Dansk
Gamereactor
artikler
FIFA 10

Når danskere går til bolden

Efter mange spilleres mening findes der ikke noget bedre end at score et velplaceret mål i fodboldspillet FIFA 10. Sportsgiganten EAs virtuelle udgave af fodbold er en forrygende succes.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Men hvorfor spille med tilfældige spillere, når man kan dele oplevelserne med ligesindede?

Det er indrømmet ganske enkelt ikke det store denne skribent interesserer sig for fodbold, heller ikke den digitale udgave. Til gengæld er det interessant, når der bliver lavet anderledes tiltag, der både fokuserer på spil som en social begivenhed og en interessant turnering. Derfor tog jeg en snak med Mikkel og Morten Rostved, der er nogle af hjernerne bag Dansk FIFA Liga.

Dansk FIFA Liga blev startet i august 2009 og har ifølge pressemeddelelsen "til formål at forbedre danske FIFA-spilleres oplevelser ved det populære spil fra EA Sports" med andre ord: at have det sjovt og kæmpe mod ligesindede spillere.

Søndag den 24. januar var dagen hvor Dansk FIFA ligas første en-dags turnering løb af stablen. 32 spillere havde fået tildelt hold efter lodtrækning, og klokken 12 var der kampstart. Turneringen kørte hele dagen frem til kl. 17:30, hvor finalen imellem DaLuxe og Meis91 efter en lige kamp måtte afgøres på straffespark.

Dette er en annonce:

Det lyder måske mere som en nyhed på sportsiderne i den lokale avis, end referatet af et computerspil, og det er selvfølgelig også tanken hos folkene i Dansk FIFA liga. At opstille kampe og turneringer som vi kender det fra de "rigtige" fodboldkampe.

Turneringernes kampe mellem de enkelte brugere, bliver afviklet over internettet og det er ganske gratis at bruge siden og deltage i Dansk FIFA Liga.

For at sikre lige vilkår for alle, er der sat en række fornuftige krav til blandt andet internetforbindelsen ligesom FIFA udelukkende spilles på Playstation 3. Kampene foregår igennem en række turneringer, som interesserede kan følge og tage del i på Dansk FIFA Ligas hjemmeside. Her kan man også følge med i holdopstillinger og masse andre detaljer. Selvfølgelig er der også mulighed for at lave aftaler om at spille træningskampe.

FIFA 10
Dette er en annonce:

Der er også en såkaldt oprykningsrække, hvor alle nye brugere i turneringen starter deres "karriere" i DFL-turneringen. Oprykningsrækken består af puljer af op til 10 hold, som man kender det fra serie 1. Puljerne vil rangere lige under laveste række (på nuværende tidspunkt serie 1). Rækken er indført ganske enkelt for at gøre det mere fair for alle nye brugere, da de alle vil starte på samme niveau i turneringen.

Dansk FIFA liga rummer altså FIFA-spillere på alle niveauer. Både spilleren der først lige har fået sit første FIFA-spil, og de mere etablerede spillere som den dobbelt DM-mester i FIFA Dennis Nordenbøl.

Så hvis du er bidt af en gal fodbold, og vil have mere ud af dine FIFA-kampe, var det måske en ide at kigge forbi Dansk FIFA Liga.

FIFA 10FIFA 10FIFA 10FIFA 10

Relaterede tekster

FIFA 10Score

FIFA 10

ANMELDELSE. Skrevet af David Skovly (Gamereactor Norge)

Verdens største sport er tilbage i digital form. Årets fodboldfest er en mere fleksible og dynamisk oplevelse...

6
Når danskere går til bolden

Når danskere går til bolden

ARTIKEL. Skrevet af Lee West

Vi kigger på Dansk FIFA Liga, et solidt initiativ, der tager EAs fodboldspil til et helt nyt niveau. Formatet er PlayStation 3, og næste sæson er lige om hjørnet...



Indlæser mere indhold