LIVE
HQ
logo hd live | No Rest for the Wicked
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Dansk
      Gamereactor
      hardware-tekster

      Asus ROG Zephyrus M16

      Asus' nye bæst af en bærbar beviser endnu en gang, at de har styr på sagerne.

      Abonner på vores nyhedsbrev her!

      * Påkrævet felt

      Det er svært ikke at tage et kig på Asus' gøren og laden lige nu, og ikke hurtigt komme frem til den konklusion, at det virkelig kører. Se bare på de nye G14- og G15-maskiner i Zephyrus-serien, deres eksperimenten med Duo-skærme, deres helt nye OLED-baserede ultrabook line-up, den ene gode nyhed følger den anden, den ene succes tager overfor den anden.

      HQ

      Og det stopper faktisk, heldigvis for nogle, ikke der, for en af deres største gaming-bærbare til dato er stort set lige så glimrende som de førnævnte succeser. Vi snakker her om Asus ROG Zephyrus M16, en 16 tommer maskine der lægger sig i slipstrømmen på G14 og G16, men samtidig er en klassisk "større=bedre" situation.

      Udseendet er naturligvis præget deraf, og på mange måder ligner M16, ved første øjekast, en G15 med vokseværk. Der er samme perforeret design på låget, der kaster alle regnbuens farver fra sig idet man vender den i lyset. Der er samme glimrende tastatur, der faktisk gør sig fantastisk også til produktionsarbejde. Trackpaddet er direkte gigantisk, som i MacBook-størrelse, og føles både responsivt og lækkert under fingeren. Der er sågar ret fine højtalere, WIFI6, Bluetooth 5.0 og et bredt udvalg af porte. Der er vitterligt alt hvad du skal bruge her, ikke bare til at game, men til at eje en bærbar, der kan lidt af det hele.

      Asus ROG Zephyrus M16

      Vigtigst af alt er displayet naturligvis, som giver maskinen sit navn. Vi snakker nemlig om et 16 tommer panel i en 15 tommer krop, og det kan kun opnås ved at overgå til et 16:10-skærmforhold. Asus har ikke bare elimineret hagen, selve displayet rækker helt fra top, og helt i bund, som i under bunden af chassiset, der hæves let af ErgoLift-hængslen. Ikke bare det, vi snakker et WQXGA-panel på 2560x1600, som har 165Hz refresh-rate, 3ms forsinkelse og er freaking Pantone-valideret. Det betyder over 120% sRGB-farvedækning, og 100% DCI-P3-dækning også. Den her dedikerede gaming-maskine kan bruges til professionel videoredigering - åh, du favre verden vi lever i.

      Dette er en annonce:

      Netop fordi den er større, og skal udstråle den der "største dreng i klassen" mentalitet, så er der også mere kraftfulde komponenter at vælge imellem her. Du får nemlig en i9-11900H, en ottekernet CPU på 2.5GHz, og med Turbo op til næsten 5.0GHz. Du kan vælge at få en i7 her, men det er kun hvis du virkelig vil have toppen af poppen, at M16 overhovedet kommer i betragtning.

      GPU'er kan du dog vælge imellem, nemlig enten et RTX 3070, et 3060 eller et 3050TI. Alle tre har ROG Dynamic Boost, og de to største køres ved 80 watt. I vores tests, som vi deler med jer herunder, er det dog relativt lige meget at der ikke er et 3080 tilgængeligt, dog kan man undre sig over om hvorvidt køleprofilen ville tillade et kort af højere spec, mest for at møde i9'eren.

      Kombiner det med 32GB DDR-3200MHz RAM, med mulighed for ekspandering op til 48GB, samt en 2TB M.2 NVMe PCIe SSD, og så har du en rigtig, som i rigtig kraftfuld maskine, der bør kunne drage fordel af samtlige af de 165Hz i de fleste store titler i 1440p. Og når ja, så vejer den mindre end 2kg - alt det ovenstående til trods. What?!

      Asus ROG Zephyrus M16
      Dette er en annonce:

      Jo, der er et 90Whr-batteri i, som gav os cirka 5-6 timer væk fra stikket, som i øvrigt sidder på en virkelig tyk og tung strømforsyning. Det er muligt at lade via USB-C-indgangen, og vi fik faktisk gang i den med vores Razer GaN charger, men det er dog ikke nok til hvis man virkelig presser systemet imens, som er en skam.

      Og lad os så komme i gang med de benchmarks der. Vi valgte at sætte de fleste spil i 1080p, og med maksimale indstillinger:

      Cyberpunk 2077: 75.02
      Red Dead Redemption 2: 90.4
      Control: 98.22
      Shadow of the Tomb Raider: 124

      Nej, listen over spil er ikke nær så lang som andetsteds, men pointen er at M16'eren klarer sig respektabelt her. MSI klarer nogenlunde samme resultater med samme GPU power limit, og samme CPU, men M16 skuffer ikke i forhold til sit spec. Dog skal det siges, at i Turbo Mode, som skal til en gang imellem, kravler både larmen op til cirka 54dB, som for nogle vil være i overkanten, medmindre man har ret kraftige hovedtelefoner på.

      Samtidig bliver vi nødt til at slå fast, at ét af de eneste ankepunkter vi har med M16 er temperaturen. Vi oplevede varmere end forventede temperaturer ved idle, som i cirka 54 grader på CPU'en. Dog skal det siges, at temperaturerne var langt bedre når køleprofilen blev ændret. Igennem Performance, og ved at spille nogle af testspillene lå CPU'en på omtrent 79-80 grader, og GPU'en kom ikke over 75 grader.

      Den er ikke engang vildt dyr. For cirka 20.000 herhjemme får du topmodellen med i9'eren, RTX 3070 og 32GB RAM. Og med det, så kan vi let slå fast, at Asus bare har gjort det igen. Keep 'em coming, boys.

      09 Gamereactor Danmark
      9 / 10
      overall score
      er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

      Relaterede tekster



      Indlæser mere indhold