Dansk
Gamereactor
film-anmeldelser
Black Hawk Down

Black Hawk Down

Ridley Scott tager ubehagelig konflikt op til et genkig. Resultatet er en grumset, beskidt og actionfyldt film.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Så er Ridley Scott’s kritikeroste film Black Hawk Down endelig på gaden som DVD. Siden sit comeback med Gladiator har manden ikke kunne gøre noget forkert og seneste udgivelse er endnu engang et bevis på hans talenter.

HQ

Med udgangspunkt i konflikten omkring tilfangetagelsen af stammeledere i Somalia, hvor 18 amerikanske og hundredvis af somaliere mistede livet, tegner instruktøren et grumt og forvirrende billede af en mission der skulle have taget timer, men som blev et rent helvede og som i stedet tog måneder.

Billedesiden er forrygende og de nærmest håndholdte optagelser og til tider grynede billeder, får det hele til at virke meget autentisk. Skuespillet er helt i top og leveres at så prominente skuespillere som Tom Sizemore, Ewan McGregor og den unge Josh Hartnett, der hver især lever sig helt ind i rollerne som amerikanske soldater. Der er dog ting der trækker ned.

Konflikten ses tit meget ensidigt og de patriotiske undertoner spilles nogle gange op i det høje C - det er ikke til at holde ud. Alligevel ender Black Hawk Down med at fremstå som en utrolig kompetent film, der både underholder og forager.

Black Hawk Down
Dette er en annonce:
Black Hawk Down
Black Hawk Down
Black Hawk Down
Black Hawk Down
Dette er en annonce:
Black Hawk Down
07 Gamereactor Danmark
7 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

1
Black Hawk Down

Black Hawk Down

FILM-ANMELDELSE. Skrevet af Thomas Tanggaard

Ridley Scott tager ubehagelig konflikt op til et genkig. Resultatet er en grumset, beskidt og actionfyldt film.Indlæser mere indhold