Dansk
Blog
Fido (2006) - Anmeldelse

Fido (2006) - Anmeldelse

Skrevet af Stant den 30 oktober 2011 kl. 13:40

Nu har jeg lige set filmen Fido fra 2006 og jeg vil ærligt sige, at det er en af de mest originale og underholdende zombiefilm jeg har set i lang tid.

Filmen finder sted engang i 1950'erne i en alternativ verden.
Forinden har zombiekrigen raset, men nu har firmaet Zomcon formået at udvikle et halsbånd til zombierne så de er så tamme som hunde.

Historien omhandler Timmy Robinson og hans forældre der efter at have været de eneste i byen der i lang tid ikke har haft en huszombie pga. af faderens ubehagelig fortid, endelig anskaffer sig en.

Timmy knytter hurtigt bånd til zombien som han kalder Fido pga. hans manglende forhold til sin far, men Fido er ikke så nem at styre, da halsbåndende der kontrollerer zombierne, engang imellem har det med at kortslutte så zombierne går i normal zombiemode..
Dette medfører selvfølgelig en del problemer for Timmy og familien.

Filmen har en meget mærkelig feel ved sig.
Den er meget farvestrålende og hele 50'er stilen fungere som en sjov og meget skærende kontrast, til de grå zombier der benyttes til al det arbejde almindelige mennesker ikke rigtig gider.
I det hele taget er filmen først og fremmest en sort komedie med nogle "gory bits" og jeg synes godt om idéen med det lille samfund der holdes kørende af slave-zombier og den store koncern Zomcon der med hård hånd styrer byen og dens indbyggere.

Der er også fremragende underspillet skuespil af bl.a. Carrie-Anne Moss som Mrs. Robinson, Dylan Baker som Mr. Robinson, Tim Blake Nelson som Mr. Theopolis (en skuespiller jeg altid nyder at se i film), Kesun Loder som Timmy og ikke mindst Billy Connolly der er særdeles velspillende i rollen som Fido.

Jeg synes at det en film som man skylder sig selv at se, zombiefan eller ej.
Filmen fungerer nemlig på både zombiefilms-plan da der er nogle rimelig underholdende gory scener men allerbedst som sort, sort komedie.

Se den!

8/10

HQ