Dansk
Gamereactor
artikler

2012 bliver vildt - del 4

2011 var fyldt med efterfølgere, og 2012 ser ikke ud til at bryde med dette i stor grad. Alligevel vil vi i løbet af de næste uger tage et grundigt kig på nogle af de mange spil, vi kan se frem til i 2012. Læs fjerde del her.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

En skæv titel, kamp, ninjaer og loot er på dagens menu, når vi fortsætter vores store artikelserie om spilåret 2012.

Catherine
PS3, Xbox 360
Atlus / Deep Silver
Forventet premiere: 10. februar 2012

Catherine bliver utvivlsomt et af årets mest besynderlige spil, og det selvom den udenlandske presse allerede har forsøgt at kommunikere den mærkværdige oplevelse til os europæere, der endnu har den til gode.

Vincent er den mandlige hovedperson, der har det svært ved at klare det pres, som hans kæreste Katherine lægger på ham, når hun begynder at snakke om deres fælles fremtid. Situationen forværres da Vincent møder den smukke Catherine, og resultatet er nogle underlige mareridt, hvor den virkelige verdens mange problemer blandes med Vincents underbevisthed.

Dette er en annonce:

Bag Catherine står holdet, der tidligere udviklede Persona-serien, og her findes da også mange gengangere. Derfor foregår store dele af spillet ved at indgå i samtale med Vincents omgangskreds og opbygge forhold til resten af karaktergalleriet, mens det mest actionprægede gameplay skal findes i mareridtene, hvor der bydes på et originalt puzzle-spil.

2012 bliver vildt - del 4

Twisted Metal
PS3
Eat Sleep Play / Sony
Forventet premiere: 14. februar 2012

David Jaffe havde egentlig udtalt, at han ikke gad de store produktioner mere efter at have færdiggjort det første God of War, men alligevel kunne han ikke takke nej, da han fik chancen for at genopfinde serien, der var med til at etablere hans navn i spilbranchen.

Dette er en annonce:

Formularen er den samme, og målet er igen at vinde Calypscos Twisted Metal-turnering, men i stedet for at løbe rundt til fods, foregår det her i uhyggeligt udsmykkede fartøjer, der alle er udstyret med maskinkanoner, raketværn og superevner.

Sweet Tooth, Dollface og Mr. Grimm er igen del af pakken, og Jaffe selv lover at spillets stil og balance i høj grad vil minde om noget fra seriens første kapitler. Sværhedsgraden skulle også være høj, og så vil spillet indeholde flere flerspiller-muligheder end nogensinde før - hvad siger du for eksempel til firespillers split-screen og 16-spillers online-kampe?

2012 bliver vildt - del 4

Ultimate Marvel vs. Capcom 3
PSV
Capcom
Forventet premiere: 22. februar 2012

Capcom er fast besluttet på, at der ikke skal være plads til nogen snak om, at Ultimate-versionen af Marvel vs. Capcom 3 ligeså godt kunne have været en DLC-pakke, og derfor bydes der på intet mindre en 12 nye figurer allerede fra starten.

Doctor Strange, Ghost Rider, Hawkeye, Iron Fist, Nova og Rocket Raccoon udgør tilføjelserne til Marvel-siden, mens Firebrand, Frank West, Nemesis T-Type, Phoenix Wright, Strider Hiryu og Vergil er klar til at repræsentere Capcom. Skulle du ønske det, er det endda denne gang muligt at tage kontrollen over Galactus, hvilket dog kun vil kunne lade sig gøre offline.

Vanvidskombinationer og skærmfyldende eksplosioner er igen hovedkomponenterne i kampsystemet, der igen ser ud til at have glemt enhver form for snak om spilbalance. Alligevel skulle Capcom have brugt tiden siden det originale spil på at eliminere nogle af de billigste huller i kampsystemet, og vi håber derfor at de nærmest uendelige "juggles" er fortid. Vi anbefaler at du finder de toptunede reflekser frem. Og håber at PSV kan levere.

2012 bliver vildt - del 4

Virtua Tennis 4
PSV
Sumo Digital / Sega
Forventet premiere: 22. februar 2012

Den tidligere konge af lettilgængelig digital tennis er tilbage, og selvom konkurrencen i mellemtiden er blevet skyhøj, er der endnu ikke megen konkurrence på PSV af ganske naturlige årsager.

Seriens fjerde kapitel understøttede både PlayStation Move og Kinect, og vi er ærligt talt lidt spændte på at se, hvordan og om udvikleren har kunnet gøre brug af eksempelvis gyroskop eller det bliver noget helt andet på PSV.

Vi forventer et gensyn med Boris Becker, Stefan Edberg, Patrick Rafter og Jim Courier. Og regner også med at det igen er muligt at tage kontrollen over mere nutidige spillere som Rafael Nadal, Roger Federer, Andy Roddick eller danske Caroline Wozniacki.

Mere end noget andet er det dog blandingen af rollespilselementer, simpel kontrol, masser af sjove minispil og en fabelagtig multiplayer der gør at vi er nysgerrige efter at se PSV-udgaven.

2012 bliver vildt - del 4

Ninja Gaiden 3
PS3, Xbox 360
Team Ninja / Tecmo Koei
Forventet premiere: 20. marts 2012

Lad os med det samme aftale at glemme alt om Ninja Gaiden 2, glemme alt om at Itagagki-san i mellemtiden har forladt udvikleren, og i det hele taget glemme alt om at Team Ninja måske ikke er den samme udvikler som tidligere.

Ninja Gaiden 3 vil allerede fra starten bære præg af, at der her er tale om et helt nyt spil, der ikke er bange for at adskille sig fra tidligere kapitler, uden dog at glemme dets værdier. Mesterninjaen Ryu Hayabusa får denne gang derfor større bevægelsesfrihed samt mulighed for at snige sig af sted og nedlægge fjender i smug.

De mange våben skal heller ikke længere opgraderes i sparsomt placerede butikker, men vil i stedet automatisk blive opgraderet over tid. Den beslutning skulle lade spilleren fokusere mere på at finde sin egen stil, og altså ikke lade sig diktere af hvad holdet bag spillet synes virker bedst.

Vi er endnu usikre på hvorvidt Ninja Gaiden-serien kan finde tilbage til det afsindigt dybe kampsystem og kravet om nærmest perfekt timing, men det nye Team Ninja synes at gøre alt i deres magt for at sikre, at serien sagtens stadig kan forstsætte, selvom der ikke længere er nogen Itagaki-san på holdet.

2012 bliver vildt - del 4

Torchlight II
PC
Runic Games / Perfect World
Forventet premiere: 2012

Antallet af udviklere, der har forsøgt at kopiere Diablo II's populære formular, er stort, og alligevel var det ikke før indie-udvikleren Runic Games i 2009 udgav deres Torchlight, at der endelig var en arvtager til det populære rollespil - sådan da, det manglede jo den vigtige multiplayer.

Max Schaefer, Travis Baldree og resten af holdet er dog fast besluttede på at overgå sig selv og alle de mange forventninger, og det ser da også ud som om Torchlight II kommer til at indeholde alt det vi savnede, samt det, vi ikke vidste vi savnede, i det oprindelige spil.

Først og fremmest vil det nye spil indeholde den længe ventede multiplayer, og altså vil du kunne gå på eventyr sammen med op til tre venner på en gang (antallet af spillere er endnu ikke låst helt fast), hvilket vil kunne lade sig gøre både online og i et LAN-netværk. Klasserne er også blevet blandet lidt, og der er nu fire forskellige af slagsen, bestående af Engineer, Outlander, Berserker og Embermage.

Områderne skulle også være langt større og mere forskellige end tidligere, og så skulle mulighederne for selv at sammensætte ens arsenal af magiske rusntninger og våben være langt større. Prisen vil igen ligge på omkring 100kr, og indeholder efterfølgeren den samme magi som det første spil, kan her meget vel blive tale om et af årets mest essentielle spilkøb.

2012 bliver vildt - del 4

Artikelserien fortsættes



Indlæser mere indhold