Dansk
Gamereactor
artikler
Star Wars: The Old Republic

Star Wars: The Old Republic: Knights of the Fallen Empire-indtryk

Bioware har endnu en gang opdateret deres store Star Wars-MMO, og vores ekspert Kim har kigget nærmere på sagerne.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ
HQ

Som mange andre MMO-spil har man en gang imellem brug for at viske tavlen ren og starte forfra. Det er reelt hvad udvikleren Bioware har gjort med den seneste udvidelse til Star Wars: The Old Republic, der samtidigt også nu har nået version 4.0.

Som altid er historien kompleks og indviklet, nemmere bliver det heller ikke af, at der er 16 planlagte kapitler i udvidelsen, hvor kun de første 11 er tilgængelige nu. Det betyder blandt andet, at vi endnu ikke for alvor har fået at se hvad forskellen er på at følge, og modsætte sig for den sags skyld, den nyeste magtfaktor i spillet. Den nye udvidelse har så også betydet kø på serverne, og særdeles lange ventetider var derfor udbredt i starten, også selvom at man som betalende abonnent havde adgang til udvidelsen lang tid før gratis-spillerne. Noget tyder på, at Star Wars: The Old Republic ikke er så dødt som nogen vil gøre det til.

Star Wars: The Old Republic
Dette er en annonce:
Star Wars: The Old RepublicStar Wars: The Old RepublicStar Wars: The Old Republic

Da den sidste udvidelse, Shadow of Revan, sluttede, havde spilleren (og Revan) uheldigvis skabt så meget død og ødelæggelse, at den første Galaktiske Kejser, Vitae, i åndelig form, kan flygte fra sit mausoleum på planeten Yavin 4. Det er dog langt værre for naboplaneten Ziost som han efterfølgende udsletter for at opsuge al livskraft på planeten, det er sådan en ting man kan når man har udført et Sith-dødsritual i en ung alder.

Og så begynder Knights of the Fallen Empire. Da det er hintet at der vil være flere afgørende valg, implementerede udvikleren muligheden for at skabe en helt ny level 60 karakter, således at ens egne oprindelige karakterer ikke skulle udstå en uheldig skæbne. Vores helt forfølger Kejseren til ukendt territorium. Her bliver man mødt af "The Eternal Fleet", en enorm og avanceret flåde af rumskibe der kan udslette alt de møder. Desværre skyder de også heltens ekspeditionsstyrke i småstykker, dog formåede jeg at benytte muligheden for at udføre et klassisk kamikaze-angreb, der destruerede adskillige flådefaretøjer.

Man bliver herefter fanget, og bragt foran The Enternal Emperor - Valkorion, der viser sig at være en anden skikkelse af kejser Vitae. Han har ganske enkelt kunne være (i) flere personer på en gang, og mens at han har været død i mange år i det kendte Star Wars-univers (der stadig foregår 3500 år før filmene, eller 3635 BBY om man vil), så har han sideløbende fundet planeten Zakuul, totalt ændret deres samfund over tid, bygget en Metropol der næsten fylder en hel planet, og skabt et samfund hvor krig og arbejde er overladt til robotter. Super fint, lige indtil at den ene af Valkorions to psykopatbørn vælger at udnytte den nye situation til at myrde den nu knapt så "Eternal Emperor", skyde skylden på dig, og få dig frosset ned i carbonite. Da du så bliver reddet efter fem års nedfrysning er alt ændret, og alt er anderledes da både republikken og Sith-imperiet ikke har mange overlevende, og disse er nød til at arbejde sammen for at have bare en teoretisk chance for overlevelse.

Dette er en annonce:

Det er klassisk men effektivt. Fik vi nævnt at Valkorions to børn, der begge er ekstremt stærke, jagter dig løbende? Her snakker vi om at Darth Vader er en lille drengespejder til sammenligning, og at især Valkorions datter Vaylin har nogle seriøse mangler når det kommer til empati, men både hun og broderen Arcann, der har overtaget faderens trone, og dermed kontrollen med den automatiserede robothær, må siges at være præmiepsykopater i verdensklasse.

Star Wars: The Old Republic
Star Wars: The Old RepublicStar Wars: The Old RepublicStar Wars: The Old Republic

Som du nok kan læse dig til i disse indtryk, er den nye udvidelse stærkt historiedrevet, og man spiller sig igennem både Zakuuls historie, og i den forbindelse får du et indblik i hvad der er sket i løbet af de sidste fem år. Nye spillere får en nem og intuitiv indlæring i de forskellige egenskaber der er, men det er faktisk også nødvendigt for mere erfarne spillere, da der er kommet en del ændringer. Grundlæggende er spilmekanikkerne stadig de samme, dog med nogle mærkværdige tilføjelser. Det oprindelige spil gav dig en unik følgesvend, og hver følgesvend havde en specifik funktion, og kunne på samme niveau som spilleren udstyres med nyt udstyr, der så kunne forbedre den kompagnon man brugte. Dette er nu fuldstændigt fjernet, og man har endnu ikke fået at vide hvad der sker med dem. Samtidig er alle de nye man får helt ens. Der kan ikke tilpasses, hverken med outfits eller udstyr, og alle kan nu påtage sig de samme roller, om det så er tank, healer, melee dps eller ranged dps. Reputation/affection-systemet i forhold til følgesvende har også fået en tur, dog primært visuelt, og det er i denne skribents optik ikke en forbedring. Herudover har man generelt introduceret en lang række nye typer valg/sekvenser, der er gået fra at være det klassiske gule Bioware-hjul med to/tre muligheder, til at være sorte felter med mulighed 1-4 som man kender det fra de helt gamle Star Wars-spil. Det fungerer bare ikke optimalt, for det gamle system var fint, og der er ingen grund til at pille ved noget der fungerer. Man har, hvis man da har investeret sin tid korrekt, naturligvis spillet den klassiske del af Star Wars: The Old Republic igennem med samtlige klasser, og man får dermed mulighed for at genopdage de fleste følgesvende, da der skal samles nye tropper og ressourcer ind til den nye base som man har skabt. Det fungerer fint, men bedst af alt er muligheden for at rejse hurtigt imellem essentielle karakterer og missionspersoner. Det sparer meget unødvendig transporttid, og er et glimrende initiativ. Det gør også, at det i forvejen lidt voldsomme UI nu er blevet endnu voldsommere, og det tager lidt øvelse at kunne bruge det hele optimalt.

Star Wars: The Old Republic
Star Wars: The Old Republic

Der kan stadig køres solo-mode i Flashpoints, spillets udgave af en instance/dungeon. Dette gør, at man får hjælp af yderligere karakterer udover sin egen følgesvend, typisk en enkelt meget stærk robot, der så kan fungerer som enten tank eller healer, mens at man selv så påtager sig rollen som det modsatte eller bare dps.

Der er stadig mange kapitler tilbage, og stadig en del indhold der ikke er afprøvet endnu af det der allerede er tilgængeligt, og det betyder også at der ikke har været de store muligheder for at prøve det nye slutindhold som level 65, men indtil videre ser det ud til at være lykkedes Bioware fint at fortælle en ny fantastisk sidehistorie fra Star Wars-universet, og i den klassiske gennemarbejdede fortællerstil. Antallet af mellemscener i den nye udvidelse er lige voldsomt nok, men der er omvendt også ret meget historie at fortælle, for det er trods alt fem års krig og en helt ny faktion der skal ind i spillet på en naturlig måde.

Vi vender stærkt tilbage når alle kapitler er blevet tilgængelige, og vi har fået muligheden for at spille det hele igennem.

HQ
Star Wars: The Old Republic

Relaterede tekster

Star Wars: The Old RepublicScore

Star Wars: The Old Republic

ANMELDELSE. Skrevet af Oskar Nyström - GR SE

Oskar har brugt hver eneste vågne time i selskab med Biowares storsatsning. Kan Star Wars: The Old Republic vælte World of Warcraft af tronen eller skal vi glemme sammenligningen?



Indlæser mere indhold