Dansk
Gamereactor
artikler

Gamereactor debatterer: Hvad skal du spille i juleferien?

Ho-ho-hold nu op hvor er der mange spil at se til.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Okay, så måske er formatet ikke det mest oplagte til at stille sådan et spørgsmål, men jeg lader nysgerrigheden råde alligevel. Efteråret er som bekendt en travl tid, præget af studiestart, dagslysets indskrænkning, mørkedepressioner, horisontløst hverdagsslid... og selvfølgelig en frygtelig masse nye spil, afstedsendt i et ubønhørligt udgivelsestempo. Mange når noget, men ingen når alt, og de hyppige spiludgivelser kan ofte virke som en delikat balancegang mellem tid, lyst og økonomi. Men i dag lægger vi faktisk efteråret bag os. Kalenderen, hvis man tør stole på sådanne kortlægninger af solens (og månens) bane, skriver nemlig den 1. december! Forude venter julen, med dens aggressive fordring om sanseløst overforbrug og medisterinduceret mavekneb.

Men midt i al galskaben - et sted mellem det oprevne (afrevne?) pakkepapir, det sukkersygelige slikkerads, og stanken af indtørret gran - finder vi, forhåbentligt, også tiden og rummet til at spille lidt. Det kunne jeg i hvert fald ønske for dig, kære læser, hvad end du agter at tilbringe julen i familiens skød eller på et ensommeligt og utilstrækkeligt belyst kollegieværelse. Der var også mange andre, mere noble ting jeg kunne ønske for dig. En oplevelse af meningsfuldt samvær med dem du holder af. Nogen af holde af, i det hele taget. Fred på jorden. Den slags. Alt det må du tænke dig til, for lige nu sidder du på Gamereactor, og her snakker vi altså mest om spil, okay?

Så lad mig høre hvad du gerne vil spille i juleferien! Jeg kan starte med mig selv. Efteråret har som sagt været en travl periode, og der er flere store titler som er gået min næse forbi. For mig har efteråret 2018, sammenlignet med tidligere, faktisk ikke været helt så rigt på attraktive titler og flere af dem har jeg faktisk haft den (blandede) fornøjelse af at spille i anmelderøjemed. Men der er selvfølgelig afvigere og den største er uden tvivl Red Dead Redemption 2. Mange af jer har sikkert allerede tyndslidt Rockstars seneste western (og jeres aldrende konsollers kølepasta), men jeg er faktisk ikke nået længere end til at smide installationsdisken i drevet.

Et andet spil som jeg glæder mig til at kaste mig over, er faktisk ikke udkommet endnu: Super Smash Bros. Ultimate bliver udgivet lige om snart og jeg glæder mig som et lille barn. Det kan jeg sige med en vis overbevisning da jeg faktisk har prøvet at være et barn, for mange år (jeg blev født da jeg var ganske ung) og allerede dengang var jeg fyr og flamme for Nintendos farverige og diskret selvprisende tænk-og-slå-fjenden-ud-af-kassen kampspil. Mængden af figurer fra Pokémon, Mario eller Fire Emblem har efterhånden nået kritisk masse, men jeg glæder mig til at give dem alle sammen, især Snake, en ordentlig svingom.

Dette er en annonce:

Jeg ved ikke om jeg kan få lokket familien med til et slag Smash, men måske har jeg mere held med Overcooked 2. Det udkom, hvad, i august. Tror jeg. Jeg var svært begejstret for det første spil, men 2'eren lyder som en overlagt og åbenlys forbedring på nærmest alle leder og kanter. Jeg synes generelt ikke at det er nemt at få det, øh, analoge folkefærd til at prøve kræfter med computerspil, men jeg tror Overcooked 2 har hvad der skal til. Om ikke andet agter jeg at sælge det til familien som 'Gordon Ramsay Simulator'. Vi kan alle sammen have brug for at bande og svovle af vores medmennesker. Måske kan det digitale køkkenarbejde have en terapeutisk rolle, efter alt det kaos som altid udspiller sig under forberedelsen til julemiddagen...

Det var tre spil som jeg selv håber på at bruge lidt tid på og med i juleferien. Hvad med dig, jer, eder alle? Hvad skal du spille i juleferien?



Indlæser mere indhold