Dansk
Gamereactor
artikler
The Witcher 3: Wild Hunt

Gamereactor's Game of the Year - Bedste historie

Vi er mange der nærmest udelukkende spiller spil for historiens skyld, og her er det spil vi synes gjorde det bedste stykke arbejde på den front i 2015. Vinderen er...

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Gamereactor's Game of the Year består af 12 kategorier, og hver eneste vinder er et resultat af en kompliceret stemmeproces, hvor hundredevis af titler har været oppe at vende. Hver af disse artikler er dedikeret til vinderen, men ønsker du at se de nominerede, kan du smutte forbi vores store nomineringsartikel. Glædelig jul. Lad os sammen gøre status over 2015.

Vinder: The Witcher 3: Wild Hunt
De spil, vi hylder her i Game of the Year-artiklerne, er nogen, der alle har givet os en mindeværdig oplevelse. Det er spil, der ikke vil forlade os og vores tanker, selv længe efter konsollen er slukket, eller computerskærmen er blevet mørk. Og i kernen af denne stærke oplevelse er for mit vedkomne historien. For det er vel gennem historien, at den stærke oplevelse, som spillene giver os, opnår sin gennemslagskraft. Sådan er det i hvertfald for mig. Når et spil formår at give mig den sitrende fornemmelse af gåsehud, fordi historien når et klimaks, får følelserne til at flyde over eller giver mig lyst til at omringe mig med memorabilier af karaktererne såsom plakater, baggrundsbilleder og lignende, fordi jeg simpelthen ikke kan give slip på spillet, ja, så ved jeg, at det spil virkelig har rørt mig.

Men selvom alle de nominerede i kategorien gav os både stærke og rørende historier, kan den valgte vinder altså noget ekstraordinært udover dette. Vi ved vel alle efterhånden, at The Witcher 3: Wild Hunt er lidt af en heftig gut. Jeg tør ikke længere kigge på statistikken over, hvor mange timer jeg selv har brugt med Geralt of Rivia. Men uanset hvor længe det end måtte være, så har jeg stadig lyst til at vende tilbage efter endnu mere. Jeg frygter inderligt den dag, hvor The Witcher 3 er slut for mig! Og man må virkelig sige, at når et spil af denne størrelse formår ikke blot at fastholde og tryllebinde dets spillere, men også hiver dem tilbage gang på gang, ja så må det have noget at byde på.

Men hvad er det så, The Witcher 3 giver spillerne udover en stærk hovedplotlinje, som alle de nominerede jo som sagt har? Hvorfor stod denne title netop stærkere end de andre i kategorien? Jo, The Witcher 3 byder på meget mere end denne ene centrale historie. CD Project Red har formået at skabe et levende univers. Det er svært at sætte et mere passende ord på denne verden end menneskelig. Uanset om man er i Novigrads fyldte gader, eller om man farer rundt midt ude i ødemarken, kan man hele tiden finde et smukt, sjovt, mærkeligt eller rørende øjeblik. I hver en by eller gemt væk ude i landskabet - historierne er mange, alsidige og overalt. Der findes både interessante side missioner, spændende skattejagter, Witcher kontrakter og mere endnu. Jeg tror aldrig helt, at jeg på samme måde som i The Witcher 3, har haft følelsen af, at der er lagt så mange tanker, følelser og hårdt arbejde i hver en lille tilsyneladende ligegyldig mission og lille ubetydelig karakter - og at den opfattelse er så konsistent igennem hele spillet. Det føles som om, hver en lille komponent i spillet har fået ligeså meget kærlighed som selve hovedplotlinjen. Det resulterer i et bredt og farverigt indhold af karakterer og missioner. Og netop dette brede indhold er det, der gør spillet så menneskeligt og livligt. Det er fascinerende at opdage hver en krog af landskabet, fordi man ved virkelig aldrig, hvad man kan forvente at finde som det næste.

Dette er en annonce:

Så uanset om det er en ældre og småforvirret kvinde, der har brug for hjælp til at finde hendes højtelskede stegepande, eller en ensom moder, der skal have meddelelsen om, at hendes søn er død i et slag, eller en kriminel hvis skæbne skal bestemmes da drownerne angriber ham - så mærker man historien hele vejen. Man mærke mangfoldigheden, spændingen og kærligheden i hver en historie i spillet. Ikke kun den centrale. Det resulterer i en livlig og særdeles menneskelig verden fyldt med karakterer, der hver har sine egne problemer og sin egen historie. Og det mener vi, er prisværdigt.

Derfor synes vi, at The Witcher 3 til fulde fortjener titlen som Årets Bedste Historie.

The Witcher 3: Wild Hunt
Dette er en annonce:

Relaterede tekster



Indlæser mere indhold