Dansk

9 råd for gamere, i disse Corona tider.

Skrevet af Nike den 16 marts 2020 kl. 00:25

I disse tider, med Coronavirus (jaja, COVID-19, I know. Jeg er for vandt til Corona beskrivelsen), kan det være svært at få tiden til at gå. I hvert fald for dem, der ikke hamstrer i supermarkedet eller samler sig i store grupperinger foran Zoo, fordi solen skinner. Selvom statsministeren har sagt vi skal gå i isolation. Men hvis du er i isolation, vil jeg gerne give mit besyv på gaming tips, der forhåbentligt får den, mindst, 14 dage lange karantæne til at gå lidt hurtigere.

1: TAG ET SMUT TIL JAPAN MED YAKUZA UNIVERSET

Jeg har skrevet det før, og jeg gør det gerne igen. Hele Yakuza serien, samt spin-offen Judgement (som jeg spiller i disse dage), er ude på PS4. Udover at serien byder på gakkede seancer (der kan blive ekstreme), og drama der for alvor er til at føle for, så lærer man lidt om japansk kultur (og bortset fra Judgement, er stemmeskuespillet udelukkende på japansk). Og hvis du er completionist, kan det let tage mere end 14 dage at få 100% i bare ét af spillende (bortset fra Yakuza 6). Enkelte af disse spil er også til at finde på PC; btw.

2: SPIL TO THE MOON

To the Moon tager kun fem timer, men hey, fem timers underholdning bidrager også. Især da det er et af de bedste og mest tankevækkende spil nogensinde. Det er ikke for sjov, at jeg kårde dette som det bedste spil fra det forgangende årti. Det vil få dig til at tænke over dine valg i livet, og hvem du er i dag. Sæt i gang.

3: FILOSOFER OVER MENNESKELIGHEDENS NATUR

Nier: Automata er et fantastisk spil. Omgivelserne halter godt nok lidt, men det sjove gameplay og de kreative brud på den fjerde væg gør op for det. Men det er især historien, der ikke blot er velskrevet, opfindsom og emotionel, men som også får en til at reflektere over selvet, menneskelighedens natur og viljen til at overleve. Lyder det bekendt? Så få dig en snak med en robot, der er opkaldt efter Søren Kirkegaard!

4: SÅDAN SER ZOMBIE APOCALYPSE UD

Selvom Coronavirusen SKAL tages alvorligt, er der også de typer der tror at den er verdens undergang, eller starten på en zombie apocalypse. Lad os give efter for dette hysteri, og spille nogle gode apocalypse oplevelser. Telltales The Walking Dead serien - for dem af os der har dem. Ellers er der The Last of Us, der stadig er et fantastisk spil. Og oplagt, da opfølgeren udkommer i maj.

5: GIV EFTER FOR ONDSKABEN

Du kan også spille Plague Inc, hvor du skaber din egen virus, gør dit bedste for at sprede den, og gøre det svært for verdens befolkningen at bekæmpe. Det er blot et spil, men jeg føler mig lidt sadistisk for at spille gratis versionen på Android for tiden, hvor jeg kalder min virus Jobcenteret. Nogle gange er det bare dejligt, at give efter for det grusomme i en virtuel forstand.

6: GIV EFTER FOR NOSTALGI

Men det kan også være det rette tidspunkt, at genbesøge gamle klassikere. Spil nogle spil du er vokset op med. For nyligt spillede jeg Final Fantasy VII med en veninde, hvor jeg blev sendt tilbage til den fredelige barndom, hvor eneste bekymring var hvad jeg skulle lege eller spille. Det er vigtigt at følge op på Corona, og dens effekt på verdenen som vi kender det. Men hvis du, ligesom jeg selv, bliver deprimeret af de adskillige Facebook opslag om virussen, hvordan alt bliver aflyst og hvordan vores hverdag er påvirket, kan det hjælpe med at tænke tilbage til de simple tider.

7: GØR SOM DER BLIVER SAGT!!!!!

Hvis du føler det mindste ubehag, så bliv hjemme. Gå i karantæne. Ingen kan love, at vi vender tilbage til normale tilstande den 27. marts, men gør det alligevel. Tænk på dine medmennesker, undgå at være i store grupperinger. Følg basale hygiejne regler. Host i ærmet, hold afstand til folk, vask jævnligt hænder og hold jer væk fra ældre og særligt udsatte. For mange af os, er Corona ikke mere end en almindelig influenza. Men der er stadig mange, der ikke kan sige det samme. Så tænk lidt mere på andre, end dig selv. Ingen kan lide en egoist, selvom det ligger til den menneskelige natur. Følg regeringens, og de forskellige ministeriers anvisninger, Og hold dig opdateret med seneste nyt. Og læs om hvad Corona faktisk er og ikke er, så vi kan droppe konspirationer.

8: DEATH STRANDING

Spil Death Stranding. Jeg elsker spillet, selvom jeg erkendte i min anmeldelse, at det er svært at sælge oplevelsen, der bare ikke er for alle. Men spillet gør alligevel noget, der er vigtigt. Det viser hvordan vi må samarbejde og hjælpe hinanden. Hvor selvom det er en ensom oplevelse, da man er alene 95% af tiden, så kan man mærke hvordan andre prøver at hjælpe en, og hvordan de værdsætter din hjælp. Dette er noget vi alle kan, OG SKAL, tage ved lære af. Jeg stoler på, at du selv kan koble dette sammen med at påvise varsomhed og afstand til andre mennesker, karantæne, og at tænke på andre end sig selv. Hideo Kojimas budskab om sammenhold, er især vigtige i disse dage.

9: NYD DET

Tænk over det. Du har faktisk en god undskyldning for, at isolere dig selv med - igen, mindst - 14 dages gaming. Du bidrager faktisk til en god sag, ved at blive hjemme. Hvor ofte har man lige muligheden for det!? Jeg er godt klar over, at ens jobsituation også spiller en faktorer. Men du har, alligevel, aldrig haft en bedre undskyldning for gaming. I sidste ende handler det om, at få det bedste ud af disse dystre tider, bevare optimisten og - ikke mindst, at passe på sig selv og HINANDEN.

Og dermed god vind til alle, i disse Corona tider. For som Hugo sagde i 90'erne "vi skal nok klare det sammen" (ved godt han siger os to, efterfølgende, men forstå nu budskabet).

HQ