Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Bang & Olufsen Beoplay EX

De er meget dyrere end alle de andre, men det kan nu stadig mærkes på lyden.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Jeg har tidligere sagt i anmeldelser af diverse Bang & Olufsen-produkter, at når man er bedst, så kan man tillade sig at kræve hvad man vil retur. Det er måske en lidt forstokket og forenklet opsummering af det forhold mange til den prissætning den danske producent har bibeholdt retten til at føre i årtier, men det gør sig ikke desto mere gældende en gang imellem, når et nyt produkt lander i butikkerne.

HQ

De nye Bang & Olufsen Beoplay EX fås til cirka 2399 (selvom de blev lanceret til 2999 kroner). Det er næsten dobbelt så meget som Sonys WF-1000XM4'ere, dobbelt så meget som et sæt AirPods Pro og eksempelvis tre gange så meget som et sæt Nothing Ear 1. Det er til trods for at der ikke udadtil er en eneste feature der er unik ved B&O's produkt. Alligevel vil jeg vove den påstand, at for audiofile der ønsker det absolut bedste lydbillede fra et sæt in-ears, så er det EX'erne jeg kan anbefale.

Bang & Olufsen Beoplay EX

Først og fremmest er det hele udsøgt fremstillet. Hele æsken er i børstet aluminium, med stærke, selvsikre magneter der holder fast på enhederne, og på låget med et lækkert klik. Selve enhederne har en ring rundt om touch-fladen i poleret aluminium. Den først ros er i størrelsen, for hvorimod de tidligere EQ lignede små satelitter i ørene, så er det her "stamme"-design langt mere smagfuldt, og minder faktisk lidt om Libratones forsøg på at lave en gedigen AirPods Pro-konkurrent nogle år tilbage. Desværre er det ikke stammerne du skal klemme om for at operere brugerfladen, men netop touch-pladen. Det virker dog glimrende.

Hele herligheden er IP57-certificeret, fås med en række gummispidser til forskellige slags ører, og vejer hele 53 gram, som virkelig er et sweet spot mellem luksuriøs vægt, og let behændighed. Der er selvfølgelig trådløs opladning, og jeg har løbende fået cirka syv timers batterilevetid mellem opladninger.

Dette er en annonce:

At navigere den brugerflade er ret simpelt. Du trykker enkelt gang for at afspille eller pause, og kan trykke flere gange for eksempelvis at springe videre til næste spor. At holde inde på venstre skifter mellem aktiv støjreduktion, og på den anden side er det volumenkontrol. Det er ret simpelt, fikst uden at være prangende, dog med én stor elefant i lokalet. Det er ikke muligt at aktivere en stemmeassistent, hverken fra start af eller via den akkompagnerende app, og det er lidt bizart for at sige det mildt, særligt når jeg aktivt bruger Siri til at sætte gang i opkald, eller basal information.

Det er alt sammen meget godt, men intet af det gør en massiv forskel i forhold til førnævnte prissætning, vel? Nej, det er jo lyden der gør det. Lyd, og opkaldskvalitet. Lad os starte med sidstnævnte for B&O har formået at klemme tre mikrofoner ind i hver af de to enheder, og de testopkald jeg foretog havde den bedste støjreduktion, og var bedst til at gardere sig imod eventuel vindstøj specifikt.

Bang & Olufsen Beoplay EX

Det er dog de 9.2 millimeter drivere der gør hele forskellen, og selvom at ANC'en tydeligvis er mildere end den effekt du får ovre hos Sony, så er selve lydbilledet så uendeligt mere detaljeret. Det er store ord, når nu både WF-1000XM4 og måske AirPods Pro hyldes for netop klarhed og dybde, men B&O har den der karateristiske varme der gør dem så perfekte i den her lille formfaktor. Om det er Netflix, Spotify eller alt derimellem, så lyder det altid "større" end normalt, bredere og ja, bare bedre.

Dette er en annonce:

Er det nok til at retfærdiggøre en fordobling over WF-1000XM4? Måske ikke, det er svært at vurdere for den enkelte, og signalværdien forsvinder måske lidt idet de er så små at de fleste ikke kan se hvor ressourcestærk du er. Men EX er de bedste in-ears på markedet målt på antallet af features, og kvaliteten af sin lyd og taleopkald. Og dermed har B&O igen retfærdiggjort, til dels, en højere pris.

09 Gamereactor Danmark
9 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster



Indlæser mere indhold