Dansk
Gamereactor
hardware-tekster

Bang & Olufsen Beoplay Portal (PlayStation Edition)

Bang & Olufsen har lavet en PlayStation-udgave af Portal-headsettet, der byder på ret centrale opgraderinger.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Selvom at man relativt let kan fnyse og rynke på næsen af selve ideen om at betale over 3500 kroner, mere end en spilkonsol på egen hånd, for et headset designet til netop at blive parret med en konsol, så har danske Bang & Olufsen altså altid eksisteret i deres eget kongerige - om ikke andet på en måde. Én af grundene er æstetisk og fysisk, det er deres design, udvalget af brugen af materialer og kvalitetssikringen, der endnu stort set er uberørt, og så er der lyden, som fortsat for nogle stadig er B&O's kongerige.

HQ

Men Bang & Olufsen Portal banede vejen for noget som andre konkurrerende producenter kun har drømt om, og noget de selv har ønsket i årevis - de designede et headset som man ønsker at tage med i toget, eller om bord på flyet, lige så ofte som man bruger dem til at chatte med vennerne og en glubsk omgang Halo Infinite en sen fredag aften. Den alsidighed var, delvist, hvad du betalte for, og selvom at der naturligvis fortsat er en række meget billigere alternativer derude, så er der bare noget omkring B&O, som gør netop det mere pirrende - om det så er lydkvalitet, komfort eller bare statussymbolikken. Du ønsker at bruge dem, og nu kan du netop det - i alle tænkelige scenarier.

Bang & Olufsen Beoplay Portal (PlayStation Edition)

Men, men, men. Med sidste års Xbox-specifikke headset var disse scenarier fortsat en kende begrænsede, eftersom det benyttede Microsofts proprietære Xbox Wireless Protocol. Nu er der dog en PlayStation-rettet version på gaden, og den dropper ikke bare førnævnte protokol, men introducerer en USB-C dongle som primært forbindelsesmetode. Det betyder at du kan parre dit Portal med en PS4, en PS5, en PC, ja selv en Switch. Det betyder også en række ret åbenlyse fordele.

Allerførst er der dog nogle opgraderinger og udviklinger som også introduceres som en software-opdatering til Xbox Series-udgaven af Portal, såsom forbedringer til den i forvejen glimrende virtuelle boomer-mikrofonarm. De vil sågar begynde at pakke en beskyttelsespose med i æsken fremadrettet, så de to varianter rent fysisk har samme centrale bestanddele. Men der er naturligvis fordele i at droppe en relativt gammeldags trådløs protokol. Eksempelvis får du nu Dual Audio Mode, der lader dig være aktivt forbundet til to enheder samtidig, såsom en smartphone og en PC. Der er også langt bedre batterilevetid med et løfte om omtrent 19 timer, så stemmer meget godt overens med vores testresultater. Sammenlign lige det med Xbox-udgavens cirka 12 timer - det er en forskel der kan mærkes.

Dette er en annonce:

Derudover er meget, ikke overraskende, ved det gamle. De 40mm elektrodynamiske drivere er tilbage, og ligeledes er de uhyre komfortable memory foam-puder på kopperne dækket af ægte lammeskind og det enkelte stykke børstede aluminium på hver side. De vejer desuden stadig cirka 279 gram, som gør at det føles robust uden at være ubehageligt at have på. Endelig får du også en Dolby Atmos-licens, og tre års garanti.

Bang & Olufsen Beoplay Portal (PlayStation Edition)

Lyden er direkte udsøgt, det bliver jeg nødt til at sige, og B&O har stadig en varme, en dybde i lydbilledet i deres tuning, som gør landskaberne bredere og mere tredimensionelle, og det kan ganske glimrende oversættes fra Frank Ocean til Horizon Forbidden West. Selvom at headsettet ikke specifikt understøtter Sonys 3D Audio i officiel kapacitet, så er sanserne som regel optagede af at lægge mærke til den effektive aktive støjreduktion, eller den varme lyd. Det bliver kun bedre af at du nu har mere granulær kontrol over hvad de touch-sensitive aluminiumsplader faktisk gør via appen.

Tag ikke fejl, du skal stadig være helt vild med ideen om alsidigheden, og ønsket om at bruge Portal alle steder som dit ene centrale headset tværs af en række aktiviteter, inklusiv gaming. Og er du det, så vil Portal udfylde den rolle til nær perfektion, som gør den høje pris lidt lettere at sluge. Jeg ville stadig ønske at dele af interaktionen var mere fysisk, mere taktil, som havde stået i bedre kontrast til touch på koppernes overflade, men det hele virker dog som det skal, og er relativt træfsikkert implementeret.

Dette er en annonce:

Hvis det her tiltaler dig, jamen så får du altså et hedaset her som virkelig er den der "jack-of-all-trades", der kan det hele, uden at du vitterligt mangler noget.

09 Gamereactor Danmark
9 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster



Indlæser mere indhold