Dansk
Gamereactor
artikler
Counter-Strike: Global Offensive

Alt hvad du skal vide om IEM Katowice

Intel Extreme Masters World Championship i Katowice er en af årets største Counter-Strike-turneringer. Her er alt du behøver at vide inden den skydes i gang.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Counter-Strike-sæsonen 2016 går nu for alvor i gang. Over de næste syv uger er der hele tre turneringer med præmiepuljer på $250.000 eller mere. Den første er Intel Extreme Masters World Championship i Katowice, Polen, der finder sted denne uge.

Katowice er blevet en nyklassiker for CS:GO-scenen. Sidste års turnering, der bar navnet ESL One Katowice 2015, var den første CS:GO-begivenhed der trak 1 million samtidige seere. Dette års event bliver dog lidt anderledes i forhold til tidligere. I både 2015 og 2014 var Katowice en officiel, Valve-sponsoreret Major, hvilket betød at udviklerstudiet betalte hele præmiepuljen, men at de også stillede krav til turneringens format. Og selvom Majors er fantastiske, kan gruppespillet også føles lidt fladt og forhastet.

Men selvom IEM Katowice er en turnering i samme størrelsesorden, så er den ikke en Major. Dermed kan ESL selv bestemme formatet, og de har fundet på et glimrende et.

Counter-Strike: Global Offensive
IEM Katowice foregår i Spodek Arena og det tilstødende kongrescenter. Foto: Helena Kristiansson, ESL // Photo: Helena Kristiansson, ESL
Dette er en annonce:

De tørre fakta
Dato: 2. til 5. marts
Præmiepulje: $250.000 dollars (1,7 millioner kroner) i alt
Hvor den kan ses: Den officielle ESL CS:GO Twitch-stream
Tidsplan: Gruppespil onsdag og torsdag. Kvartfinaler og semifinaler fredag. Finale lørdag.
Format: To grupper af seks hold. Alle hold i en gruppe mødes i bedst-af-1-kampe. Gruppevinderen går videre til semifinalerne, mens anden- og tredjepladserne går videre til kvartfinale. Slutspilskampene spilles bedst-af-3, mens finalen er bedst-af-5.
Gruppe A: Fnatic, Na'Vi, Luminosity Gaming, Ninjas in Pyjamas, mousesports, The MongolZ
Gruppe B: EnVyUs, Astralis, Virtus.Pro, FaZe Clan, E-Frag Esports Club, Tempo Storm

Disse hold skal du holde øje med
De ubestridte favoritter er svenske Fnatic. Da Markus "pronax" Wallsten forlod holdet sent sidste år, var det slutningen på en af de mest succesfulde æraer, spillet har set. Men Fnatic har ikke tabt pusten af den grund. Siden Dennis "dennis" Edman sluttede sig til holdet, har de vundet samtlige turneringer de er stillet op i.

Olof "olofmeister" Kajbjer er atter i sin sædvanlige topform, og esper "JW" Wecksell rystede enhver snak om krise og nedtur af sig en vild AWP-indsats til ESL Expo Barcelona. Fnatic er det bedste hold inden for Counter-Strike lige nu, og vil man vinde i Katowice, er det dem man skal slå.

Counter-Strike: Global Offensive
Fnatic er det bedste hold i verden lige nu. Foto: Helena Kristiansson, ESL. // Photo: Helena Kristiansson, ESL
Dette er en annonce:

Hvis Fnatic er det bedste hold, er Natus Vincere og Luminosity Gaming de øvrige favoritter til at nå videre fra gruppe A. De fleste ranglister placerer Na'Vi som det næstbedste hold i verden for tiden, og de har været konsekvent med blandt eliten siden i sommer. De mangler dog stadig at vinde en turnering i Major-klassen, og derfor er de sultne.

Luminosity har på den anden side forbedret sig massivt over de seneste måneder. De er gået fra at være et hold, der kunne skrabe sig til en top 8-placering til Majors, til at være hyppige deltagere i finalerne til de store turneringer. Både dem og Na'Vi har nydt godt af en mere taktisk spillestil end den mere løse og individ-drevne stil som andre tophold sværger til, og det kan være den afgørende forskel. Man finder sandsynligvis begge finalister mellem Fnatic og disse to hold.

Imens er der andre hold, der kommer til Katowice med rigeligt at bevise. Anden halvdel af 2015 var forfærdelig for Ninjas in Pyjamas, og mange havde forventet at de ville implodere helt og gå hvert til sit når året var omme. Men det skete ikke, og i stedet erstattede de kun en enkelt spiller, da Jacob "pyth" Mourujärvi tog pladsen fra Aleksi "allu" Jalli. Om det er nok til at løse deres problemer har vi ikke set endnu, men Ninjaerne er på udkig efter en god start på året i Katowice.

Franske EnVyUs var nærmest urørlige, da de vandt DreamHack Cluj-Napoca, men siden da er det kun gået ned ad bakke. Det hedder sig at holdet har et problem med deres indstilling, og at de mangler drive til at sikre de store sejre. Med andre ord fungerer lederskabet ikke, og der er ikke meget, der peger på at de fået det til at virke inden denne turnering.

Danske Astralis hang i håndbremsen mod slutningen af sidste år, da de stadig spillede under Team SoloMid-navnet. Men i modsætning til EnVy har de fået løst hvad end der plagede dem. Om det er fordi de nu spiller for deres egen organisation, som de også er medejere af, skal vi ikke kunne sige, men de leverede en stærk indsats til ESL Expo Barcelona. Her slog de både deres landsmænd fra Dignitas (hvis niveau er steget med raketfart på det seneste) og deres ærkerivaler fra EnVy, der ellers plejer at pille danskerne fra hinanden.

Counter-Strike: Global Offensive
Astralis har tilsyneladende fundet en løsning på deres problemer fra sidste år. Foto: Helena Kristiansson, ESL. // Photo: Helena Kristiansson, ESL

Sidst men ikke mindst er Katowice hjemmebane for Virtus.Pro, der historisk set plejer at klare sig rigtig godt i denne turnering. Det kunne de godt have brug for i denne weekend, da deres indsats gennem de seneste måneder har været stadigt mere ujævn. Det blev til en bundplacering ved DreamHack Leipzig, og deres resultater har også været uimponerende ved de fleste andre events for nyligt. Men Katowice er noget særligt for Virtus.Pro. De vandt her i 2014, efter at have trænet som vanvittige op til, så vi krydser fingre for at de formår noget lignende i år.

Intel Extreme Masters World Championship i Katowice begynder i dag ved middagstid. Du kan følge slagets gang på den officielle Twitch-stream.

Relaterede tekster



Indlæser mere indhold