Dansk
Gamereactor
artikler

10 troværdige E3-rygter

Der er masser af rygter og spekulationer forud for årets E3-messe i Los Angles. Jonas Mäki har samlet de ti mest sandsynlige i en spændende artikel...

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Alle snakker, der hviskes og spekuleres - og op til årets E3-messe i Los Angeles, er der masser af spilrygter i omløb. Mange af rygterne er højst usandsynlige, f.eks. rygtet om at opfølgeren til PlayStation 3 vises frem i år eller at Microsoft køber Electronic Arts, men andre virker betydelig mere ægte. Ja, for ikke at sige decideret troværdige. Så troværdige, at jeg faktisk tror på dem.

Og her snakker jeg ikke om rygterne, der går på at Microsoft viser Halo 3: ODST frem eller at Ubisoft vil fremvise Assassin's Ceed 2. Eller for den sags skyld, at Sony i en eller anden form, viser Gran Turismo 5 frem. Det er ting jeg forventer, og det gør alle andre også. Nej, den slags er ligesom det eneste rigtige at gøre, når mange af spillene står til udgivelse i år. Det jeg snakker om er de større rygter, der endnu ikke er bekræftet nogen steder, men som alligevel både er meget spændende og ikke mindst troværdige.

Nedenstående er rygter jeg ganske enkelt tror har en vis sandhed i sig, og det er selvom de er opstået på det anonyme Internet, hvor alle har en stemme. Og er ikke mindst syv af disse bekræftet ved årets E3-messe i Los Angeles, så vil jeg blive meget overrasket:

10 troværdige E3-rygter
Dette er en annonce:

10. EA-snowboards (EA) - Det føles som århundreder siden Electronic Arts sidst lancerede et SSX-spil og efterlod hele snowboard-scenen i kølvandet. Måske har de manglende spil været et udtryk for, at snowboardning ikke er så varmt et spilemne, som det tidligere har været eller også har SSX-holdet bare ikke kunnet tæmme en ordentlig fortsættelse af konceptet (noget der går rygter om) men taget i betragtning, hvor solidt EA har sat sig på markedet med Skate-serien, så virker det mere end normalt sandsynligt, at firmaet endnu engang giver sig i kast med enten en simulationsbaseret omgang snowboarding eller en mere løssluppen af slagsen, som f.eks. SSX. Uanset hvad, så regner jeg med at se en eller anden form for snowboarding i år fra EA.

10 troværdige E3-rygter

9. Metal Gear Solid 4 til Xbox 360 (Konami) - Rygtet startede stort set samtidig som Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots første gang blev vist frem, og sidenhen har der med jævne mellemrum været snakket i krogene om en Xbox 360-version af spillet. Jeg har tidligere sagt at jeg tror det er på vej, og det tror jeg såmænd stadig. Det seneste rygte, der i øjeblikket render gennem rygtemøllen går på, at Konami er i gang med en eksklusiv Xbox 360-version i en deluxe-udgave. En af den slags, der indeholder en masse ekstra krims krams. Og kigger man på det udefra, så virker det overordentligt sandsynligt at Konamis spil, vil kunne sælge i millioner og atter millioner af eksemplarer på Xbox 360. Spørgsmålet er blot hvor længe Sonys tidseksklusivitet holder. Er det et år? Det er jo den normale standard. Hvis det er tilfældet, så regner jeg med at Microsoft siger noget på deres pressekonference i juni - og jeg er ret sikker på, at Konami ikke har det mindste mod penge.

10 troværdige E3-rygter
Dette er en annonce:

8. Star Wars: Battlefront III (Lucas Arts) - Det er ved at være tiden til det. Det har jeg faktisk ment i nogle år nu. Star Wars: Battlefront var før udgivelsen af Star Wars: The Force Unleashed, det mest solgte Star Wars-spil og derfor er en opfølger selvskrevet. Vi ved nu med sikkerhed, at Free Radical på et tidspunkt arbejde på Star Wars: Battlefront III og at de var nødt til at forlade projektet, da Lucas Arts på et tidspunkt så sig om efter en anden udvikler. Derfor tror jeg også at årets E3 bliver stedet, hvor firmaet endelig annoncerer det tredje spil i Star Wars: Battlefront-serien. Det er klart, at den nye udvikler ikke har haft al den tid i verden de kunne have brug for, men forhåbentlig har man kunnet redde rester af Free Radicals kode, og jeg er ret sikker på, at vi kommer til at se noget til spillet ved messen om knap tre uger.

10 troværdige E3-rygter

7. Twisted Metal (Sony) - David Jaffe har tidligere snakket om Twisted Metal til PlayStation 3, og da han forleden offentliggjorde et billede af ham selv, havde han utydeliggjort en masse informationer på billedet. En eller anden glad spilfan, kastede sig som en anden CSI-ekspert over at finde frem til, hvad det præcis var, at Jaffe havde udvisket, og han kom frem til, at det handlede om et spil med biler, der skulle opleves som en actionfilm. Getaway? Næppe, det er under udvikling i Europa og Jaffe har tidligere kun snakket om Twisted Metal. Og desuden forlod han jo netop God of War-holdet, for at lave noget andet. Nej, jeg tror den er god nok Twisted Metal er på vej til PlayStation 3. Det afsløres på E3, bare vent og se.

10 troværdige E3-rygter

6. Perfect Dark 2 (Microsoft) - Der findes ikke så meget som et billede eller et par ord, der kan underbygge rygtet, men alligevel virker det troværdigt, fordi det i den grad giver mening. Perfect Dark skulle angiveligt lande på Xbox Live Arcade i den nærmeste fremtid. Dertil kommer, at det meste af holdet bag spillet, stadig arbejder hos Rare, så småændringer og tilføjelser til det klassiske N64-spil er i den grad en mulighed. Og selvom Perfect Dark Zero klarede sig betydeligt bedre end hvad mange af os troede, så tror jeg ikke, at Rare vil forsætte med Zero-projektet. Nej, mine penge lægger jeg i stedet på en total Perfect Dark-genfortolkning med en masse ekstra ting, og hvis ikke det, så en fuldblods toer, altså Perfect Dark 2. Microsoft har jo også tidligere kommenteret på Killzone 2-spillet og samtidig sagt, at de har minsandten spil under udvikling, der er endnu flottere end Guerrillas actionepos, og jeg tror helt bestemt at Perfect Dark kunne være et af de spil.

10 troværdige E3-rygter

5. Massive Action Game-beta (Sony) - PlayStation 3 er ikke helt ufortjent blevet kaldt for Delaystation 3. Det er f.eks. ikke usandt, at flere af de spil, der blev vist frem tilbage i 2005, stadig ikke er på markedet den dag i dag. MAG: Massive Action Game er et af de spil, der blev vist frem på sidste års E3-messe og som den siden har været meget stille omkring. Det må med andre ord, blive en af hovedretterne ved årets fremvisning. Personligt tror jeg dog at Sony går endnu længere og påbegynder en beta-test af spillet, der bliver tilgængelig for alle PS3-ejere. På den måde, er der ingen sure miner, når Sony endnu engang bruger en del af deres pressekonference, på at snakke om et spil, som allerede er annonceret.

10 troværdige E3-rygter

4. Splinter Cell: Conviction (Ubisoft) - Spillet der forsvandt! Det dukkede op i 2006, da Ubisoft blev tappet for informationer på en lukket FTP, for kort derefter at blive annonceret af den franske gigant. Herefter kom der masser af informationer omkring spillet, en del spiljournalister skrev endda beta-tests (her i blandt os) og der fandtes endda officielle trailers med gameplay. Og så forsvandt det. Totalt. Men til E3 2009 er det helt sikkert tilbage i rampelyset - og det er på tide at gamle Sam Fisher og hans dyre eksklusive spil (som Microsoft sikkert har betalt i dyre domme for) Spillet er givetvis en del anderledes end vi sidst så det, og E3 bliver sikkert stedet, hvor vi får set, hvad der er sket med projektet de seneste to år.

10 troværdige E3-rygter

3. Xbox Flow (Microsoft) - Microsoft er uden tvivl lækagernes mester. De af jer med en god hukommelse, kan sikkert huske, hvordan designet af Xbox 360 allerede kunne ses på nettet, inden Microsoft viste det frem på MTV. Selv lækager om vigtigt tilbehør til maskinen, er gennem tiderne sivet ud til forbrugerne. Det seneste eksempel er Xbox Flow. Et højteknologisk kamera, der gør hele din krop til et joypad og som ifølge rygerne, skulle kunne måle selv mindre bevægelser af dine fingre. Regn med at det kommer og at Microsoft har deres øje på casual-markedet. Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om at det er en storsatsning fra Microsofts side og at det fylder meget på årets E3-pressekonference.

10 troværdige E3-rygter

2. Pikmin 3 (Nintendo) - Shigeru Miyamoto har i et interview indrømmet, at udviklingen af Pikmin 3 er i gang hos Nintendo. Det er jo også helt tydeligt, at Nintendo godt kan lide opfølgere og at folk stadig husker Pikmin, fordi Nintendo har sluppet Pikmin 2 til Wii. E3 bliver med stor sikkerhed stedet, hvor vi kommer til at høre alt om treeren, og jeg tror godt vi kan forberede os på fede spilmæssige nyheder som multiplayer online og sikkert en eller anden understøttelse af Wii Motion Plus. Det er helt sikkert ikke det eneste Nintendo har klar, men det er godt at firmaet, modsat andre, faktisk kan holde på deres hemmeligheder.

10 troværdige E3-rygter

1. Ny PSP-enhed (Sony) - Nej, det er ikke svært at sætte en nye PSP på førstepladsen. PSP'en er nu omtrent fem år gammel, og følger man den normale udvikling, så er det ved at være tid til et hardwareskifte. Sony kommer med stor sandsynlighed til at fremvise en ny PSP, helt sikkert uden UMB-port, med en trykfølsom skærm, et radikalt anderledes design og forhåbentlig indbygget gyro. Spillene henter man hjem direkte fra PSN eller også køber man dem som koder i butikkerne, hvorefter de låses op. PSP er igen en brand varm sag, og selvom konsollen måske indeholder de samme ting som den oprindelige PSP, så kan den produceres langt billigere nu og samtidig føles frisk og ny. Og jeg regner absolut med at vi ser den om et par uger.



Indlæser mere indhold