Dansk
Gamereactor
artikler
The Touryst

Gamereactors rejseguide: The Touryst

I første del af vores rejseguide skal vi surfe, solbade og udforske mystiske ruiner.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Den danske sommer er over os, med alt hvad de indebærer af sporadisk sol, gråvejr og regn. Normalt ville en stor del af vores befolkning i disse uger flygte bort til sydens sol. Det kommer dog næppe til at ske i samme omfang i år, hvor pandemien stadig hærger globalt, og rejserestriktioner og forholdsregler ligger en dæmper på rejselysten.

Men så er det jo godt, at vi her på Gamereactor kan guide til alternative ferieoplevelser. I modsætning til de normale rejseguider styrer vi jer uden om turistfælderne og sætter fokus på de lidt mere ukendte destinationer. Vi garanterer interessante oplevelser til en brøkdel af normale billetpriser, og du kommer aldrig til at stå i kø på vores feriedestinationer (indlæsningsskærme kan forekomme dog forekomme).

The Touryst

Hvad kendetegner en god ferie? Lækkert vejr og skønne strande? Billedskøn natur, du kan forevige med dit kamera? Fest og sjove oplevelser med de lokale og andre turister? Ekspeditioner til ukendte områder? The Touryst giver dig alt dette og mere til.

Dette er en annonce:

Du spiller som en unavngiven mand, der virker som arketypen på en amerikansk turist fra Midtvesten. Stort overskæg, briller og selvfølgelig en al for farverig Hawaiiskjorte. I starten har du ikke noget specifikt mål. Du kan snakke med de andre turister eller gå på opdagelse, men som en lettere overvægtig turist er din bevægelsesfrihed relativt begrænset. Du har dog lige akkurat energi nok til at kravle op på toppen af et stort, mystisk monument.

Monolitten viser sig at gemme på sælsomme hemmeligheder, og inden længe bliver du kastet ud i et eventyr, der sender dig på tværs af flere smukke og meget forskellige øer alle baseret på kendte feriedestinationer som Hawayy, Fijy, og Ybiza - det er sådan man staver det, ikke?

The TourystThe Touryst

Spillets begyndelse indkapsler den overordnede designfilosofi. Der er ingen lysende markører eller svævende pile til at vise dig vej. Men fordi monolitterne er så iøjnefaldende, drages du helt naturligt til at udforske dem. For at åbne døren til deres hemmeligheder, skal du løse en gåde. Igen har du ingen ledetråde, men ved at prøve dig frem og granske de nærmeste omgivelser, vil du være i stand til at åbne døren uden alt for mange problemer. Glæden ved at løse gåderne kommer ikke fra sværhedsgraden, men ved at vide, du har regnet dem ud helt på egen hånd.

Dette er en annonce:

Inde i monolitterne skal du navigere igennem nogle simple, men ret drilske platformudfordringer. De mørke huler er badet i et mystisk blåt lys, og de kubeformede mekaniske væsener, du møder på din vej, virker bestemt ikke menneskeskabte. Det er på en gang fortryllende, fremmed og utroligt atmosfærisk.

Desværre er selve platformelementerne ret svage. Kontrollen er fin, men takket være det isometriske perspektiv, er du konstant nødt til at justere kameraet. Men selv med den rette kameravinkel er det ofte meget svært at vurdere længden på dine hop. Heldigvis er spillet ret generøst og gemmer, hver eneste gang du træder ind i et nyt rum, så de små frustrationer kommer altså ikke til at ødelægge din ferie.

The Touryst

Nu er turistfælder jo ikke ligefrem kendt for deres lave priser, og The Touryst fanger også dette aspekt. For at komme videre i historien skal du samle mønter. De kan bruges i den lokale butik, hvor du får adgang til manualer og kort, der udvider din bevægelsesfrihed. Kortene lader dig nemlig rejse til nye øer, mens manualer forvandler den småfede turist til lidt af en akrobat. Med tiden lærer du både at dobbelthoppe og tage et tilløb, der lader dig hoppe endda meget langt. Dermed kan du klare de mere udfordrende platformsektioner og endda nå de allermest utilgængelige mønter, gemt i toppen af palmer og på stejle klipper.

Udover platformelementer og gåder består spillet af en række aktiviteter. Som en rigtig turist skal du selvfølgelig prøve det hele, men aldrig ret længe ad gangen - du skulle jo nødigt kede dig på din ferie. Derfor er ingen af aktiviteterne særligt lange eller dybe i deres mekanikker, men de er stadig utroligt vellavede. Du kommer blandt andet til at surfe på skummende bølger, tromme med på det indfødte beat, og flyve en drone gennem checkpoints i jagten på den bedste tid. Der er endda en fuldt fungerende arkade. Her kan du spille tre sjove klassikere, og der er selvfølgelig flere niveauer, high score-lister og alt, hvad der hører sig til. Det er virkeligt utroligt, hvor meget underholdning udvikleren har formået at klemme ned på spillets lidt over 500MB.

Den samme grundige udførsel, der ligger bag hver aktivitet er også blevet brugt på præsentation, hvis ikke mere. The Touryst er simpelthen smukt. Det hele er præsenteret i en firkantet Minecraft-stil, men karakterer og objekter er stadigt meget detaljerede og oser af charme fra hver eneste overdimensionerede voxel (en tredimensionel pixel). De forskellige øer har hver deres visuelle stil og unikke farvepalet, og de bliver virkeligt bragt til live med vejreffekter og imponerende lyseffekter, der overgår mange større spil. Og det bedste af det hele? The Touryst rammer 60fps på både Switch og Xbox One uden det mindste udfald. Der er så godt som ingen indlæsningstider, og det eneste, der adskiller udendørs- og indendørsmiljøer samt de forskellige øer, er korte overgangsanimationer.

The Touryst har fået meget ros, siden det landede på Nintendo Switch tilbage i 2019, og det er nemt at forstå hvorfor. Få spil giver dig samme følelse af frihed og byder på så mange interessante aktiviteter. Det føles virkeligt som en rigtig ferie, og som de bedste af slagsen, bliver man helt trist, når det er overstået. Vi kan kun anbefale, at du anskaffer dig en billet hurtigst muligt.

The Touryst er tilgængeligt på Nintendo Switch, Xbox One og PC. Det er også inkluderet med Xbox Game Pass.

Relaterede tekster



Indlæser mere indhold