Dansk
Gamereactor
artikler
The Sims 3: Pets

Med Sims i zoologisk have

EA inviterede til et kig på The Sims 3: Pets i zoologisk have, en mulighed vi ikke lod os gå forbi. Thomas smed den fnysende mine over bord og iklædte sig legebarnets ivrighed til dagen. Læs vores indtryk af spillet lige her...

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Det er ganske enkelt imponerende hvordan EA kan blive ved med at fylde på med nyt indhold til det populære Sims-univers, og uanset om det er et spil man selv nyder eller ej, må man tage hatten af for, hvordan udvikleren bedre end de fleste andre kender deres publikum. Vi kunne derfor ikke stå for chancen for at tage ud og kigge på det kommende The Sims 3: Pets da vi fik chancen, og med solen skinnende drog vi derfor mod Københavns Zoologiske Have hvor det hele neturligvis foregik.

Den første der tog i mod os var George Pigula der er producer på konsolversionen af spillet, og efter at have været godt tilfredse med de sidste års konsolversioner af The Sims 3, var vi spændte på at se hvordan man denne gang havde tilført denne version masser af nyt indhold.

George kunne glad fortælle, at der ville være med end 100 forskellige typer katte og hunde med i Pets-udgaven, og at hver og en ville have dens helt egne meninger om hvordan hverdagen skal foregå. Dette betyder naturligvis at der bliver flere ting at holde øje med for din Sim, og alene udfordringerne i at lære husdyret de mest simple regler så ud til at byde på timevis af spilletid.

The Sims 3: Pets
Dette er en annonce:

Husdyrene vil dog ikke kun skabe problemer og mere arbejde, men vil også give helt unikke muligheder til din Sim. Hvis du vælger at have hunde kan du for eksempel opleve hvordan de begynder at grave efter gemte skatte. Uanset hvilket dyr du vælger at adoptere vil du dog modtage unikke opgaver som eksempelvis at gå til hundedressur-konkurrencer, som naturligvis resulterer i en ekstra pengebonus hvis du løser dem.

En stor overraskelse var også at se hvordan udvikleren havde haft nok selvtillid til også at gøre lidt grin med hele Sims-universet og ideen om kæledyr. George fortalte glædeligt hvordan hele udviklingsholdet havde ladet deres egne husdyr inspirere både udseendet og personlighederne blandt mange af dyrene i spillet, men det sjoveste dyr vi hørte om dragede dog inspirationer fra et helt andet spil.

Således vil kattetypen "Ishimura Optail" måske lyde bekendt for de der har spillets den populære Dead Space-serie, og katten skulle da også være udstyret med unikke evner som blandt andet lader den bruge sin lasersyn til at jagte spøgelser om natten. Yes yes.

The Sims 3: Pets
Dette er en annonce:

Ligesom i de tidligere konsolkapitler af The Sims, vil det også denne gang være muligt at gøre brug af de såkaldte Karma Powers, der er en slags legale snydekoder som man langsomt sparer sammen til. Udviklerens humor afspejles igen i kræfter som "Feral Possesion" der lader alle kæledyrene gå amok, tisse over det hele, spise møblerne og splitte huset fra hinanden, samt "Transmogriffer" der forvandler en Sim til et dyr. Yup Steen & Stoffer har ikke levet forgæves.

Efter demonstrationen af The Sims 3: Pets til konsol var færdig, var det Nicola Jenkins der stod klar til at fortælle os mere om The Sims Social og PC-versionen af The Sims 3: Pets.

Lighederne mellem konsol og PC-versionen af Pets er naturligvis store, men af uforklarlige grunde vil det kun være på PC at man vil kunne have en hest som kæledyr, mens hunde og katte naturligvis også lader sig anskaffe. Hestene ville komme med deres helt egne udfordringer og opgaver, ikke mindst at lære din Sim at ride - vi så en demonstration af hvordan det så ud når en uerfaren Sim satte sig på en hest. Det var ikke kønt.

PC-versionen viste også også hvordan kæledyrene rent faktisk vokser i spillet, og Nicola fortalte hvordan hvert dyr havde fire forskellige stadier i dets liv og at hver hustand maksimalt kunne have otte kæledyr på en gang.

The Sims 3: Pets

Igen var det dog humoren der var den mest positive overraskelse, og efter at have zoomet helt ud så man kunne se hele byen, bad Nicola os derfor om at kigge på et helt bestemt sted, hvor hvad der lignede en hest stod. Vi havde set heste tidligere i demoen, så vi var egentlig en smule forundrede over hvad der skulle være så specielt ved lige netop dette dyr. Da der igen blev zoomet ind viste det sig dog ikke at være en hest, men i stedet en enhjørning der hurtigt skulle vise sig at komme til at stå for dagens sjoveste indslag.

Enhjørningen var tydeligvis ikke en helt almindelig en af slagsen, for på bagpartiet var den malet med mønstre og farver så det nærmest lignede grafitti. Nicola kunne nok se forvirringen hos os, for hun forklarede hurtigt at her var tale om en speciel enhjørning der kunne teleportere sig og for øvrigt var afsindigt ond - noget fabeldyret hurtigt gik i gang med at vise. Men en underlig science-fiction lyd teleporterede enhjørningen sig således hen til et hus som den pegede faretruende på med sit horn. Resultatet var at huset få sekunder senere stod i flammer, hvilket enhjørningen så ud til at være sjældent stolt over.

Det sidste Nicola viste os var The Sims Social, et nyt Facebook-spil som i alle henseender er en forsimplet version af de Sims-spil vi kender fra PC. Har man før prøvet et Facebook-spil vil det sikkert ikke undre at elementer som erfaringspoints, et bestemt antal spilletid om dagen og muligheden for at bruge rigtige penge alle er blevet kombineret med de muligheder man kender fra Sims-serien.

Planen er igen at bygge sig et hjem man kan være stolt over, og fylde det med alle de elementer som vil sikre at ens Sims-familie aldrig kommer til at mangle noget. Med et par få kliks på de store, simple knapper kan du invitere hele din Facebook-venneliste til også at blive en del af spillet, og altså på den måde lave jeres eget lille Sims-samfund.

The Sims 3: Pets
George Pigula og Nicola Jenkins

Der blev ikke lagt skjul på at The Sims Social ikke nødvendigs skal ses som en erstatning af den Sims 3-serien, men i stedet måske kan fungere som en gratis introduktion for alle de som endnu aldrig har givet serien en chance før. Derfor indeholder online-version naturligvis heller ikke alle de samme muligheder, men vil alligevel kunne give de fleste et godt indtryk af hvad man kan forvente sig fra seriens mere avancerede spil.

Demonstrationen af The Sims: Pets og The Sims Social lod der ikke være nogen tvivl om at serien er i gode hænder, og at udviklerne stadig har masser af ideer til hvordan de kan udvide spiluniverset med mange flere nyheder, udfordringer og sjove situationer. Vi forlod derfor zoologisk have med lyst til at se meget mere til rumkatte og onde enhjørninger.

Relaterede tekster

0
Med Sims i zoologisk have

Med Sims i zoologisk have

ARTIKEL. Skrevet af Thomas Blichfeldt

Enten elsker eller hader man Sims. Men uanset holdning, er det stort. Thomas tog forbi Københavns Zoo for at se på det nyeste Sims-eventyr.



Indlæser mere indhold