Dansk
Gamereactor
artikler
South Park: Phone Destroyer

Fire favoritspil på iPad Pro

Switch-konsollen har måske sat gang i de mobile platforme, men Magnus viser her at der er masser af fede og billige spil at hente på iPad.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Nintendo Switch har haft en altoverskyggende påvirkning på hele spilbranchen, så meget er sikkert. Ikke bare er Nintendos konsol uhyre succesfuld, og bliver praktisk talt flået ned af butikshylderne, den har også sat gang i selve interessen for mobile platforme, om ikke andet for gamere der normalt ønsker at sidde foran fjernsynet eller computerskærmen og nyde medrivende spiloplevelser. Naturligvis er 3DS, Vita og selvfølgelig iOS- og Android-enheder i forvejen populære platforme, men Switch-konsollen lover os en konsoloplevelse på farten, og denne hellige gral lader til at være tættere på og mere håndgribelig end nogensinde før.

Med denne interesse i mente er det dog værd at pointere, at hvor Switch-konsollen naturligvis kan nyde godt af Nintendos egen software, så er der en anden platform der nærmest bedre indfanger alle glæderne ved en storslået, medrivende mobil spiloplevelse, og den hedder Ipad Pro. Og før du himler med øjnene og pointerer at knapperne mangler før at Apples elskede tablet kan anses som en reel konkurrent til Switch, så husk på, at der findes et hav af eksklusive titler, en solid, alsidig og kraftig processor de kan køre på, og en knivskarp skærm at vise dem på. Det er med andre ord de perfekte forhold for gamere, og i anledning af denne fornyede interesse i "gaming on the go", tænkte vi at vi ville kigge nærmere på fem solide spil, der ser knivskarpe ud på iPad Pro, og som gamere vil finde interesse i.

Lad os uden videre fanfare begive os ind i AppStore, og finde en række spil til en brøkdel af de normale konsolpriser, men som kan levere mindst lige så meget underholdning på en silkeblød Retina-skærm.

South Park: Phone Destroyer
Dette er en annonce:

South Park: Phone Destroyer
Vi begynder med South Park, et spil der udkom på iPad (og iPhone) uden videre fanfare, fordi det stod i skyggen af en større South Park: The Fractured but Whole-præsentation ved E3. Det betyder dog heldigvis ikke at spillet ikke er ganske fremragende, for det er det, og mere til. I stedet for at komme direkte fra South Park-studiet og Ubisofts interne hold, kommer Phone Destroyer fra Red Lynx, et studie i Ubisofts portefolie der er vant til udelukkende at supplere. Hvorimod man skulle tro at denne tendens fortsætter, siden de "bare" er blevet gjort ansvarlige for en mobiltitel, så er ambitionsniveauet skyhøjt, og South Park: Phone Destroyer ligger sig lunt i svinget på de to andre spil baseret på den populære serie, der har vundet gamernes kollektive hjerte.

Faktisk har spillet stemmeskuespil fra Trey Parker og Matt Stone, og indeholder samme naturtro animation som konsolspillene. Ydermere, så er sågar historien og hele opsætningen også en forlængelse af de to spil. Drengene er færdige med at lege fantasy, som i South Park: The Stick of Truth, men er ikke helt parate til superhelte i South Park: The Fractured but Whole, og derfor tager de fat på en leg de introducerede i episoden The Last of the Meheecans, nemlig grænsepatrulje/cowboys mod mexicanere/indianere. Spillet er en afart af en deckbuilder, hvor du tilegner dig nye kort og opgradere eksisterende kort, og derudover indgår du i fede kampe, enten imod en kunstig intelligens eller en anden spiller, hvor du så spiller disse kort ud. Kortene manifesterer sig som karakterer på banen, og her handler det om at spille de rigtige kort på de rigtige tidspunkter.

Den knivskarpe og farverige grafik tager sig særligt godt ud på iPad Pro, og elsker man Stick of Truth finder du samme humor, samme skarpe gameplay og samme udseende som på konsollerne.

South Park: Phone Destroyer
Dette er en annonce:

FTL: Faster Than Light
Det er svært at sammensætte en liste over spil der gør sig godt på en trykfølsom skærm uden at nævne FTL: Faster Than Light. Spillet startede trods alt sit liv på PC via Steam, hvor det høstede den ene perfekte anmeldelse efter den anden, og derigennem, på en bøje af goodwill, red FTL igennem branchen, og er sidenhen kommet til et hav af andre platforme, og naturligvis sikret udvikleren stor succes. Men til trods for at spillet selvfølgelig gør sig glimrende med enten en controller eller en mus i hånden, så vil vi argumentere for at FTL faktisk gør sig allerbedst på en iPad, og derigennem en stor iPad Pro.

Med iPad Pro introducerer Apple nemlig en gigantisk skærmstørrelse, og sidder du med den i hånden giver skærmen dig et knivskarpt taktisk overblik, der absolut er nødvendigt i et spil som FTL: Faster Than Light, hvor lynhurtige taktiske beslutninger er altafgørende for dit rumskibs overlevelse.

I FTL designer du dit eget rumskib, opretter dit eget crew og takler derefter en række tilfældigt genererede opgaver, og der melder sig hele tiden nye problemer for hver gang du hopper fra ét sted i det store verdensrum til et andet. Hvorimod målet og opsætningen er ganske simpel, er mængden af mekanikker og værdier du skal holde øje med ikke noget at kimse af, så derfor er overblik, og evnen til at kunne have flere bolde i luften samtidig, ganske altafgørende for din overlevelse. Dør du, ja så må du starte helt forfra.

South Park: Phone Destroyer

Fire Emblem Heroes
Det er egentlig sjovt at tænke på, at for ikke synderligt lang tid siden, så var det store trækplaster ved Nintendos platforme, at de eksklusivt udviklede software til dem og kun dem. Sådan er det ikke længere, og det er nu muligt at hente Nintendo-spil på en iPad Pro. Der er et hav af titler på vej, og indtil videre har vi to rigtige spil, nemlig Super Mario Run og Fire Emblem Heroes. Hvorimod det førstnævnte er ganske fint i en begrænset periode, så ender det ikke helt med at have samme dybde som en seriøs gamer ønsker, så derfor har vi valgt det mere subtile valg, Fire Emblem Heroes, der bringer Fire Emblem-seriens nok så kendte dybde og identitet til iPad.

Først og fremmest er det værd at pointere, at Fire Emblem Heroes faktisk ikke indeholder de karakteristiske historier. I stedet tager du rundt til forskellige kongeriger og besejrer deres fineste krigere, og dermed kan du rekruttere dem til din side. I stedet får du en ganske glimrende mobilversion af seriens feltbaserede kampsystem, som godt nok ikke helt tilbyder samme dybde som nogle af seriens hovedkapitler, men fortsat er strategisk, taktisk og virkelig godt skåret.

Samtidig indeholder spillet lige præcis den anime-stil som serien er kendt for, og det er en af de vigtigste aspekter. Det ligner et ordentligt Fire Emblem-spil, og i forhold til kampsystemet, og det er "opdrætte" nye krigere får det også til at føles som et.

South Park: Phone Destroyer

Device 6
Og vi slutter med en favorit, for Device 6 er ikke bare et fantastisk spil på egen hånd, det var faktisk blandt de allerbedste spil udgivet nogen platform det år, og det er ganske simpelt hvorfor. Ser du, Device 6 tager den interaktive novelle, et format der har eksisteret i mange, mange år, og benytter moderne teknologi til at give dig en ganske særlige historie. Alle teknologiske landevendinger såsom en skærm der fungerer både horisontalt og vertikalt, gyroskop, multi-touch, knivskarpe farver, alle disse elementer benyttes udelukkende til at gøre denne historie mere medrivende.

I Device 6 skal du læse, og alt imens du læser, så arbejdes der i baggrunden med lyddesign, små vinduer med skræmmende billeder og spændende puslespil. Det hele kombineres i en interaktiv fortælling om en person der vågner et mystisk sted, og det udvikler sig på en sådan en interessant måde, at det er overraskende at Hollywood endnu ikke har taget fat i forfatteren for at sikre en aftale.

At sidde med Device 6 på en stor skærm, som på iPad Pro, er ligesom selv at deltage i en storslået kriminalroman, og kan anbefales til alle med hang til gode historier med masser af mystik.

South Park: Phone Destroyer

Og her er de fire spil som vi kraftigt anbefaler at du kigger nærmere på, skulle du finde dig selv med lidt tid til overs og en iPad i skødet. Switch-konsollen har måske sat yderligere gang i bevågenheden omkring det at spille store, konsolspil på farten, og selvom Nintendos indhold er lokkende, ville vi argumentere for at udvalget og kvaliteten af hardwaren gør at en tablet såsom en iPad Pro er det oplagt valg.

Og så er der kun tilbage at spørge, hvilke spil synes du bør være på denne liste?

Relaterede tekster



Indlæser mere indhold