Dansk
Gamereactor
artikler
Counter-Strike: Global Offensive

Alt du skal vide om MLG Columbus

Verdens hidtil største Counter-Strike: Global Offensive-turnering starter om få timer. Her er alt hvad du behøver at vide om gruppespil, tophold, præmier og mere til.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Senere i dag begynder det, man uden at overdrive kan kalde den største Counter-Strike-turnering nogensinde. MLG Columbus er den seneste i rækken af såkaldte Majors, en serie af turneringer sponsoreret af Valve selv.

I al deres tid er Majors blevet betragtet som de mest prestigefyldte turneringer på scenen, men MLG Columbus er noget ekstra særligt af to årsager. For det første er det den første Major, der bliver holdt i Nordamerika (alle de tidligere er blevet holdt i Europa). For det andet har Valve øget præmiepuljen til $1 million, hvor den ved tidligere Majors har ligget på $250.000.

Der deltager i alt 16 hold - otte såkaldte "Legends", hvilket er de otte bedste hold fra sidste Major, DreamHack Cluj-Napoca, samt otte "Challengers" der har spillet sig vej via åben kvalifikation. Udover præmiepenge kan alle de deltagende hold se frem til at tjene boksen på såkaldte "stickers" - en slags virtuel merchandise, som du kan klistre på dine våben i spillet, bruge til at lave picks og predictions, eller bytte med andre spillere.

Majors er højdepunkter i Counter-Strike-kalenderen. Her er en lynguide, der fortæller dig alt hvad du behøver at vide.

Dette er en annonce:

Hvor og hvornår foregår det?
MLG Columbus bliver afholdt i MLG Arena og Nationwide Arena i Columbus, Ohio. Gruppespillet foregår tirsdag-torsdag, med de tre første kvartfinaler fredag, sidste kvartfinale og semifinaler lørdag, og den endelige finale søndag.

Kampene starter hver dag klokken 16 dansk tid, med undtagelse af søndages finale, der begynder klokken 19. Hvis du undrer dig over hvorfor den sidste kvartfinale bliver spillet lørdag, er det en reaktion på Intel Extreme Masters Katowice tidligere på måneden, hvor tidsplanen skred så meget at den sidste kvartfinale blev spillet om natten uden publikum. Sådan en fadæse vil MLG gerne undgå.

Hvordan foregår gruppeformatet?
De 16 hold er fordelt på fire grupper. Hver gruppe består af to Legends-hold, ét fra sidste Majors top 4 og ét fra 5-8. pladsen, og to Challenger-hold. Gruppen bliver spillet efter det såkaldte GSL bracket-format, hvor to hold går videre og to ryger ud.

Hver kamp spilles som Best-of-1. Der er syv maps i puljen, inden hver kamp skiftes holdene til at udelukke fem af disse maps, og det endelige map bliver valgt tilfældigt mellem de to tilbageværende. Det er et kontroversielt format, selvom det også er blevet brugt ved tidligere Majors. Ingen hold er lige stærke på alle syv maps, og vi har tidligere set middelmådige hold slå tophold i gruppespillet, fordi map-valget faldt ud til deres fordel.

Dette er en annonce:

Hvordan ser grupperne ud og hvem skal man holde øje med

Counter-Strike: Global Offensive
Brasilianske Luminosity har udviklet sig til et absolut tophold. Foto: Adela Sznajder, DreamHack // Photo: Adela Sznajder, DreamHack.

Gruppe A
Ninjas in Pyjamas
Luminosity Gaming
Mousesports
Flipsid3 Tactics

Luminosity er klare favoritter til at gå videre. De er blandt de fire bedste hold i verden, blev nummer 2 ved DreamHack Leipzig og IEM Katowice, hvor de gav Fnatic kamp til stregen. Det ville overraske hvis holdet ikke når semifinalerne. Til gengæld har de haft svært ved at lukke de afgørende kampe, og kan ikke rigtig finde ud af at vinde i overtid.

De øvrige hold er det svært at spå om. Ninjas in Pyjamas har været inde i en rivende udvikling de seneste måneder, efter et mildest talt elendigt 2015. Men de fik stukket en ordentlig kæp i hjulet henover påsken, da det stod klart at deres femtemand, pyth, ikke kunne få sit visum i tide til turneringens start.

Det giver kort sagt NiP to muligheder: Enten spiller de deres første kamp med kun fire spillere, eller også træder deres coach, THREAT, ind og udfylder pladsen. Ingen af de to scenarier er særligt attraktive. En 4v5 mod FlipSid3 er mere eller mindre et garanteret nederlag. Hvis THREAT derimod træder ind, skal de spille resten af turneringen med ham - og selvom THREAT har lavet mirakler med NiPs kampform, så har han ikke selv spillet en turneringskamp siden juli, og hans hold havde middelmådige resultater gennem hele 2015.

Det giver gode chancer for Mousesports, der også er inde i en god stime. Deres bosniske spiller NiKo har haft ild i røven de seneste måneder.

Counter-Strike: Global Offensive
Fnatic har vundet deres seneste seks turneringer og er favoritter i Columbus. Foto: Sebastian Ekman, DreamHack. // Photo: Sebastian Ekman, DreamHack.

Gruppe B
Fnatic
FaZe Clan
Splyce
Team Liquid

Fnatic er verdens bedste hold. De har vundet alle turneringer, de har deltaget i, siden Dennis sluttede sig til holdet som erstatning for den gamle in-game leader, Pronax. Det mest imponerende ved Fnatic er ikke deres dominans, men deres evne til at vende en kamp og indhente modstanderen efter at have været bag ud. Mange hold har sat Fnatic under pres, men det er i de situationer at svenskerne spiller aller bedst. På et eller andet tidspunkt må deres sejrsrække blive brudt, men det sker ikke nødvendigvis i i Columbus.

FaZe Clan hed indtil for ganske nyligt G2 Esports. De klarede sig godt til den sidste Major under det navn, men har ikke imponeret siden de skiftede organisation. Legendariske RobbaN sluttede sig til holdet som coach sidste måned, men om han har fået styr på dem er svært at sige, da de ikke har spillet nogen turneringer siden IEM Katowice i starten af marts. Her røg de ud i gruppespillet. FaZe har i øvrigt en dansker, den tidligere Dignitas-spiller Aizy, på holdet.

FaZes kvaler giver Team Liquid en snæver chance for at gå videre. Deres amerikanske landsmænd fra Splyce er der derimod ingen der regner med.

Counter-Strike: Global Offensive
Siden deres nye organisation kom på plads, er det gået godt for danske Astralis. Foto: Adela Sznajder, DreamHack // Photo: Adela Sznajder, DreamHack.

Gruppe C
Med danske øjne er gruppe C klart den vigtigste, da det er her vi finder Astralis. Holdet havde et dyk i formkurven hen mod slutningen af 2015, men efter de startede deres egen organisation er deres spil kommet tilbage på sporet. Motivationen er i top, og det ville være særdeles overraskende hvis de ikke når semifinalen. Dertil kommer, at Astralis nogenlunde konsekvent har været et top 4-hold i over to år, men det er endnu ikke lykkedes dem at vinde en Major.

EnVyUs vandt den sidste Major, DreamHack Cluj-Napoca, men siden da har holdet været gennem én lang nedtur. Ved IEM Katowice i starten af marts lignede de nærmest ringvrag, og selvom de har fået lidt friskt blod ombord i form af Devil siden da, er det svært at have tiltro til dem.

Counter Logic Gaming regnes for at være det bedste nordamerikanske hold i turneringen, så hvis nogen kan slå EnVyUs ud af gruppen, er det dem. Gambit Gaming er et ungt hold, og MLG Columbus er deres første store turnering. Deres mest væsentlige bedrift hidtil er at kvalificere sig, så vi spår dem ikke de store chancer.

Counter-Strike: Global Offensive
Edward og resten af Natus Vincere regnes af mange som verdens andenbedste hold. Foto: Adela Sznajder, DreamHack // Photo: Adela Sznajder, DreamHack.

Gruppe D
Natus Vincere
Virtus.Pro
G2 Esports
Cloud 9

Gruppe D bliver formodentlig turneringens hårdeste. Natus Vincere regnes af mange for at være verdens næstbedste hold, og de skal nok gå videre - men gruppens andenplads bliver der tæt kamp om.

Virtus.Pro er i elendig form. Snax gør det godt, men resten af holdet halter, og det har været småt med både resultater og turneringsdeltagelse for dem i år. G2 Esports - det tidligere Titan - har været med til stort set alle Majors, men er endt blandt de nederste 8 hver gang. De glippede kvalificeringen til DreamHack Masters Malmö tidligere på måneden, så deres spil har også problemer. Cloud9 har haft det svært siden sgares forlod holdet, men har lige vundet NA-turneringen iBuyPower Invitational og er særdeles ivrige for at nå tilbage til det niveau, de havde i sommeren sidste år.

Altså er der lagt op til tæt kamp om gruppens andenplads, hvilket nok skal blive sjovt at følge over de næste par dage.

Hvor kan man se kampene?
MLG Columbus bliver vist både på MLG's egen streaming-tjeneste og på Twitch, og kan også ses direkte i Counter-Strike: Global Offensive-klienten med kommentatorer og hele molletjavsen. Knytter du din Steam-konto til din MLG- eller Twitch-konto, er der også chance for tilfældige skindrops bare ved at se med.

Relaterede tekster



Indlæser mere indhold