Dansk
Resident Evil 7: Biohazard - Fup eller forandring?

Resident Evil 7: Biohazard - Fup eller forandring?

Skrevet af Joeyvind den 25 august 2016 kl. 10:49

Det ses efterhånden sjældent at de største AAA titler tør tage chancer, og ofte ser vi ser vi at disse langsomt kvæler sig selv til døde. Resident Evil serien er et godt eksempel, hvor fans siden det skuffende RE6 har krævet forandring. Nu blæser nye vinde og i sommers udkom så den første "preview demo" til Resident Evil 7: Biohazard.

Det er meget sparsommeligt hvad vi ved om denne stortitel, hvad vi dog ved er at demoen overraskede mange, og at Capcom måske har lyttet til dets fans. Reaktionerne er miksede, nogle bifalder VR og First Person View, mens trofaste fans mener at Capcom er gået for langt.

Som gammel fan af serierne Resident Evil og Silent Hill, har jeg igennem mange år observeret seriernes højde og lavpunkter. Alle der har spillet et Resident Evil spil kender opskriften; Hårdtpumpet zombieaction, 80'er kliché inspireret dialog, slowmotion og QuickTime events samt nye og groteske bosser. Det er blandt nogle af de ting som udgør et Resident Evil spil.

Silent Hill har derimod flere gange forsøgt at ændre ved dets DNA. Nogle mere heldige end andre, men én ting er sikkert; Man kan sjældent forudsige hvad det næste Silent Hill vil bringe (Hvis ellers der kommer flere #FuckKonami). Derfor fungerede P.T demoen, fordi at universet tillader disse forandringer. Men fordi Resident Evil seriens DNA er så velkendt (Læg lige mærke til den meme) mener jeg at Capcom har en udfordring med Biohazard; Enten skal Capcom gå all inn, og give serien en helt ny start. Eller også skal de holde sig til hvad serien er kendt for.

Imens forsøger Capcom tvetydigt at forsikre fans om at Resident Evil 7 vil vaske tavlen ren, og blive en ny start, men samtidig fortæller de også at det stadig vil holde sig til seriens kærne elementer. Det hjælper heller ikke at Capcom ufortrødent fortsætter med at udsende Co-Op branded Resident Evil shooters.

Hvad mange kritikere også glemmer, er at Resident Evil 5 og 6 begge var økonomiske succeser, hvilket vel betyder, at der stadig er folk som holder af serien som den er. Personligt står jeg lidt imellem begge lejre, men jeg har svært ved at gennemskue Capcoms Masterplan.

Så hvad mener i om det vi har set af Resident Evil 7: Biohazard?
Hvordan vil i definere Resident Evils DNA?
Og hvad fanden har Capcom gang i?

Diskuter det gerne her, er spændt på at hører jeres meninger.. :)

HQ