Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Asus ROG Phone 6D Ultimate

Dommen bliver nødt til at være den samme. Asus har fundet den røde tråd.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Vi gav Asus' seneste gaming-flagskib, ROG Phone 6, hele 10/10 for bare få måneder siden, og kvitterede da også med en række flatterende superlativer i samme ombæring. Og det er efterhånden svært ikke at respektere både Asus, og ROG-holdet særligt, for deres fokuserede dedikation til ikke bare at give forbrugere en telefon med lang batterilevetid, et af verdens bedste paneler, og en byggekvalitet der for alvor sætter nogle af konkurrenterne til vægs, men meningsfulde features der gør det mere taktilt, og generelt lækrere, at spille på den.

Asus vender nu tilbage bare seks måneder efter med en ny ROG Phone, men i stedet for at være en 7'er, så hedder den i stedet "6D", og man skal ikke kigge længe for at se hvorfor. Den her telefon bruger nemlig den nyeste Dimensity 9000+ chip fra MediaTek, en producent der for alvor er begyndt at ånde Qualcomm i nakken, og det lader til at være det "D" der har givet ROG Phone 6D sit navn. Derudover har vi også fået et helt nyt termisk design under kølerhjelmen, som primært består af den nye AeroActive Portal-køleplade, der tillader ni gange mere overfladeareal til køling.

Asus ROG Phone 6D
Dette er en annonce:

Vi har ikke tænkt os at bruge alt for meget tid på størstedelen af 6D, fordi det er nogle meget, meget specifikke ting Asus har valgt at opdatere. Vi har kigget specifikt på Ultimate-modellen, men den fås også uden det tillægsord. Det ligner ROG Phone 6 Pro, men er i stedet i en mat grå, der virkelig klæder hele telefonen bedre end den mere aggressive hvide farve fra tidligere på året. Der er samme kamerahus, samme custom OLED-panel bag på, og samme grafik også.

Alle de centrale styrker her igen. AirTriggers giver dig ultrasoniske sensorer, der i princippet tilføjer ret præcise triggers til din telefon, og som ikke kræver dedikeret softwaresupport, men som kan fungere for ethvert spil. Batteriet er stadig på hele 6000mAh, som let kan komme igennem næsten tre dage, hvis du ikke gamer konsekvent i den periode. Du får stadig adgang til samme økosystem af glimrende accessories, der kun udvider potentialet, og stereohøjtalerne er stadig de bedste du kan finde blandt Android-telefoner. Alt det der gjorde ROG Phone 6 til et mesterværk er her med andre ord stadig.

Den førnævnte AeroActive Portal er den mest tydelige udvendige opgradering. Det er en luftkanal på det ydre chassis, som består af tyndt vapour chamber med finner på. Det som den her lille kanal kan er at mekanisk åbne sig under brug, der eksponerer de interne komponenter for frisk luft udefra. "Men giver det ikke nogle brugsmæssige problematikker?" hører jeg dig spørge? Asus siger at de bruger samme teknologi som med deres ZenFone Flip, så det skulle gerne forholde sig sådan, at den lille dør altid når at lukke, og de 4-5 test vi har foretaget beviser at det gør den.

Og det skal nævnes, at den her kanal ikke er åben hele tiden, men fungerer i samspil med den nye AeroActive Cooler. Samlet set giver det den her nidobbelte forbedring i airflow, og heldigvis er det også sådan at du får en Cooler med når du køber Ultimate-varianten. Så virker det? Vi testede primært med AeroActive Cooler på, som i øvrigt låser op for den højeste performance-indstilling, X Mode+, og selvom at vi så grader op imod de 80-85 grader på chippen, så var der ingen reel thermal throttling, og en rar, blød kurve også. Sammenlignet med ROG Phone 6 Pro fra tidligere på året lå de to chips i nogenlunde samme kategori varmemæssigt, som er ret imponerende.

Dette er en annonce:
Asus ROG Phone 6D

Så hvad med den Dimensity 9000+ chip? Vi kørte nogle syntetiske tests, og så generelt en 15-20% forbedring over ROG Phone 6 Pro. Det giver en GeekBench 5 Multi-Core score på 4599 overfor Snapdragons knapt 4000, og en Single-Core på 1381 overfor 1311 på den gamle variant. Disse resultater holdt vej i AnTuTu 9 og GFX-tests.

Det skal ses i forlængelse af telefonens andre kvaliteter. Jeg har allerede nævnt noget af det her, og det kan ikke rigtig undgå at stå som ekko af de mange rosende ord vi havde at sige om ROG Phone 6 Pro tidligere på året. Dog bliver jeg nødt til lige at sige, at det her display, wow. 165Hz, AMOLED HDR10+ med Delta E-afvigelser på noget der ligner 0.1, og en DCI-P3 dækning på over 100%. Det her display er perfekt, og sætter alle andre af, som i alle andre.

Scoren? Ja, den bliver nødt til at være det samme. 6D har været en tour de force for mig, selv mig der ikke på den måde gamer ofte på en mobil. Den er hver en krone værd.

10 Gamereactor Danmark
10 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede teksterIndlæser mere indhold