Dansk
Gamereactor
artikler
World of Warcraft: Classic

Vi fejrede Warcraft-serien med Blizzard i Californien

Vi tog hele vejen til Warcraft Summit i Irvine, Californien for at fejre serien, og også spille World of Warcraft: Classic.ds

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Warcraft-serien må siges at have eksisteret omkring os i lang, lang tid efterhånden. Faktisk er mange af os vokset op med serien, og er blevet til de spilentusiaster vi er i da takket være de adskillige kapitler, der startede med det første spil for 25 år siden. Det ønsker Blizzard, forståeligt nok, at fejre, og det betyder at en masse nyt Warcraft-indhold er på vej til seriens fans.

I den forbindelse blev vi inviteret med til en begivenhed ved navn Warcraft Summit i Irvine, Californien, for at høre mere om hvilke tiltag Warcraft-fans verden over kan se frem til. Vi fik mulighed for at stifte bekendtskab med tre af disse, tre nye, store udgivelser i Warcraft-universet. Desuden snakkede vi med udviklere, kiggede på lækkert merchandise og meget, meget mere.

World of Warcraft: Classic
World of Warcraft: Classic
Dette er en annonce:

Hvem kan glemme Blizzards J. Allen Bracks berømte "You think you you do, but you don't"-kommentar, da en fan spurgte om hvorvidt en Classic-server i World of Warcraft ville være en mulighed. Det er dog lang tid siden, og dengang var det ikke noget studiet kiggede nærmere på. Det betød dog ikke at fans ikke aktivt spurgte efter det, og de formåede sågar at få deres ønske opfyldt takket være specialkonstruerede fanservere. Disse var dog ikke helt legitime, og blev lukket en efter en, og selvom de fleste forventede at dette ville lede til en officiel afsløring, så kom det stadig bag på mange da World of Warcraft: Classic så blev afsløret under Blizzcon.

Det var dog helt tilbage i 2017, og ventetiden har været lang. Dog er det forståetligt nok, at når man aktivt skal fjerne udviklinger fra de sidste mange år, så skal man være sikker på at det der er tilbage virker efter hensigten. Dog giver det os stadig kuldegysninger at se traileren igen, og huske på hvordan det føltes at se de originale sekvenser rulle henover skærmen når man startede World of Warcraft op for første gang for mange, mange år siden.

Nogle synes måske ikke at en klassisk server til et 15-år gammelt spil er synderligt spændende, men dette er ikke bare en tidsmaskine. World of Warcraft: Classic, som vil køre på samme abonnementsbasis som Battle for Azeroth lige nu gør, er ændret en smule, og det ser bedre ud end nogensinde før. Her taler vi dog ikke om grafikken, eller mekanikkerne i virkeligheden, men mere hvordan hele oplevelsen flyder.

World of Warcraft: Classic
Dette er en annonce:
World of Warcraft: Classic

Vi fik en snak med Ion Hazzikostas og Calia Shie ved Warcraft Summit, og de forklarede begge hvordan de hurtigt besluttede sig for at bare små ændringer i grundkonceptet samt tilføjelsen af nyt indhold var fuldstændig udelukket. Det er meget tydeligt at de har tilgået denne proces på ganske puritansk vis - at Classic betyder det du husker, og ikke meget mere udover en bedre launcher, mere flydende teknisk fremstilling og alt det der. Vi er faktisk enige. Dette er en old-school oplevelse.

Classic vil betyde forskellige ting for forskellige spillere. For de erfarne bliver det en nostalgisk, følelsesladet tur ned af "memory lane", tilbage til der hvor det for mange (inklusiv chefredaktør Magnus Groth) startede. Desuden er det også en måde hvorpå potentielt nye spillere kan se hvordan det hele så ud engang, for så at sætte bedre pris på de mere moderne tilføjelser som senere udvidelser har leveret. Nogle ønsker ikke at blive "boostet" direkte til et højt niveau, for dermed at undgå den lange, brogede historie der har ledt hertil, og med Classic får du netop denne.

World of Warcraft: ClassicWorld of Warcraft: ClassicWorld of Warcraft: ClassicWorld of Warcraft: Classic
World of Warcraft: Classic

Efter at have spillet Classic i et par timer, så flyder det både over med ord, der kæmper med at beskrive hvilken sær følelse det giver en at vende tilbage til Azeroth i denne tilstand, men samtidig må vi også erkende, at dem der er interesserede i at spille dette nok allerede har bestemt sig for mange år siden. Hvad mere er der at sige, end at dette er præcis det du leder efter?

Selve Summit-begivenheden var mærkværdigt let på egentlige nyheder, udover naturligvis at World of Warcraft: Classic ankommer d. 27 august, og at en beta er i fuld gang lige nu. Du tænker nok; "hvad med Warcraft III: Reforged?", og det gjorde vi også. Blizzard ønskede dog hverken at tale om dette eller seriens fremtid, men vi dog at Reforged står til at ankomme senere på året, og at også dette vil have en beta.

Du kan se på billederne i denne artikel hvor meget kærlighed til Warcraft-universet Blizzard har, men noget kunne tyde på at de ikke er helt parate til at tale om seriens fremtid endnu, og om hvorvidt de har i sinde at udvikle nyt indhold.

Relaterede tekster



Indlæser mere indhold