Dansk
Gamereactor
artikler
Persona 5

Persona 5: 10 gode råd til nye spillere

Persona-serien har en lang historie bag sig. Hvis du beslutter dig for at springe på ved spil 5, er der her 10 gode råd, der kan hjælpe dig i begyndelsen.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ
HQ

Skræmmer 5-tallet i titlen dig væk fra at prøve et af årets bedste spil? Det behøver det ikke. Persona 5 er sin egen lukkende historie og fungerer fremragende som begyndelsen for nye spillere. Der er dog stadig mange aspekter, som gamle fans finder naturligt, men som nye spillere måske ikke ved. Derfor vil jeg forsøge at hjælpe jer en smule.

Hver dag i Persona 5 er en beslutning. Skal man tage masken på og hoppe ind i Metaverse? Skal man hænge ud med venner (og hvis ja, hvem?)? Skal man læse lektier eller bare passe sit job? Tager du et valg, fravælger du samtidig de andre muligheder. Her er 10 gode råd, der kan hjælpe dig med de valg i begyndelsen.

Persona 5
Dette er en annonce:

1. Sig "ja" til at være online

Når du tænder Persona 5, vil spillet spørge dig, om du vil spille online. Svar ja! Onlinedelen er en stor hjælp ved udvalgte tidspunkter: stiller læreren dig et spørgsmål, kan du se, hvad andre spillere har svaret (som en form for "Spørg publikum" i Hvem vil være millionær). Og lærene kan finde på at spørge ind til japansk grammatik, hvor en hjælpende hånd kan være utrolig værdsat... med mindre du allerede er ekspert i kanji-måden at skrive ravn.
Husk dog, at du ikke kan spørge om hjælp til eksamen, så du må hellere huske svaret. Og spørgsmålet.

Du kan også bruge netværket til at se, hvad andre spillere har gjort på din nuværende dag. Det kan være en god indikator for, hvad du måske bør gøre, hvis du har svært ved at vælge. Jeg vil dog anbefale ikke at bruge denne funktion for ofte. Persona 5 handler om din historie - ikke om at gentage hvad andre har gjort før dig.

Persona 5
Dette er en annonce:

2. Lad vejret hjælpe i beslutningen

Findes der noget værre end at læse lektier, når solen skinner? Eller at sidde i et overfyldt badehus? Nej, vel! Og det ved udviklerne godt. Derfor lærer du lidt ekstra, hvis du læser, når det regner. Og du får lidt ekstra Charm, hvis du går i badehus, når det regner, da folk ikke gider gå gennem uvejret. Endelig kan du sidde for dig selv og nyde det varme vand. Og det er ikke kun regnen der bringer fordele og ulemper med sig: hedebølger kan have effekt på monstrene i Metaverse og monsunregn kan skabe så meget larm, at det kan have den omvendte effekt for din koncentration. Så husk at kigge ud af vinduet før du beslutter dig for, hvad du skal lave efter skole.

Persona 5

3. Giv din blomst næringsstoffer

At læse giver dig Knowledge, at deltage i medicinske forsøg giver dig Guts og at lave infiltration tools på værelset giver dig Proficiency. Men du bruger tid på dem alle sammen. At give din plante næringsstoffer, inden du går i seng, giver dig Kindness, og du bruger ikke tid på det. I et spil hvor alt det du laver, stjæler timer af dagen, kan en gratis mængde Kindness gøre en forskel. Desuden er der to blomsterbutikker i Tokyo: en i Shibuya og en i Shinjuku. Brug blomsterbutikken i Shinjuku når du har mulighed for det, og køb de dyreste næringstoffer, da de giver dig den største mængde Kindness. Hvis bare det virkede sådan i virkeligheden... så havde flere blomster sikkert overlevet på kontoret.

Persona 5

4. Hæng ud med vennerne

I andre JRPG-spil er vi trænet til udelukkende at blive stærkere gennem kampe. I Persona 5 er kampe blot den ene metode. Og selv om det stadig er vigtigt at kæmpe mod monstre og blive fysisk stærkere, er det endnu vigtigere at hænge ud med vennerne. Det bringer, de største fordele. Et godt venskab til Yuuki Mishima giver de holdkammerater, du ikke har med i kampen, lige så meget exp, som havde de kæmpet med. Dit venskab til Hifumi Togo tillader dig at skifte holdmedlemmer ud midt i kampen. Dette er essentielle ting, hvis du ønsker at mestre spillet. Så undervurder ikke dine venskaber, for det kan være meget vigtigere end endnu en træningsdag i Metaverse.

Persona 5

5. Udnyt kampsystemets muligheder

Turbaseret kampsystem blev ofte brugt i tidlige JRPG-spil, og har stadig en hvis popularitet i dag. Persona 5 virker som endestation for kampsystemet. Det kæmper ikke imod dig, men gør det let at håndtere, uden at det mister sit strategiske niveau. Et tryk på R1, vil påbegynde et angreb mod fjendens svaghed (hvis du har fundet den), i stedet for at du metodisk skal finde den rette Persona hver gang. Baton Pass tillader dig at skifte til en ny holdkammerat, som kan påbegynde det næste angreb. Lærer du at bruge den evne ordenligt, kan du nedlægge mange fjender uden de får et angreb ind. Og bedst af alt: et tryk på firkant mellem kampene lader dig helbrede alle på holdet i stedet for du skal helbrede dem enkeltvis. Brugervenligt og strategisk: så bliver turbaseret kampe ikke bedre.

6. Hav altid en bog på dig

Metroen i Tokyo er altid fyldt med mennesker. Det ved du, hvis du har besøgt byen selv eller hvis du har spillet Persona 5. Derfor vil din togtur om morgenen ofte foregå stående presset op af folk på alle sider. Men nogle gange - nogle sjældne episke gange - vil du være så heldig, at du finder en siddeplads. Og hvorfor ikke bruge den mulighed til at lære noget nyt? Hav derfor altid en god bog på dig, der kan fortælle dig om en ny bydel af Tokyo - hvilket vil tillade dig at besøge den bydel - eller give dig Knowledge, Charm eller en af de andre stats. Så besøg boghandelen i Shibuya og køb, køb, køb.

Persona 5

7. Hav altid et øje på datoen

Der er gode grunde til at holde øje med datoen. Kiosken på Shinjuku st. sælger en bestemt drink i weekenden, som giver dig et gratis stat-point - og vi ved allerede hvor dejligt det er med gratis stat-point. Cafeteriet på skolen sælger et ekstra godt brød om fredagen, hvilket giver ekstra liv i Metaverse. Og badehuset giver en smule ekstra Charm om mandagen og torsdagen, hvilket jeg ikke satte spørgsmålstegn ved, men som jeg udnyttede ofte. Jeg var trods alt nødt til at have godt med Charm, hvis jeg ville score min #1 girl. Hold derfor øje med datoen og husk på hvilke butikker, der tilbyder hvad. De bedste ting gemmer sig på udvalgte ugedage.

8. Hav altid infiltration tools på dig

Inden du går i seng om aftenen, kan du lave infiltration tools, hvilket også giver dig proficiency. Win/win. Finder du en låst kiste i Metaverse er det smertefuldt at lade den forblive låst, fordi du ikke har infiltration tools på dig. Derfor gælder det bare om at dedikere en aften til det, hver gang du løber tør. Så sæt dig godt til rette ved skrivebordet og få trænet den fingerfærdighed. Og jo mere proficient du bliver, jo flere kan du lave på én aften.

Persona 5

9. Indsaml alle de Persona'er du kan

Møder du en ny persona, så fang ham/hende. Så simpelt er det. Du kan kun have et specifikt antal på dig, så fanger du en ny med et fuldt antal, bliver du nødt til at smide en anden ud. Men dine Persona'er stiger ikke i level med dig - kun dem du bruger i kampe - så du kan hurtigt ende med mange low-level Persona'er, hvis du ikke opgraderer dem. Og det bringer mig hurtigt videre til mit sidste råd:

10. Fuse Persona'er

I det evigt tilbagevendende Velvet Room kan du - på den mest drabelige vis - sammensætte Persona'er. Har du to Persona'er, du ikke bruger, kan du meget passende bruge dem til at skabe en ny. Du kan også ofre en Persona til at gøre en anden stærkere. Eller ofre en Persona uden at vide, hvad resultatet bliver. Mulighederne er mange og kun ved at fange mange forskellige Persona'er, kan du udforske systemet ordenligt. Så huk hovedet af dem, sæt dem i den elektriske stol og eksperimenter som den gale videnskabsmand, du er.

Relaterede tekster



Indlæser mere indhold