Dansk
Gamereactor
artikler

Afløseren mener: Summer Game Fest Kickoff Live! sparkede spilsommeren i gang med manér

Åbningsshowet bød på en god blanding af små spil, store spil og Elden Ring.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Vores chefredaktør Magnus er i øjeblikket på en velfortjent barselsorlov, og derfor kan han ikke som vanligt komme med sine tanker om de store præsentationer og begivenheder i spilverden. Med omtrent seks år i stolen er redaktøren efterhånden en rutineret herre, og jeg skal slet ikke foregive, at jeg har, hvad der bare minder om, den samme viden om branchen. Alligevel skal I ikke snydes for en såkaldt "leder" om de store præsentationer hen over sommeren. Men jeg vil forsøge at gøre det kortfattet og så ellers overlade debatten til jer derude, der sikkert også sidder med forskellige holdninger til de forskellige annonceringer.

Da John Faxe Jensen ramte bolden lige i røven og sikrede Danmark sejren ved EM i 1992, havde han inden da sparket en række helt uduelige langskud, der mere havde retning af hjørneflaget end målhjørnet. Sådan har det også været med de digitale præsentationer, som er blevet den nye fremgangsmåde efter at Covid-19 satte en brat stopper for fysiske konferencer. I tidens løb med Ubisoft Forward, EA Play og så videre har der været flere forbiere en pletskud, og da arrangørerne af de digitale konferencer ikke skal forholde sig til et levende publikum, bliver det hele nogle gange lidt for tamt.

Men det bringer os altså til Summer Game Fest Kickoff Live! der i mine øjne måske ikke blev ramt helt perfekt, men dog satte en god standard for, hvad vi forhåbentligt kan forvente os af sommerens digitale præsentationer.

Afløseren mener: Summer Game Fest Kickoff Live! sparkede spilsommeren i gang med manér
Borderlands har altid været skørt, men Wonderlands virker til at tage den et skridt yderligere.
Dette er en annonce:

Vært Geoff Keigley var i vanligt højt humør, og han lagde stærkt ud med at præsentere det nye Tiny Tinas Wonderland. Borderlands-formularen har længe virket lidt fastlåst, så forhåbentligt bliver denne spinoff-titel med RPG-elementer og magiske formularer, lige hvad der skal til for at holde serien frisk.

Hideo Kojima havde inden præsentationen været i drillehumør og lavet referencer til Silent Hill. Inderst inde vidste jeg godt, det var for meget at håbe på (og det bliver næppe Kojimas studie, der skal stå for dette spil), men det var alligevel en anelse skuffende, at han "kun" løftede sløret for Death Stranding til PS5. Traileren var til gengæld én stor Metal Gear Solid-reference, så nu kan vi jo igen spekulere over, om Solid Snake måske snart gør et comeback. Typisk Kojima!

Afløseren mener: Summer Game Fest Kickoff Live! sparkede spilsommeren i gang med manér
Vi får mere at se til Koch Medias mange spændende titler senere i aften.

Efter den eksplosive åbning skiftede fokus til et bredt udvalg af indiespil og mellemstore titler. Planet of Lana, Scars Above, Echoes of the End, Jurassic Evolution 2, Vampire, The Masquerade Bloodhunt - der var virkeligt noget for enhver smagt og til enhver platform. Og netop dette element synes jeg var noget af det fedeste ved præsentation. At man i modsætning til de dedikerede præsentationer fra eksempelvis Ubisoft og Nintendo, aldrig helt vidste, hvad der næste gange dukkede op. Det var virkeligt en fejring af den store diversitet i det nuværende gaming-landskab, og præsentationen flød også i et godt tempo, så man aldrig kedede sig undervejs.

Dette er en annonce:

På forhånd var jeg en anelse skeptisk over for Koch Medias præsentation (der finder sted i aften kl. 21) - især da det kom frem, at Deep Silver ikke ville vise deres største titler. Men efter at have set deres nyeste label Prime Matter, kan jeg næsten ikke vente. Udgiveren har sikret sig en række virkeligt spændende titler (The Last Oricru, King's Bounty 2, The Chant, Echoes of the End, Scars Above), og personligt er jeg vild med, at mange af dem er fra Østeuropa, hvis spilscene er kendt for at tage ekstra chancer og ofte udfordre de normale konventioner.

Afløseren mener: Summer Game Fest Kickoff Live! sparkede spilsommeren i gang med manér
Elden Ring er måske det mest ventede spil siden Cyberpunk 2077. Vi håber på en bedre lancering.

Jeg havde dog næppe været så begejstret, hvis det ikke havde været for Elden Ring til allersidst. Som et mål i overtiden (ja, jeg glæder mig bestemt også til EM's åbningskamp senere i dag) var dette spils trailer, hvad der endeligt sikrerede sejren. Traileren viste for første gang in-engine footage, og ikke nok med det, så fik vi en konkret udgivelsesdato, der lå tidligere end hvad de fleste havde turdet håbe på. Denne slags præsentationer har det nogle gange med at skjule konkrete detaljer bag CGI-effekter og afsløringer af et logo. Så det var et mesterligt træk at slutte det hele af med en konkret dato, der næsten ender med at blive overskriften for hele præsentationen - den 21. januar 2022.

Et par store sværvægtere, en udgiver, et nyt studie, spil i alle genrer og på alle platforme, og så lige Elden Ring til at runde det hele af. Summer Game Fest Kickoff Live! levede i mine øjne op til navnet og sparkede spilsommeren i gang på flot vis.

Men hvad tænker I? Hvilke spil ser du mest frem til og levede præsentationen op til forventningerne?



Indlæser mere indhold