Dansk
Gamereactor
artikler
Resident Evil: Revelations

Test: Nintendos Circle Pad

Kan et stykke plastik forbedre spiloplevelsen? Er det endnu en overflødig dims til dit hjem? Lee tester Nintendos Circle Pad Pro og fortæller om oplevelsen på 3DS og Resident Evil: Revelations.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Nintendo 3DS Circle Pad

Man kan argumentere for at Circle Pad er et syndrom på et firma, der på ingen måde forstår at designe et produkt som det bør være fra starten. Man kan også argumentere for at det er en fiks måde, konstant at skabe nye behov hos en forbruger, der ellers var tilfreds med sit hardware. Og til sidst kan man argumentere for at vi ingen brug har for flere tåbelige dimser i vores hjem.

Pointen med Circle Pad er, at vi endelig får to analoge styrepinde på vores Nintendo 3DS og samtidig får et ekstra sæt skulderknapper. Essentielt til spil som Monster Hunter og sikkert rigtigt godt til mange andre titler.

Resident Evil: Revelations
Dette er en annonce:

Mit og flere andres reaktioner på redaktionen, da vi så det var nu alt andet end ordet "godt", det var nærmere: "hold nu op med at være så blæste Nintendo". "Sikke et fint askebæger". Og andre lidet positive udtryk.

For helt ærligt: maskinen bliver ikke køn af at få sådan en dims påsat, og hele designet ender op som noget, man ville forvente at se på et dårligt stykke kinesisk produceret legetøj. Men alt er ikke skidt. Faktisk er dette et essentielt stykke hardware. Også selvom førstehåndsindtrykket er yderst ringe.

Resident Evil: Revelations

For det første føles det som et stykke hult og billigt plastik. Det ser også ud af helvede til, for nu at sige det på godt beskidt dansk. Til gengæld er det let. Målene er dog ret vanvittige: lidt mere end 9 x 17 x 4 centimeter fylder det nye Circle Pad. Det her vinder ingen priser for smukt og småt design.

Dette er en annonce:

En lille låge i toppen af plastikdimsen huser plads til et AAA-batteri, og det er det. Da jeg sætter min 3DS på plads i Circle Paddet er det med stor skepsis. Det tager dog ikke mere end et greb omkring den klodsede udvidelse før jeg næsten jubler.

3DS, iPads, iPhones, Xperia Plays, PSP og et have af andre dimser er ganske enkelt blevet så transportable, at de ikke er synderligt behagelige at spille på i timevis. Men puf: med et stykke rædselsfuldt plastik er sagen en helt anden. Og følelsen er næsten som en standard-controller.

For hold da fest det ligger godt i hånden.

Det ekstra analog-pad føles også identisk (eller tæt nok på: det er en anelse mindre sejt) med det, du allerede har på din 3DS, og placeringen flugter med det første pad, så det føles yderst naturligt at bruge. I eksempelvis Resident Evil: Revelations bliver forskellen tydelig. Pludselig skal du ikke bekymre dig om mængden af knapper eller et kluntet kamera. Analog-paddet klarer kameraet, mens den ene af de ekstra skulderknapper sørger for, at du altid har kniven parat, når skuddene bliver for dyrebare.

Resident Evil: RevelationsResident Evil: Revelations

Batteriet skulle ifølge manualen kunne holde til 480 timers spil, hvilket jeg naturligvis ikke har kunnet bekræfte endnu.

Controlleren virker med IR, og kræver derfor ikke stik eller andet grej for at fungere. Den virker automatisk, så når softwaren er kompatibel, ændres knapindstillingerne såfremt 3DS-maskinen er placeret i holderen. Fjerner du maskinen fra Circle Paddet ryger indstillingerne tilbage til normal. Det er let, smertefrit og fornuftigt opbygget.

På mange måder ender jeg efter flere timers spiltid, med at foretrække dette kluntede stykke plastik, og jeg kan se flere årsager til, at jeg skal glædes over denne løsning. For det første har jeg stadig en ultra-portable Nintendo 3DS til når jeg rejser, men hvis jeg vil spille derhjemme i stuen, kan jeg benytte Circle Paddet til at få bedre greb om maskinen og mulighed for bedre styring i spillet.

Resident Evil: Revelations

Man kan håbe på at en af de mange gadget-fabrikanter på et tidspunkt udgiver deres egen udgave af Circle Pro med ekstra batteri, som Nintendo 3DS kan benytte, for der er masser af plads i plastikkassen. Og så ville den være værd at tage med på længere ture. Som det er nu, er den yderst velegnet til længere spilsessioner og hjemmet, men ikke lækker nok til at tage med ud i den store verden.

Circle Pad Pro koster omkring 300 kroner, men kan eksempelvis allerede bestilles billigere i en sampakke med Resident Evil: Revelations, og mit bud herfra er: gør det. Du vil ikke fortryde det køb.

Jeg startede ud med at grine hånligt af dimsen, men glæder mig nu allerede til at bruge mit Circle Pad på endnu en spiltur.

Resident Evil: Revelations

Relaterede tekster

Resident Evil: Revelations HDScore

Resident Evil: Revelations HD

ANMELDELSE. Skrevet af Mathias Holmberg

Jill Valentine tager endnu en gang på Middelhavskrydstogt i denne HD-konvertering af tidligere håndholdt monsterslagtning. Vi sætter karakter på Resident Evil: Revelations - Unveiled Edition

Resident Evil: RevelationsScore

Resident Evil: Revelations

ANMELDELSE. Skrevet af Lee West

Et skib, to anmeldelser, tre dimensioner og en hulens masse stavrende monstre. Lee og Christian anmelder Resident Evil: Revelations.



Indlæser mere indhold