Dansk
Coronavirus: Grunden til at i skal spille Death Stranding

Coronavirus: Grunden til at i skal spille Death Stranding

Skrevet af Nike den 19 marts 2020 kl. 01:22

Folk der kender mig, ved hvor passioneret jeg er omkring gaming. Ikke blot som underholdning, men også for deres potentiale. I mine øjne er videospil kunst, der faktisk overgå film og musik, grundet détte medies interaktivitet. Det er derfor jeg sjældent reager overfor gyserfilm, men hvor gyserspil ofte rør mig.

Jeg nævner dette, fordi jeg føler jeg må påpege Death Stranding. Jeg rådede folk til at spille det, i disse Coronavirus tider, via min blog post om gamer tips. Og det råder jeg til igen. Ikke bare baseret på et meme jeg stødte på i dag (som jeg har vedhæftet), eller fordi folk har fortalt mig at Hideo Kojima forudså det, som vi går igennem lige nu. Spørger man mig, forudså japaneren ingenting (den ære går til Metal Gear Solid 2, hvis eksempel stadig skræmmer mig). Hans appel om at vi skal holde sammen, hjælpe hinanden og gøre en forskel for andre, var ligeså relevant i november 2019, som det er i dag. Med forskel på, at, især i dag, er det nødvendigt.

Sam Porters rolle som et pakkebud, der leverer pakker til folk der lever i isolation. Pakker, som gør livet lettere for modtagerne. Hvorefter de bliver tilsluttet et fælles netværk, der gør at de kan snakke med andre, så de kan føle sig mindre ensomme. I disse dage, kan nogle sikkert sammenligne denne præmis, med vores nuværende omstændigheder. "Sound familiar!?" *sagt med Troy Bakers stemme*

I spillet ligger udfordringen i terrænet og usynlige monstre. Udfordringer, som du selv skal overkomme. Alle dem, der går på arbejde i disse dage, omend det er for resturanter og caféer der leverer take-away, ansatte i dit lokale supermarked, politiet og kioskejere. De er helte og heltider, ligesom dem der arbejder på hospitaler og plejehjem. For dem, er terrænet smalle steder, hvor det er svært - eller umuligt - at undgå kontakt med folk. Mundbind og handsker beskytter, trods alt, ikke 100%. Og deres usynlige monstre er dem, der har Corona, uden at vide det (intet ondt ment, i sidste ende kan man ikke gøre for det). Og dem, der ikke tager den nuværende pandemi alvorlig.

Jeg må naturligvis erkende, at Hideo Kojima er et af mine idoler. Trods sine talrige fejl. Men at jeg alligevel sidder og sammenligner Death Stranding med virkeligheden, er fordi at manden fandme har en pointe. Som jeg nævnte tidligere, var budskabet om sammenhold relevant for fire måneder siden. Men i disse dage, betyder det endnu mere. Ligesom balkon sange, og DJ-sæts i Italien, bidrager til folkets morale. Det samme gør det at bygge veje og efterlade genstande i DS. Fordi vi skal hjælpe hinanden, være der for hinanden. Hylde hinanden, og være taknemmelig for hinanden.

Det er derfor, at jeg har skrevet denne blog post. Som jeg skrev i min anmeldelse, er Death Stranding ikke for alle. Enten forstår man det, ellers gør man ikke. Fair sag. Men spillet rammer alligevel en nerve. Et samfundssind, der er vigtig at påtale og opretholde. Hvis vi var som Sam Porter, ville vores majestæt ikke udtrykke vrede over dem i Danmark, som skider højt og helligt på myndighedernes henvisninger.

Igen, jeg er fanboy. Men Kojima har fat i noget. Death Stranding er et vigtigt spil, med et vigtigt budskab. Det er et spil, som vi kan tage ved lære af. Film og musik rummer samme budskaber, hvilket også skal hyldes og analyseres. Men det er på tide, at vi anerkender gaming i samme kategori

Og det er derfor, jeg fremhæver Death Stranding. Selvom det, angiveligt, er et flop hvad gælder salgstal, og den blandende modtagelse fra folk, til trods for positive anmeldelser. Spillet har problemer, som jeg fremhævede i min 9/10 anmeldelse, men budskabet står stadig klart. Dette er et af de vigtigste spil, der eksisterer i disse dage. Med et budskab, som skal anerkendes og opleves. Spil Death Stranding, tag budskabet alvorligt, og værdsæt de folk, der møder op på arbejde for at hjælpe os, i disse Corona tider. De er alle sammen, som Sam Porter, og det skal vi være evigt taknemmelig for.

Min anmeldelse af Death Stranding: https://www.gamereactor.dk/brugeranmeldelser/8683/

HQ