Dansk
Gamereactor
artikler
Metroid Prime

Metroid Prime

Efter længere tids sabbat vender serien endelige tilbage med amerikanske Retro Studios som udvikler og Nintendo som dirigent.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Hvis Mario, Luigi og Donkey Kong fortjener en plads på kaminhylden hos Nintendo, som en hyldest til hvad disse klenodier har gjort for giganten, så bør der også være reserveret en plads til Metroid. Oprindelig udtænkt i hjernen på den nu afdøde Gumpei Yokoi, faderen

HQ

bag bl.a. Game- og Virtual Boy, er Metroid serien med Samus Aran i hovedrollen en af Nintendos største trumfkort og et fantastisk sci-fi eventyr med platform herligheder en masse. Enhver Nintendo Connaisseur kender betydningen af serien.

Efter længere tids sabbat vender serien endelige tilbage med amerikanske Retro Studios som udvikler og Nintendo som dirigent. Men det har ikke været sød musik og roser hele vejen. Retro Studios måtte i år 2001 droppe deres andet store projekt Raven Blade, dels fordi projektet ikke fungerede og dels fordi der efterlod Metroid Prime som en rodet omgang flot grafik og manglende gameplay. Men efter at have stået skoleret hos ledelsen i Japan og have smidt Raven Blade i skraldespanden, er der kun gået fremad for firmaet.

GameReactors seneste møde med spillet på årets E3 messe, stod i slående kontrast til tidligere demoer og fortællinger. Væk var den rodede styring, mangelfulde grafik og pinlige atmosfære. Nu lå Metroid Prime på vinderkurs og efter af have taget turen gennem en længere demo stod det klart at Samus Aran i et FPS action platform spil slet ikke var så dårlig en ide.

Der skulle dog den næsten færdige version ind på redaktionen, før GameReactor følte sig helt overbevist. Siddende med denne i hånden bør både Nintendo og Retro Studios give hinanden et klap på skulderen, for der er tale om et strømlinet og meget gennemført produkt, der vil tilfredsstille både kenderen og nytilkomne. Visuelt er spillet prangende, lydmæssigt velfungerende og gameplay-mæssigt fornyende, dog uden at miste sin oprindelige glans og ide. Tidligere tricks er på bedste måde inkorporeret i Metroid Prime, og selvom der reelt er tale om et genreskift, så lider serien på ingen måde under dette.

Dette er en annonce:

Om spillet har nok af alt og generelt vil tiltale folk der elsker serien, men hader traditionelle FPS spil vides ikke, men Metroid Prime har kvaliteter nok til at vende selv den mest skeptiske af slagsen.

Relaterede tekster

7
Metroid PrimeScore

Metroid Prime

ANMELDELSE. Skrevet af Thomas Tanggaard

I hvad der syntes som en evighed har Nintendo fans ventet på et nyt spil i Metroid serien.

0
Metroid Prime 2 klar i år 2004

Metroid Prime 2 klar i år 2004

NYHED. Skrevet af Rasmus Berg

Et af de nok bedste spil til GameCube, er uden tvivl Retro Studios mesterlige Metroid Prime. Allerede ved E3 fremviste Nintendo og Retro de første spadestik til fortsættelsen og nu kan Miyamoto med sikkerhed sige, at det er ude næste år.

0
Verdensrekord i Metroid Prime

Verdensrekord i Metroid Prime

NYHED. Skrevet af Thomas Tanggaard

Det ser ud til at nogle få gamere i verden, er bare den smule mere dedikerede end gennemsnittet. Tag nu f.eks. Henru Wang. Han har såmænd lige gennemført Metroid Prime, hvilket i sig selv ikke er noget specielt. Men se lige hvor lang tid det tog ham.

0
Metroid Prime 2 fremvises måske på E3

Metroid Prime 2 fremvises måske på E3

NYHED. Skrevet af Rasmus Berg

E3 er der hvor alt krudtet fyres af, og ifølge vedvarende rygter, så vil Nintendo fremvise Metroid Prime 2 ved dette års messe. Det første spil som udkom i Europa for et par måneder siden, er en af gigantens største succeser til dato.

0
Retro Studios chef takker af

Retro Studios chef takker af

NYHED. Skrevet af Thomas Tanggaard

Selvom Metroid Prime nyder ros og flotte salgstal, så har firmaets første mand valgt af gå af. Dermed mister firmaet den mand, der langt hen af vejen var drivkraften bag det nyopstartede og Nintendo-ejede Retro Studios.



Indlæser mere indhold