Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Baldur's Gate: Dark Alliance

Baldur's Gate: Dark Alliance

Konsolspillere kan endelig opleve den fascinerende rollespilsverden fra PC

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Genren hack’n’slash har aldrig været det helt store hit på konsoller. De udviklere, som har forsøgt at overføre genrens ånd og succes fra PC til konsol har som oftest måtte sande, at en supersællert på PC langt fra garanterede et højt salgstal af den tilsvarende konsol version. Det var Diablo et eksempel på. En væsentlig årsag er og bliver det faktum, at konsollen simpelthen er bedre egnet til de mere arcade orienterede genrer, og det har udvikleren af denne titel været meget opmærksom på. Resultatet er blevet en ægte konsol version af Baldur’s Gate: Dark Alliance og ikke bare endnu en tankeløs PC konvertering.

HQ

Dette viser sig ved, at man nu kun har tre forskellige karakterer at vælge imellem, og muligheden for at skabe en helt unik opsætning af din karakter er skrottet til fordel for en mere simpel løsning. Hvis man foretrækker ren muskelkraft og ønsker at se sine fjender dybt i øjnene, er dværgen, Kromlech, det rigtige valg. En balanceret kombination af muskelstyrke, evnen til at håndtere bue & pil og samtidig have solid magisk kunnen, er hvad Vahn, den mytiske bueskytte kan diske op med. Elver troldkvinden, Adrianna, behøver vel ingen uddybende forklaring.

Spillet er baseret på Advanced Dungeons & Dragons 3. Udgave, og omgivelserne i form af landskaber, udformning af huse og figurer, samt alle monstre og fjender, man møder på sin vej, er taget direkte fra Forgotten Realms universet. Der skulle være grobund for en lang række deja-vu oplevelser for fans af FR universet, da en stor del af monster manualen er repræsenteret.

Jeg tæver mig fremad
Gameplayet i BG: DA er som det altid har været i genren. Betegnelsen - hack’n’slash - er som bekendt ikke bare noget en fuld kvinde fandt på, mens hun klistrede et Always Ultra bind i sine trusser. Gameplayet er stoppet til randen med sprøjtende blod, flyvende legemsdele og skrækindjagende skrig. Spillet byder som sædvanlig på støvede skattekister, kontakter der skal aktiveres og mindre puzzles, men hovedvægten ligger unægtelig på nedslagtningen af fjender. Aldrig tidligere har det været så underholdende at slagte horder af gnolls, goblins, bugbears og alskens andre muterede skabninger.

Skønt Baldur’s Gate: Dark Alliance er mere arcade orienteret end sine PC søstre, er det jo stadig et RPG, med hvad der dertil hører af karakterudvikling, penge, våben, udrustning, potions, m.v. Og man erhverver sig mange forskellige våben og udrustning på sin færden. De tre karakterer er godt afbalanceret i forhold deres egenskaber og evner, hvormed det aldeles ikke er hip som hap, hvem man vælger. Karaktererne er så forskellige at det retfærdiggør en gennemførelse af spillet med dem alle. Så der er tilmed replay value i BG: DA.

Dette er en annonce:
09 Gamereactor Danmark
9 / 10
+
Genial, smask lækker grafik og masser af spændende timer forude.
-
Historien og gameplayet er meget monotont
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

0
Vivendi snupper Baldurs Gate: Dark Alliance

Vivendi snupper Baldurs Gate: Dark Alliance

NYHED. Skrevet af Rasmus Berg

VU Games har netop meddelt at de har sikret sig rettighederne til at udgive konsolversionerne af Baldurs Gate: Dark Alliance. Det drejer sig om GameCube, Xbox og naturligvis PlayStation 2.Indlæser mere indhold