Dansk
Gamereactor
artikler
Counter-Strike: Global Offensive

DreamHack Masters Malmö preview

Vi gennemgår hver af de fire grupper og giver vores bud på gruppevinderne til DreamHack Masters Malmö.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Eftersom vi dårligt er kommet os oven på det ret fantastiske MLG Columbus Major, er det svært at slippe følelsen af at DreamHack Masters Malmö næsten ligger for tidligt. Når starten går på tirsdag vil det være mindre end ni dage siden Luminosity sejrede i USA og løftede trofæet.

Og alligevel er der en ny storturnering lige om hjørnet, der - til trods for det ikke er en Major af navn - byder på mange af de samme hold, en lignende struktur, og en præmiepulje der matcher næsten alle de foregående Majors.

Men hvis du tror der venter en gentagelse, så tager du fejl. For nok er der kun gået knap en uge siden MLG Columbus sluttede, men det har været en begivenhedsrig en af slagsen. Skader og holdændringer har rystet posen nok til at vi formodentlig får en meget anderledes turnering i Malmö.

Og med det taget i betragtning, er her vores gennemgang af hver af de fire grupper, samt vores forudsigelser af hvem der går videre til slutspillet.

Dette er en annonce:
Counter-Strike: Global Offensive
Luminosity vandt MLG Columbus Major i sidste uge. Foto: Adela Sznajder, DreamHack. // Photo: Adela Sznajder, DreamHack.

Gruppe A
Luminosity Gaming blev i sidste uge det første ikke-europæiske hold nogensinde der har vundet en Major, og det gør dem naturligvis til favoritter i Malmø. Indtil videre er det kun gået opad for det brasilianske hold, og de viser ingen tegn på at farten tager af. I Columbus tabte de kun et enkelt map, og de vandt over både Team Liquid og Mousesports, som de deler gruppe med her.

Så spørgsmålet er hvilket hold der tager gruppens andenplads. Mousesports har vist mange store øjeblikke i år, men holdet er fuldstændigt afhængige af at NiKo får lov at spille sit spil. Hver gang en modstander lukker ham ned, taber Mousesports. Og taget i betragtning hvordan Team Liquid på sensationel vis regnede Fnatic ud og slog dem i Columbus, så burde de kunne gøre det samme med NiKo.

Men er en anden faktor også: Team Liquid spiller ikke med adreN i Malmø, til trods for hans stærke præstation i Columbus. Her erstattede han koosta, der ikke kunne deltage fordi han havde spillet for et andet hold i kvalifikationen, men koosta er tilbage i Malmø. Hans præstationer under Liquid har indtil videre været skuffende, men med Hikos lederskab og det faktum at s1mple foretrækker koosta frem for adreN, tror vi stadig mere på Liquid end Mousesports.

Dette er en annonce:

Kinesiske TyLoo dominerede den asiatiske kvalifikation til DreamHack Masters totalt, men de har aldrig spillet mod et europæisk hold. Selvom niveauet i Asien-Stillehavsregionen er på vej op, forventer vi ikke at de har de store chancer her.

Gamereactors forudsigelse: Luminosity Gaming og Team Liquid går videre.

Counter-Strike: Global Offensive
Edward og Na'vi måp klare sig uden deres stjerne-AWPer, GuardiaN. Foto: Adela Sznajder, DreamHack. // Photo: Adela Sznajder, DreamHack.

Gruppe B
Hvis der er noget, der kendetegner Natus Vincere, så er det at deres niveau er konsekvent. Holdet er enormt disciplineret, og det var lige efter bogen at de nåede finalen ved MLG Columbus. Hvad der derimod ikke var efter bogen var de omstændigheder, de gjorde det under. For efter finalerne kom det frem at GuardiaN spillede med et skadet håndled (en skade han fik mens han spillede fodbold), og derfor havde sat sin muse-sensitivity fire gange højere end normalt. Det forklarer både hans middelmådige præstation til Major'en, og får det også til at virke som et mirakel at han overhovedet ramte noget.

GuardiaN spiller ikke med ved DreamHack Masters Malmö, men bliver i stedet på bænken for at lade skaden hele. I stedet har holdet lavet en NiP og hiver deres træner og tidligere spiller starix ind. Han har kun spillet otte maps med holdet det seneste år, men eftersom at han nok kender holdets taktikker bedre end nogen anden, og hvor højt resten af Na'Vis niveau er, burde de klare sig bedre i Malmø end Ninjas in Pyjamas gjorde i Columbus med deres træner som stand-in.

Na'Vi er favoritter til at vinde gruppe B, men andenpladsen er noget sværere at spå om. Counter Logic Gaming nåede i top 8 i Columbus, men de havde den måske letteste gruppe i turneringen. HLTV's ranglister placerer G2 Esports som det bedste af de to hold, men de er kun med i Malmø fordi Fnatic måtte trække sig fra turneringen. Begge kvalifikationsrunder til DreamHack Masters var fusere for G2 Esports, og de blev slået ud i gruppespillet i Columbus (hvor de dog var havnet i den sværeste gruppe).

Og regnestykket bliver endnu sværere af at Godsent, tidligere kendt som Team Ancients, osse er med i denne gruppe. Godsent er udtænkt af Fnatics tidligere in-game leader Pronax, og intet hold i spillets historie har nydt lige så stor succes som Fnatic gjorde med Pronax i spidsen. DreamHack Masters er Godsents første store turnering, og deres kamphistorik giver ikke det store fingerpeg om deres niveau. Men de klarede sig bedre end G2 Esports i kvalifikationen, og med det i tankerne er vi tilbøjelige til at vurdere dem over det fransk-belgiske hold. CLG's resultat ved Major'en vejer dog tungest, men andenpladsen kan reelt gå til hvem som helst.

Gamereactors forudsigelse: Natus Vincere og Counter Logic Gaming går videre (men vi har ikke særlig stor tillid til sidstnævnte).

Counter-Strike: Global Offensive
Nu hvor Fnatic er ude og Na'Vi er præget af skader, er tiden måske endelig inde for Astralis. Foto: Adela Sznajder, DreamHack. // Photo: Adela Sznajder, DreamHack.

Gruppe C
DreamHack slået hårdt på Danmark-mod-Sverige-vinklen i optakten til Masters Malmö, men nu hvor Fnatic har måttet trække sig fra turneringen virker arveopgøret ikke helt så arve-agtigt alligevel. Det bliver dog stadig til noget, da begge de danske hold og det ene af to svenske er endt i gruppe sammen.

Astralis er de klare favoritter i gruppe C. Holdet har ligget mere eller mindre konsekvent i verdens top 4 i al den tid nogen gider huske, og de pillede Fnatic fra hinanden til MLG Columbus inden det hjerteskærende nederlag til Na'Vi i semifinalen. Og nu hvor Na'Vi er præget af skader i denne turnering, er Astralis formodentlig favoritter til at nå finalen sammen med Luminosity.

Mens historien om Ninjas in Pyjamas sidste år handlede om deres nærmest uendelige nedtur, så har den i år handlet om at de er tilbage på rette spor. Deres top 8-placering i Columbus var omtrent det bedste de kunne håbe på, omstændighederne taget i betragtning (de måtte spille med deres træner THREAT som femtemand fordi pyth ikke kunne få visum til USA), så det er nok rimeligt at forvente en hæderlig præstation i Malmø.

Turneringens andet danske hold, Team Dignitas, fik vind i sejlene efter RUBINO og k0nfig sluttede sig til, men holdet har igen været i uføre på det seneste. De gik glip af både Columbus og Katowice, og skuffede fælt ved Copenhagen Games. Eftersom de er oppe mod Astralis og Ninjas in Pyjamas, spår vi dem ikke de store chancer i denne gruppe.

Lounge Gaming slog Dignitas i kvalifikationen til DreamHack Masters Malmö, men vi regner ikke med at de kan slå hverken Astralis eller et fornyet Ninjas in Pyjamas.

Gamereactors forudsigelser: Astralis og Ninjas in Pyjamas går videre.

Counter-Strike: Global Offensive
Virtus.Pro klarer sig elendigt online, men til LANs går det noget bedre. Foto: Adela Sznajder, DreamHack. // Photo: Adela Sznajder, DreamHack.

Gruppe D
De brasilianske stjerneskud fra Tempo Storm vakte begejstring med deres indsats ved IEM Katowice, og blev hurtigt fan-favoritter inden Na'Vi slog dem ud. Vejledningen fra Luminositys FalleN har tjent dem godt, og vi forventer bestemt at de når kvartfinalerne.

Virtus.Pro befinder sig et mærkeligt sted. De har været decideret elendige i deres online-kampe de seneste tre måneder, og alligevel giver de los ved LAN-turneringer. I Columbus overlevede de en markant hårdere gruppe end de er ude i her, så medmindre EnVyUs laver mirakler, burde de kunne nå slutspillet.

EnVyUs skrev historie i sidste uge, da de fik den tvivlsomme ære af at være de første forsvarende Major-mestre der røg ud i gruppespillet. At skifte kioShiMa ud med DEVIL løste tydeligvis ikke holdets problemer inden Columbus, og det har næppe ændret sig i den forgangne uge.

FaZe Clan har ikke produceret nogen resultater i år, og holdets krise kan kun være blevet større af Maikelele meddelte sin afgang i starten af ugen. Vi ved stadig ikke hvem der erstatter ham i Malmø, så FaZes chancer ser minimale ud.

Gamereactors forudsigelse: Tempo Storm og Virtus.Pro går videre.

Du kan se hele tidsplanen for DreamHack Malmö Masters nedenfor. Bemærk at der ikke er nogen kampe fredag.

Tirsdag, 12. april
10:30 - Pre-show
11:00 - Luminosity Gaming vs. TyLoo - BO1
12:30 - Team Liquid vs. mousesports - BO1
14:00 - Na`Vi vs. Godsent - BO1
15:30 - G2 Esports vs. Counter Logic Gaming - BO1
17:00 - Astralis vs. Lounge Gaming - BO1
18:30 - Ninjas in Pyjamas vs. Team Dignitas - BO1
20:00 - Virtus.pro vs. FaZe Clan - BO1
21:30 - EnVyUs vs. Tempo Storm - BO1

Onsdag, 13. april
10:30 - Pre-show
11:00 - Group A - Elimination Match - BO1
12:30 - Group B - Elimination Match - BO1
14:00 - Group C - Elimination Match - BO1
15:30 - Group D - Elimination Match - BO1
17:00 - Group A - Winners Match - BO1
18:30 - Group B - Winners Match - BO1
20:00 - Group C - Winners Match - BO1
21:30 - Group D - Winners Match - BO1

Torsdag, 14. april
10:30 - Pre-show
11:00 - Group A - Decider Match - BO3
14:00 - Group B - Decider Match - BO3
17:00 - Group C - Decider Match - BO3
20:00 - Group D - Decider Match - BO3

Lørdag, 16. april
10:00 - Doors open
10:15 - Pre-show
11:00 - Quarter-final #1 - BO3
14:00 - Quarter-final #2 - BO3
17:00 - Quarter-final #3 - BO3
20:00 - Quarter-final #4 - BO3

Søndag, 17. april
10:00 - Doors open
11:15 - Pre-show
12:00 - Semi-final #1 - BO3
15:00 - Semi-final #2 - BO3
19:00 - Grand Final - BO3

Relaterede tekster



Indlæser mere indhold