Dansk
Gamereactor
artikler
Snipperclips: Cut it out, together!

Game of the Year 2017 - Bedste Lokale Multiplayer

Spil kan vi nyde alene, men vi kan også nyde dem sammen på sofaen. Men hvilke egner sig bedst? Ja, det kan du finde ud af her.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Så er Game of the Year i gang, og vi har en række spændende kategorier at få afgjort imellem nu og nytårsdag, og du vil hver dag kunne læse om en ny vinder, samt de tre opløbere der var lige ved at tage sejren. Er du i tvivl om hvordan vi har fundet frem til årets vindere, så kan du læse mere om proceduren samt filosofien bag afstemningen lige her.

Vinder: Snipperclips: Cut it out, together!:
På mange måder er Snipperclips: Cut it out, together! lidt af en underdog i en Game of the Year-kåring som denne. Godt nok udkom spillet sammen med Nintendo Switch, og blev ganske vist profileret som værende en relativt stor titel på daværende tidspunkt. Når det så er sagt, så druknede spillet en kende i al den kærlighed og opmærksomhed som The Legend of Zelda: Breath of the Wild blev genstand for, og det med rette. Derfor er vi ganske stolte af at kunne præsentere SFB Games' som det bedste lokale multiplayer-spil i år, for til trods for at det måske er smuttet under radaren for mange, så er Snipperclips: Cut it out, together! en designmæssig triumf, og burde være fast inventar for enhver Switch-ejer, og ikke bare det, det er et spil der perfekt beviser Switch-konsollens værd. Snipperclips: Cut it out, together! er ikke bare blandt de allerbedste titler på Switch, det er også et af de spil der på effektiv vis kan demonstrere præcis hvorfor konsollens koncept fungerer. Hvorimod andre spil måske lægger sig kraftigt op ad at skulle opleves med en ven, så fungerer Snipperclips kun kooperativt, det er hele pointen at I sammen sidder og klipper figurer i hinandens karakterer for at tilpasse hinanden til det givne puslespil I står overfor. Faktisk er hele ideen med spillet, at I sammen laver hinanden til "nøgler", der skal løse opgaven foran jer.

Og disse puslespil er ganske geniale for at sige det mildt. De er både forbundne af visse designmæssige regler, der gør dem lette at forstå. men de er samtidig vidt forskellige, og udfordrer spillernes koordination og kløgt fra start til slut. Snipperclips løber aldrig tør for ideer, selv ikke med en række verdener og ret mange puslespil. Det når aldrig at blive trægt, og det siger også noget om udviklernes evne til at lade sig begrænse - ikke at tilbyde 1000 baner bare fordi man sidder på en idémæssig guldmine, men at skære fedtet fra oplevelsen - så kun det bedste bliver tilbage.

Snipperclips: Cut it out, together! er et "lille" spil, men det er samtidig en af de mest sammenhængende, underholdende og helt igennem charmerende spiloplevelser vi har haft i år, og selvom Nintendo naturligvis har kørt på med den ene store spillancering efter den anden i 2017, så er det i sandhed værd at gå tilbage og opleve denne lille perle sammen med en ven.

Dette er en annonce:
Snipperclips: Cut it out, together!

Runner-up: Tekken 7
At have kampspil på listen over de stærkeste lokale multiplayer-spil er næsten forventet, og vi ønsker naturligvis ikke at undergrave traditionerne. Derfor var Tekken 7 ganske tæt på at tage sejren i år, men spillet har måtte nøjes med et lille klap på skulderen. Tekken-serien vendte nemlig tilbage med et syvende kapitel efter en lang pause, og spillet var en stor succes fra start af. En sammenhængende, karikeret kampagne, stærke og distinkte karakterer, en fantastisk balance online og meningsfulde mekaniske tilføjelser har alle gjort, at serien er vendt tilbage med et brag. Netop de nye tilføjelser, såsom Rage Drive og Rage Arts har gjort spillet mere dynamisk og filmisk at betragte, og selvom det kræver lidt træning at kunne få ordentligt styr på de enkelte mekanikker, så er det svært at forestille sig en bedre aften, end du og vennerne der sidder og udkæmper et mesterskab i Tekken 7.

Runner-up: Cuphead
Det er let at lade sig forføre af Cupheads smukke grafik. Faktisk er det præcis det de fleste af os gjorde, når spillet dukkede op ved diverse messer eller på pressekonferencer, og det er nu ikke så mærkeligt, når nu det er så gudesmukt. Men Cuphead er en dualistisk spiloplevelse for at sige det mildt, og den pæne 1930'er-inspirerede tegneseriegrafik pardannes med en relativt høj sværhedsgrad. Selvom det naturligvis er muligt at træne, og blive bedre til at besejre spillets svære bosser, så kan man jo også bare få hjælp af en ven. Tilføjes en ekstra spiller dukker Mugman nemlig op for at assistere Cuphead, og netop fordi spillet er ganske udfordrende, så hjælpes oplevelsen kolossalt på vej at få lidt selskab, så I sammen kan hjælpes ad med at lægge den ene boss efter den anden ned. Godt nok er mekanikkerne måske ikke særligt sat op til kooperativt spil, men andre gang skal der ikke meget mere til end at give brugerne muligheden, og så bare lave et udfordrende veldesignet spil. Sådan forholder det sig med Cuphead, og derfor er det at finde på vores liste.

Runner-up: Mario Kart 8 Deluxe
Hvorimod The Legend of Zelda: Breath of the Wild klart var den Nintendo-titel der blev genstand for mest opmærksomhed omkring Switch-lanceringen, så beviser spillet ikke ligefrem hvorfor Switch-konsollen er så perfekt til lokal multiplayer. Men bare én måned efter lanceringen af maskinen slog Nintendo tilbage med udgivelsen af Mario Kart 8 Deluxe, en slags Game of the Year-udgave af Wii U-klassikeren, der så sandelig formåede at give Switch-ejere muligheden for at invitere mange spillere ad gangen - takket været de smarte Joy-Cons. Spillet er, seriens tradition tro, perfekt til lokal multiplayer, og er tydeligvis balanceret på en sådan måde så det understøtter lokal multiplayer på mest underholdende vis. Der findes ikke mange spil der kan levere en bedre lokale multiplayer-oplevelse på sofaen end Mario Kart 8 Deluxe.

Dette er en annonce:

Relaterede tekster



Indlæser mere indhold