Dansk
Blog
Virtual reality?

Virtual reality?

Skrevet af Stant den 30 november 2011 kl. 15:19

Jeg har lige siddet og læst kommentarerne inde på "Konsollerne er dødsdømte"-nyheden og ved Deadcrusaders kommentar vedr. virtual reality, kom jeg i tanke om et kort program jeg så på DR2 for nogle måneder siden.
Programmet var en del af "Danskernes Akademi" og var en live demonstration af en "hjelm" der ligner billedet forneden, da jeg ikke kunne finde billeder af den nogle steder lige umiddelbart.

Jeg kunne desværre heller ikke finde udsendelsen på hverken DRs hjemmeside eller på YouTube, but who knows, måske sender de det igen? O.o

Dette flotte styks hovedbeklædning skulle kun koste nogle få hundrede dollars, mod de flere tusinde nogle tilsvarende kostede.(Kan sgu ikke lige huske præcis hvad hun sagde) Denne hjelm kunne så via. et softwareprogram på computeren, lære forskellige kommandoer.
Dette blev gjort ved, at en testperson tog grejet på og derefter valgte en kommando.

Han begynder med kommandoen "op" og renser derefter sin hjerne for alt andet en tanken "op".
Dette lagres så i programmet, og man kan fortsætte med at lagre kommandoer på den måde i lang tid.
Nogle abstrakte tanker som "forsvind" eller f.eks. "stor" kan være svære at programmere da de enten er decideret svære at forestille sig, eller svære ikke at associere med andre materielle ting.

Det er dog muligt og når alt er gemt starter det sjove så.

Testpersonen begynder så at forestille sig forskellige kommandoer hvortil en lille 3D boks på skærmen reagerer som var det magi.

Nu er mit spørgsmål til jer: Tror i på at virtual reality og hjernekontrollerede spil er en mulighed i en ikke for fjern fremtid?

Jeg kan godt forestille mig, at med nogle års udviklingstid og tilpasning, kombineret med en form for "screen-goggles", ville dette være en reel mulighed i en forhåbentlig nær fremtid.


Idéen om at kunne spille f.eks. FPS spil med intet andet end nogle ting på hovedet og samtidig kunne gøre præcis hvad du ønsker hele tiden, uden joypad eller muse-fuck ups, lyder godt nok utopisk, men fænomenal.

Men ja, lad mig høre hvad jeres tanker er på det område, jeg synes i hvert fald det er interessant.

HQ