordybe mig i disse spil.
Sofa-samarbejde redder selv det grimmeste spil, uanset genre, hvis det er sjovt i co-op. Og dét siger ikke så lidt om branchens ofte lidt misforståede fokus. Vi ER altså nogen herude der higer efter co-op på én og samme konsol!

Derfor glæder det mig at der nu er et par lovende titler på beding: Marvel Ultimate Alliance 2 og Star Wars The Clone Wars: Republic Heroes. Sidstenævnte er netop kommet ud som demo, og det er ret kedeligt alene, men hov, ret sjovt i co-op! Læser I med, udviklere?
Nå...
Der er desværre også sofa-co-op titler der ikke har kunnet levere varen, for undertegnede, f.eks Sacred 2: Fallen Angels. Kameraet ødelægger fuldstændigt spillet.
Spil som GRAW2 og LOTR:Conquest var desværre heller ikke så sjove, simpelthen fordi co-op var krøblet ift. singleplayerdelen. Så der er ikke altid at co-op hjælper et spil op, jeg tager min tidligere udtalelse tilbage.
Så er der co-op splitscreen vs. one-screen. Hvad er bedst? Ofte er det ligegyldigt for den hærdede gamer, men for mange almene der bare vil underholdes, i mit tilfælde kæresten, skal det foregå på ét overskueligt skærmbillede. Jo mindre forvirring og mere sjov, jo bedre. Noglegange kan jeg selv blive søsyg af splitscreen, det afhænger dog af spillet selv. 4-player split i COD4 og SuperRocketBattleCars fungere glimrende.

Skriv hvis du har nogle forslag til spil, holdninger til emnet, spil i fremtiden du venter på med sofasamarbejde, osv.

Her er et link til et site med liste over co-op spil:
http://www.co-optimus.com/game.php

Og se, denne nyhed er også spændende:
http://www.co-optimus.com/article/2437/Lost_Planet_2_MAY_Featu
re_Couch_Co-Op.html

HQ