Dansk
Gamereactor
artikler

Alle rygter om Wii 2

En sand syndflod af rygter om en mulig afløser til Nintendo Wii er væltet ud på nettet. Vi samler dem alle her, og giver det det fulde overblik.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Artiklen opdateres løbende med de nyeste rygter og afsløringer

Lige nu hedder Wii2 Project Café, men rygterne svirrer og det sandsynlige navn til maskinen ifølge flere rygtesmede ender som Stream eller Café.

Udgivelsen kan vise sig allerede at blive til jul i år.

Som du måske har bemærket, har den sidste måned svirret med rygter om en afløser til Nintendo Wii. Uafhængigt af hinanden har flere udenlandske medier citeret anonyme kilder i branchen, der alle har fortalt detaljer om den nye maskine og planerne for afsløringen - og senest altså en meddelelse fra Nintendo til deres investorer d. 25. april.

Dette er en annonce:

For det første formodes det, at Wii2 (som vi kalder den indtil videre i mangel af et bedre navn) vil blive formelt afsløret på årets E3 messe, der finder sted fra d. 7-9 juni. Dette er nu bekræftet

Det forventes også at Nintendo vil lave en eller anden form for for-annoncering ("Vi har tænkt os at vise en ny konsol på E3") inden da, i stil med hvad de gjorde med Nintendo 3DS-maskinen sidste år.

Alle rygter om Wii 2
Billede fra en tidligere E3-messe, hvor Nintendos chef, Satoru Iwata viser Wii-controlleren frem for første gang

Hvad angår selve maskinen, så skulle Wii2 kunne vise grafik i HD-opløsning, hvilket af anonyme kilder er blevet bekræftet (til bl.a. IGN) at betyde 1080p, mens enkelte kilder helt enkelt har sagt at den ydelsesmæssigt er stærkere end PlayStation 3 og Xbox 360.

Dette er en annonce:

Andre kilder har sagt at maskinen vil benytte Blu-Ray-skiver som sit optiske medie - om dette også betyder filmafspilning vides ikke. Med den oprindelige Wii fravalgte Nintendo at betale de ekstra licenskroner, det krævede at kunne vise DVD-film, selvom den maskine brugte netop det optiske format.

Et nyligt rygte på Neogaf er at maskinen vil benytte AMD Trinity eller en relateret chip (Krishna eller Komodo - 32nm CPU med DX 11-muligheder) som processor. (AMD's R700 GPU ifølge IGN).

De første tredjepartsudviklere skulle allerede være ombord (både EA, Ubisoft og Activision skulle efter sigende have haft developers-kits i måneder), og i gang med at udvikle spil til Wii2. Ligeledes skulle Nintendo selv være i fuld sving med lanceringstitler. Forlydender om et samarbejde med Rockstar om et projekt til den nye konsol er også blandt de nyeste rygter.

Som Wii var bagudkompatibel med GameCube, skulle Wii2 også være bagudkompatibel med Wii. Desuden skulle den byde på en helt ny controller, der har sin egen HD-skærm indbygget - der spekuleres desuden i at denne skærm kunne være trykfølsom.

En kilde siger blandt andet, at "denne gang gør Nintendo det rigtigt. Det er ikke bare en gimmick som Wii var det". Et af Nintendos mål med den nye konsol skulle angiveligt være at genfange hardcore-markedet, der ellers primært har tilhørt Sony og Microsoft i den nuværende konsolgeneration.

Alle rygter om Wii 2
Game Boy Advance kunne bruges som controller i visse GameCube-spil. Får Wii2 noget lignende?

Af samme årsag skulle maskinen også få et helt nyt navn, for at kunne gøre sig bedre på det vestlige marked.

Wii2 vil blive lanceret sent i 2012, forlyder det. Timingen i forhold til annonceringen er i øvrigt interessant, da der netop har været rygter fremme om at Nintendo planlægger en prissænkning på Wii.

Alle rygter om Wii 2
Forhåbentlig kan vi snart se ham her i gloværdig 1080p-opløsning

Nintendo har som ventet sagt, at de ikke kommenterer på rygter og spekulation. Samtidigt siger de dog også, at vi bør "stay tuned". E3 starter som skrevet den 7. juni, og ligesom de andre konsol-fabrikanter plejer Nintendo at holde et stort pressemøde i dagene før. Altså er der under to måneder til vi finder ud af hvad det drejer sig om.

Her på redaktionen kan vi dog mærke en mangel af eksklusive annonceringer til både Wii og Xbox 360, hvilket naturligvis gør os endnu mere tilbøjelige til at tro på en udskiftning uanset hvad de officielle udmeldinger lige nu er.

Hvis Wii 2 viser sig at blive kraftigere end Sony og Microsofts konsoller og bibevare Wii-kompabiliteten, så har vi noget at glæde os til. Og selv hvis den skulle vise sig kun lige at overhale disse to, skal man ikke undervurdere Nintendos evne til at sælge low-fi ved hjælp af innovation.

Hvad siger I?

Alle rygter om Wii 2
Dette Mock-up fra franske Last-gen er dog næppe som Wii 2 vil se ud. Selvom den ville stå godt til vores hoverboards her på kontoret.
Alle rygter om Wii 2Alle rygter om Wii 2
Controller med indbygget skærm og mulighed for at spille spil? Dreamcast har ikke levet forgæves. Billederne er fra wiiHDmockups.
Alle rygter om Wii 2
Og endelig den officielle udmelding på at Wii 2 / Café dukker op på E3 i år
Alle rygter om Wii 2
Endnu et mock-up, der efter nogle rygter skulle være det mest pålidelige designbud.


Indlæser mere indhold